فيليپين با کشورهاى مصر، عراق، اردن، کويت، ليبي، مراکش، عربستان‌سعودي، امارات عربى متحده و يمن روابط سياسى دارد و با بعضى از آنها نيز داراى روابط اقتصادى و بازرگانى مى‌باشد.


سياست خارجى و روابط فيليپين با کشورهاى خاورميانه شديداً تحت‌تأثير دو عامل بوده است: اول تعداد بسيار زياد فيليپينى‌هاى مشغول به‌کار در اين منطقه دوم وضعيت مسلمانان جنوب فيليپين که سازمان کنفرانس‌ اسلامى بر آن نظارت دارد.


روابط فيليپين با عربستان‌سعودى از حساسيت‌ خاصى برخوردار است و اين کشور براى حفظ و توسعه روابط خود با عربستان تأکيد و پافشارى زيادى دارد. در ملاقات‌هائى که ميان مقامات دو کشور صورت گرفته است، همواره مسئله مسلمانان جنوب فيليپين و ميانجى‌گرى عربستان براى حل اختلافات و چگونگى طرح اين مسائل در کنفرانس‌هاى اسلامى مطرح و مورد بحث بوده است.


عربستان‌سعودى تاکنون کمک‌هاى مالى زيادى به مسلمانان جنوب فيليپين نموده و نفوذ زيادى در ميان آنان دارد. در سال‌هاى اخير هيئت‌هاى متعددى از عربستان‌سعودى براى ايجاد مدارس اسلامى و تأسيس امکانات رفاهى در جنوب فيليپين به آن کشور مسافرت نموده‌اند.


کويت نيز از کشورهائى است که روابط خوبى با فيليپين دارد و تاکنون براى ايجاد جاده در جزيره ميندانائو و امور رفاهى مسلمانان جنوب فيليپين کمک‌هاى مالى زيادى نمود هاست.


امارات عربى متحده نيز داراى روابط حسنه با فيليپين مى‌باشد و يکى از کشورهاى تأمين‌کننده نفت فيليپين به حساب مى‌آيد.


فيليپين با رژييم اشغالگر قدس نيز داراى روابط سياسى است و دو کشور در پايتخت‌هاى کيديگر داراى سفارت مى‌باشند. فيليپين خواستار تشکيل يک کشور فلسطينى و همچنين به رسميت شناختن اسرائيل مى‌باشد. اين کشور در مواردى نيز با انتشار بيانيه، رژيم اشغالگر قدس را به خاطر تجاوز به لبنان و کشتار و جنايت در اين کشور محکوم نموده است. فيليپين در زمينه گسترش روابط با اسرائيل حساسيت‌هاى کشورهاى اسلامى را در نظر دارد. معاون رئيس‌جمهور وقت اين کشور، خانم گلوريا ماکاپاگال از ۳۱ مارس تا ۴ آوريل ۲۰۰۰ از اسرائيل ديدار نمود و روابط نزديک‌ترى بين اسرائيل و فيليپين ايجاد کرد. وى همچنين با رئيس دولت خودگردان فلسطين ياسر عوفات ملاقات و حمايت فيليپين از تلاش فلسطين براى استقلال را مورد تصريح قرار داده است.


دولت فيليپين در ژوئن ۲۰۰۰ با اعزام يک هيئت‌ حسن‌نيت به عربستان‌سعودي، قطر، مصر و سنگال آنان را از آخرين وضعيت اجراء موافقنامه صلح ۱۹۹۶ بين دولت فيليپين و جبهه آزادى‌بخش ملى مورو آگاه نمود.


دولت فيليپين در بيست‌و‌هفتمين کنفرانس وزراء امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامى توصيه کرد. هيئتى اعزام نمود تا اجراء واقعى موافقتنامه صلح ۱۹۹۶ در جنوب فيليپين را ارزيابى نمايد. هيئت ويژه سازمان کنفرانس اسلامى در خصوص مسئله مسلمانان جنوب فيليپين متعاقباً از ۱۷ تا ۲۳ اکتبر ۲۰۰۰ از مرکز، غرب و جنوب ميندانائو بازديد کرد و با مقامات محلى ملاقات نمود و از محل چندين پروژه بازديد به‌عمل آورد.


هيئت فيليپين که به‌عنوان مهمان در نهمين اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامى در دوحه قطر (نوامبر ۲۰۰۰) برگزار شد، حضور داشت و به آن اجازه دسترسى به اجلاس عمومى و کميته‌ها داده شد. در کنفرانس مذکور، فيليپين تعهد خود را نسبت به ادامه تلاش‌هاى صلح و توسعه در ميندانائو تجديد کرد و گام‌هاى برداشته شده توسط دولت به‌منظور پيگيرى صلح با جبهه آزادى‌بخش اسلامى مورو (MILF) خاطرنشان گرديد. قطع‌نامه پايانى شماره ۹ در خصوص مسئله مسلمانان در جنوب فيليپين بيانگر حمايت سازمان کنفرانس اسلامى از ابتکارات صلح دولت فيليپين و حمايت از تلاش‌هاى او به‌منظور بر سر ميز مذاکره آوردن MILF مى‌باشد.


در حاشيه اجلاس هزاره سازمان ملل متحد در نيويورک، رئيس‌جمهور فيليپين با سران دولت‌هاى عربستان‌سعودي، مراکش، ايران، اندونزي، سنگال، قطر ملاقات نمود. تا آنها را از ابتکارات اخير فيليپين براى حل مکلات ميندانائو آگاه نمايد.


روابط دوجانبه با ساير کشورهاى قاره آفريقا از طريق سفر مقامات عالى‌رتبه تقويت گرديده است. معاون رئيس‌جمهور وقت، خانم گلوريا ماگاپاگال از ۵ تا ۷ اکتبر ۲۰۰۰ به آفريقاى‌جنوبى سفر کرد و زمينه‌هاى بالقوه توسعه همکارى‌هاى سياسى دو کشور مورد بررسى قرار گرفت.


فيليپين در سال ۲۰۰۰ همچنين با برخى کشورهاى منطقه روابط ديپلماتيک برقرار کرد. در ۱۹ ژانويه با جمهورى کنگو، در ۲۱ مارس با کيپ‌ورد، در ۲۴ اوت با توگو، در ۸ نوامبر با ساتومه و پرنسيپ روابط ديپلماتيک برقرار کرد.


روابط فيليپين با ليبى از حساسيت خاصى برخوردار است. ليبى با ميانجيگرى و دخالت در اختلافات مسلمانان مورو و دولت فيليپين که منجر به امضاء قرارداد تريپولى گرديد توانسته است نفوذ و اعتبار خاصى در اين ميان کسب نمايد.


روابط با کشورهاى آفريقائى محدود مى‌باشد و اين کشور با معدودى از کشورهاى اين قاره روابط سياسى دارد که از جمله مى‌توان به روابط فيليپين با کشورهاى نيجر، گابن و نيجريه اشاره کرد که در سال‌هاى اخير هيئت‌هائى ميان فيليپين و آن کشورها مبادله شده است.