روابط فيليپين با کشورهاى عضو آسه‌آن بسيار گرم و نزديک است. فيليپين در زمينه سياست‌هاى منطقه‌اى در پاسيفيک کلى اتحاديه آسه‌آن پيروى مى‌کند اين کشور روابط خود با همسايگان خود در منطقه آسيا ـ پاسيفيک مخصوصاً روابط با کشورهاى عضو آسه‌آن را براى امنيت ملى خود بسيار مهم تلقى مى‌نمايد. پيوندهاى تاريخي، فرهنگي، سياسى و اقتصادي، فيليپين را به اين کشورها مرتبط مى‌سازد. بر همين اساس افزايش چنين رواطى به‌منظور تأمين منافع ملى و ثبات و سعادت منطقه‌اى مى‌باشد.


وزير امور خارجه فيليپين از ۲۹ ژانويه تا اول فوريه ۲۰۰۰ سفر رسمى به سنگاپور انجام داد. و با نخست‌وزير و وزير امور خارجه آن کشور در خصوص توسعه و تقويت بيشتر روابط دوجانبه و همکارى‌ها در آسه‌آن بحث و تبادل‌نظر کرد.


روابط اين کشور با مالزى نسبتاً خوب است. در گذشته اختلافاتى در مورد ايالت صلح مالزى و برخى جزاير درياى سولو و همچنين ادعاى حمايت مالزى از مسلمانان جنوب فيليپين وجود داشت که در حال حاضر اين اختلافات کاهش يافته است.


ششمين اجلاس گروه کارى فيليپين ـ مالزى در زمينه مسائل مرزى در ۲۸ فوريه ۲۰۰۰ در کوالالامپور برگزار شد و توافق گرديد که ايستگاه مرزى Sandakan در مالزى و Bongao در فيليپين گشوده شود. همچنين سومين اجلاس کميسيون مشترک فيليپين ـ مالزى در خصوص همکارى‌هاى دوجانبه از اول تا سوم مارس ۲۰۰۰ تشکيلپ شد. متعاقباً وزير امور خارجه مالزى از ۱۴ تا ۱۵ ژوئن ۲۰۰۰ از فيليپين ديدار نمود و گفتگوهائى را به‌منظور تقويت روابط دوجانبه انجام داد.


فيليپين به‌منظور نشان دادن حمايت خود از متحدان سنتى و شرکاء ديرينه در آسه‌آن، در تاريخ ۱۶ ژوئن ۲۰۰۰ اعلاميه يک جانبه‌اى مبنى بر حمايت از اندونزى صادر کرد و حمايت خود را از قطعنامه ۴ ـ ۲۵ مورخ ۱۹۶۹ مجمع عمومى سازمان ملل متحد اعلام نمود. قطع‌نامه مذکور منطقه پاپواى غربي (ايريان جايا) را به‌عنوان بخش لاينفک جمهورى اندونزى به رسميت شناخته است. همچنين در جريان سى و سومين اجلاس وزراء آسه‌آن و جلسات مربوط به آن در ژوئيه ۲۰۰۰، فيليپين به ديگر اعضاء آسه‌آن و کشورهاى چين، ژاپن و جمهورى کره ملحق شده و بيانيه‌اى را در حمايت از حاکميت تماميت ارضى و وحدت ملى اندونزى صادر کردند.


فيليپين از طريق ارائه کمک‌هاى مالى و تأمين بخشى از نيروهاى حافظ صلح سازمان ملل متحد در تيمور شرقي به بازسازى و تجديد اسکان در تيمور شرقى کمک کرده است و در سال ۲۰۰۰ سپهبد سانتوز به مدت ۶ ماه رهبرى نيروى حافظ صلح را به‌عهده داشته است. در حال حاضر فيليپين ۵۳۵ سرباز در تيمور شرقى دارد. که خدمات پزشکى و دندانپزشکى و همچنين فعاليت‌هاى مهندسى و بازسازى در منطقه ارائه مى‌کنند رهبران تيمور شرقى Horta و Gusmao نيز از فيليپين بازديد کردند.


عدم اطمينان از نقش آمريکا در جنوب‌شرقى آسيا پس از جنگ ويتنام موجب شد که کشور فيليپين براى حفظ خود در برابر گسترش نفوذ کمونيست‌ها روابط تجارى و ديپلماتيک با کشورهاى سوسياليستى برقرار نمايد. روابط با چين در سال ۱۹۷۵ با سفر خانم مارکوس همسر رئيس‌جمهور مخلوع اين کشور به پکمن برقرار شد و در خلال سال‌هاى اخير توسعه يافته است. در طول اين مدت چندين موافقتنامه تجارى ميان دو کشور به امضاء رسيده که حجم مبادلات بازرگانى فيليپين را افزايش داده است و تاکنون سفرهاى متعددى توسط مقامات دو کشور انجام شده است. فيليپين قصد داشته است تا با گسترش روابط با چين از احتمال کمک‌هاى مالى و نظامى اين کشور به نيروهاى کمونيست مخالف دولت بکاهد.


به مناسبت بيست‌ و پنجمين سالگرد تأسيس روابط ديپلماتيک بين فيليپين و جمهورى خلق چين و در پاسخ به سفر نخست‌وزير آن کشور به فيليپين در نوامبر ۱۹۹۹، رئيس‌جمهور استرادا از ۱۶ تا ۱۹ مه ۲۰۰۰ سفر رسمى به چين انجام داد. در جريان اين سفر، بيانيه مشترکى در خصوص چارچوب همکارى‌هاى دوجانبه در قرن بيست‌ويکم به امضاء رسيد. همچنين دوطرف يادداشت تفاهم‌هائى در زمينه کشاورزي، تأسيس مؤسسات بانکى در کشورهاى يکديگر، موافقت‌نامه‌هاى فرهنگي، پرونکسل همکارى‌هاى علمى و فنى امضاء نمودند.


خانم آرويو نيز در سال ۲۰۰۱ ميلادى به اين کشور سفر نمودند که در اين سفر بر گسترش روابط دوجانبه سياسى و اقتصادى و توسعه همکارى‌هاى منطقه‌اى ميان دو کشور تأکيد گرديد.


يکى از مشکلات لاينحل فيليپين اختلاف با چين در مورد جزاير اسپراتلي در درياى چين جنوبى است. در آخرين دور مذاکرات، دو کشور متعهد شدند اختلافات موجود بر سر جزاير مورد منازعه در درياى چين جنوبى را به‌گونه‌اى مسالمت‌آمويز حل و فصل نمايند.


همچنين در ديدار رؤساى جمهور دو شور، رهبر چين اطمينان داد که از سوى اين کشور تحت هيچ شرايطى فيليپين مورد تهديد قرار نخواهد گرفت و پايبندى کشور خود را به قراردادهاى بين‌المللى در خصوص حل مسالمت‌آميز مسائل جزاير اسپراتلى ابراز داشته و در اين خصوص دو کشور به‌صورت دوجانبه يک تفاهم نامه امضاء نمودند.


روابط فيليپين با ژاپن بسيار گرم و دوستانه است ژاپن در زمينه تجارت خارجى و سرمايه‌گذارى در فيليپين، پس از آمريکا قرار دارد و دومين شريک مهم تجارى فيليپين مى‌باشد. ژاپن تاکنون طرح‌هاى عمرانى بسيارى را در اين کشور اجراء نموده و هر ساله تعداد قابل توجهى توريست ژاپنى از فيليپين ديدار مى‌نمايد.


در جريان اجلاس معاونين وزراء خارجيه فيليپين و ژاپن که در ۹ اکتبر ۲۰۰۰ در مانيل و براى اولين بار پس از ۱۹۹۶ برگزار شد، مسائل دوجانبه، منطقه‌اى و بين‌المللى مورد بحث قرار گرفت و طرفين توافق کردند که گفتگوهاى منظم، سياسى و امنيتى را از سال ۲۰۰۱ آغاز نمايند.


امضاء بيانيه مشترک در زمينه برقرارى روابط ديپلماتيک با جمهورى خلق کرد که در ۱۲ ژانويه ۲۰۰۰ امضاء شد راه را براى ورود کره‌شمالى به مجمع منطقه‌اى آسه‌آن هموار کرد. فيليپين معتقد است که برقرارى روابط ديپلماتيک بين دو کشور نه فقط گامى در جهت توسعه روابط دوستانه و همکارى دو کشور است، بلکه مى‌تواند به حفظ صلح و امنيت در منطقه آسيا ـ پاسيفيک کمک نمايد.


فيليپين با استراليا داراى روابط سياسى و اقتصادى گسترده‌اى است و سالانه کمک‌هائى از استراليا به فيليپين اعطاء مى‌شود. همکارى‌هاى نظامى نيز بين دو کشور وجود دارد. هر ساله تعدادى از افسران و پرسنل‌ نيرهاى هوائى و دريائى فيليپين در استراليا آموزش‌هاى لازم را فرا مى‌گيرند. شرکت‌هاى استراليائى نيز فعاليت‌هاى وسيعى در اين کشور دارند. در اکتبر سال ۲۰۰۰ مقامات امنيتي، دفاعى و وزارت امور خارجه فيليپين و استراليا براى انجام سومى دور گفتگوى دو کشور در زمينه مسائل امنيت منطقه‌اى در مانيل با يکديگر ملاقات کردند. اين گفتگوها همچنين راه‌هاى توسعه روابط دوجانبه و تفاهم بيشتر نسبت به سياست‌هاى مربوط به مسائل مورد علاقه طرفين را ببرررسى و مورد توجه قرار داد.


دومين اجلاس مشورتى نيوزيلند و فيليپين در زمينه مسائل سياسى و امنيتى در ۶ نوامبر در ولينگتن برگزار شد. انجام مشورت‌هاى سياسى بين فيليپين و استراليا و نيوزيلند اين کشور را قادر مى‌سازد که درک بهترى از مسائل مورد علاقه کشورهاى جنوب اقيانوسيه داشته باشد.


روابط فيليپين با هند به‌دنبال اختلاف نظرى که بر سر مسئله کامبوج در پى به رسميت شناختن رژيم هنگ سامرين از جانب هند به‌وجود آمد سرد و محدود گشت و سفر خانم‌ گاندى نخست‌وزير وقت هند به فيليپين نيز نتوانست موفقيتى به همراه آورد و روابط دو کشور را بهبود بخشد.پس از روى کار آمدن خانم آکينو و فعال شدن سياست خارجى فيليپين روابط دو کشور رو به گرمى نهاده و مبادلات تجارى فيمابين توسعه يافت.


پنجمين دور گفتگوهاى مشورتى سياسى فيليپين هند در ۲۷ نوامبر سال ۲۰۰۰ در مانيل و در سطح معاونين وزراء برگزار شد و طرفين توافق کردند که در خصوص سياست‌هاى داخلي، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌اى بين‌المللى مورد علاقه طرفين تبادل‌نظر نمايند.