عوامل ريشه‌اى تأثيرگذار در نقش بازار، نظير بافت جمعيّتي، نحوهٔ توزيع درآمد، نگرش‌ها و سليقه‌هاى زندگى و نيز عوامل جغرافيايى مى باشد.


تعداد جمعيّت بومى و ساکن در سنگاپور کمى بيش از سه ميليون نفر است، اما با وجود جمعيّت نسبتاً پايين آن به‌دليل دولتمندى و نهادينه شدن اجتماع سنگاپور، نقش مؤثرى بر بازارهاى اين کشور دارند. قسمت زيادى از جمعيّت اين کشور را جوانان تشکيل مى‌دهند که، با توجه به گرايش بسيار زياد به توسعهٔ مدل غربي، بيشترين حجم مصرف مايحتاج خود را به کالاها و محصولات جديد اختصاص مى‌دهند. (به‌عنوان مثال اکثريت جوانان اين کشور، تمايل به پوشيدن شلوارهاى لى به‌جاى مدل‌هاى آسيايى دارند).


همچنين با توجه به اينکه درصد بالايى از جمعيّت اين کشور را (نيمى از آن را) زنان تشکيل مى‌دهند و با توجه به اينکه امروزه تمايل به کار زنان در بيرون از منزل بسيار زياد شده است، مصرف کالاهاى آماده از قبيل لباس‌هاى حاضر و آماده، غذاهاى آماده و غذاهاى پخت آسان و ساير موارد بسيار رايج گرديده است، به‌طوريکه امروزه ميل به غذا خوردن در رستوران‌ها بسيار زياد شده است و همين امر سبب افزايش خدمات و در کل، رشد G.D.P گرديده است.


به‌علاوه با توجه به‌ظهور پديدهٔ تکنولوژى پيشرفته و جوانى جمعيّت سنگاپور، ميل به‌مصرف اين‌گونه وسايل نظير انواع کامپيوتر‌هاى شخصى بسيار بالا است به‌طورى‌که گاهى ديده مى‌شود که در يک خانواده چندين کامپيوتر وجود دارد.


همچنين در اين کشور اتباع ساير کشورها به‌صورت گروهى زندگى مى‌کنند. به‌عنوان مثال مى‌توان به چينى‌ها، مالزيايى‌ها، هندى‌ها، ژاپنى‌هاي، فيليپينى‌ها و ... اشاره نمود که اين گوناگونى مليّت‌ها، خود به انحاء گوناگون بر بازار اين کشور تأثير مى‌گذارند. به‌عنوان مثال مى‌توان به مراسم و جشن‌هاى چينى‌ها و هندوها اشاره کرد که در فواصل معيّنى از سال، باعث وفور تجارت‌هاى خاص مى‌گردند.


عامل مذهب نيز عاملى است که باعث هدايت قسمتى از فعاليّت‌هاى بازار گرديده است. به‌عنوان مثال با توجه به جمعيّت زياد مسلمانان در اين کشور، توجه به حلال بودن محصولات غذايى و پاک بودن منسوجات و کالاهاى تهيه شده از چرم، از جمله نکاتى است که مورد توجه بسيارى از شرکت‌ها و مؤسسات و توليدکنندگان قرار گرفته است.


افراد و جمعيّت کشور سنگاپور، از درآمد سرانهٔ بسيار بالايى برخوردارند که اين درآمد سرانهٔ بالا، با توجه به پايين بودن سطح قيمت‌ها به‌دليل رقابتى بودن بازارها، اثر مستقيم بر مصرف محصولات و کالاهاى موجود در بازار دارد.


همچنين به‌دليل کمبود نيروى کار ماهر (با توجه به استفاده گسترده از نيروى کار ماهر بعد از رونق اقتصاد) سطح دستمزدها در اين کشور نسبتاً بالا مى‌باشد که همين امر، نوعى ابزار در دست نيروى کار براى تأثيرگذارى هرچه بيشتر بر روى بازار مى‌باشد.


در مورد سليقه‌هاى مصرفى تقاضاکنندگان و مصرف‌کنندگان سنگاپور، با توجه به رونق اقتصادى در سال‌هاى اخير (مخصوصاً قبل از دورهٔ رکود ۱۹۹۸) و وفور محصولات و با توجه به سطوح درآمدى بالا، مردم سنگاپور امروزه به‌شدّت درصدد افزايش رفاه و آسايش خود هستند. متراکم شدن شهرها ازنظر جمعيّت گواهى بر اين مدّعا است که مردم درصدد دستيابى هرچه بيشتر به امکانات هستند. همچنين بايد گفت که سنگاپورى‌ها به مبارزات تبليغاتى شرکت‌ها و مؤسسات خيلى خوب و با سرعت واکنش نشان مى‌دهند و حتى بسيارى از مردم سنگاپور از محصولات جديد، بدون اينکه از نحوۀ مصرف آنها دقيقاً آگاه شوند، استقبال مى‌نمايند.


مردم اين کشور به‌راحتى تحت تأثير شهرت مارک کالاها قرار مى‌گيرند و در مورد نوع بسته‌بندى و زيبايى‌هاى آن در همهٔ گروه‌هاى کالايى و نيز در مقابل افزودنى‌هاى مصنوعى در مورد محصولات غذايى به‌شدّت واکنش نشان مى‌دهند.


مردم سنگاپور همواره درصدد امتحان محصولات جديد هستند و تنوّع مصرف کالاها براى آنان به‌صورت يک اصل درآمده است و اين ناشى از رقابت فشردهٔ شرکت‌هاى بزرگ در عرضهٔ محصولات مى‌باشد.


موقعيّت جغرافيايى سنگاپور به‌گونه‌اى است که تقريباً در مرکز آسيا واقع شده است و يک نقطهٔ استراتژيک بين شرق و غرب مى‌باشد و همين امر آن را به‌عنوان يکى از مهم‌ترين مراکز تجارى جهان مطرح کرده است. اين کشور هم‌‌اکنون دروازهٔ ورود انواع کالاها و خدمات به کشورهاى منطقه است و پايانه‌اى است که شرکت‌هاى خارجى جهت ورود به ساير کشورهاى منطقه، ابتدا از آن استفاده مى‌کنند و اين کشور جهت انجام اين امور از مزاياى نزديکى به کشورهاى آسيايى و نيز کشور استراليا بهره‌هاى فراوانى مى‌برد.


مطرح شدن سنگاپور به‌عنوان يک مکان توريستي، نقش کم‌نظيرى در ميان ساير صنايع بر بازار اين کشور داشته است که در جاى ديگر به آن پرداخته مى‌شود.