در ۲۲ ژانويه سال ۲۰۰۱، خانم گلوريا آرويو به‌عنوان رئيس‌جمهورى جديد فيليپين رسماً کار خود را در کاخ رياست‌جمهورى آغاز کرد و از مردم خواست اتحاد و يگانگى خود را حفظ کنند. وى همچنين در نخستين کنفرانس خبرى خود پس از به‌قدرت رسيدن در مانيل اعلام نمود: در حقيقت جنبش قدرت مردم، مردم‌سالارى را در اين کشور تقويت کرده است.


خانم آرويو پس از اداى سوگند خود در دادگاه عالى فيليپين، اعلام نمود: در اين هزاره نوين فرصت خوبى براى مردم فيليپين وجود دارد تا خود را در عرصه اقتصاد بين‌المللى نشان دهند و اميدوارم که بتوانم فيليپين را به پيش برده، مردم‌سالارى را تقويت کنم و براى مردم کشورم ثروت و کاميابى اقتصادى را به ارمغان آورم.


گلوريا آرويو فرزند رئيس‌جمهور راسبق فيليپين در سال ۱۹۶۱ مى‌باشد و در دوران تحصيل خود در دانشگاه جرج تاون آمريکا، همکلاسى بيل کلينتون رئيس‌جمهور سابق آمريکا بوده است. وى تحصيلات خود را در مقطع کارشناسى ارشد و سپس دکترا در رشته اقتصاد به اتمام رساند. آرويو در زمان سرنگونى مارکوس ديکتاتور پيشين اين کشور در سال ۱۹۸۶ در وزارت بازرگانى و در کابينه دولت خانم آکينو وزير ارشد بوده است. همچنين وى در سال ۱۹۹۲ سناتور شد و سه سال بعد نيز مجدداً به‌عنوان سناتور برگزيده شد. وى در اصلاح قانون اقتصادى فيليپين و پيوستن اين کشور به‌‌سازمان تجارت جهانى نقش چشمگيرى را ايفاء نموده است. آخرين سمت وى از سال ۱۹۹۸، معاون استرادا رئيس‌جمهور سابق مى‌باشد.


دولت جديد آرويو به‌سرعت مورد شناسائى جامعه جهانى و بخش‌هاى مختلف قانونى و مردمى فيليپين قرار گرفت. رئيس‌جمهور جديد در مدت کوتاه زمامدارى خود با نشان دادن يک چهره موفق و با لياقت، توانسته است تا حد قابل توجهى اعتماد بخش‌هاى مختلف و ذينفوذ کشور مانند کليسا، ارتش، جامعه اقتصادى و کشورهاى مهم منطقه را جلب نمايد.


خانم آرويو تونسته است با اعلام آتش ‌بس و آغاز مذاکرات صلح با جدائى‌طلبان مسلمان و کمونيست‌ها و برقرارى آرامش و ثبات در کشور، شرايط لازم را براى رشد اقتصادى فيليپين فراهم نمايد. وى همچنين قول انجام اصلاحات متعدد سياسي، اقتصادى و اجتماعى در کشور را داده است. ليکن تضادهاى متعدد اقتصادى و اجتماعى و فرهنگى و وجود حداقل ۳۶ درصد مردم زير خط فقر و شرايط و ويژگى‌هاى خاص سياسى فيليپين و اعمال گسترده دمکراسى در اين کشور شده است تا تحولات سياسى فيليپين بسيار سيال باشد.