در سال ۱۹۵۴ يک پيمان همکارى سياسى - اقتصادى با ترکيه امضاء گرديد. عضويت پاکستان در سپتامبر ۱۹۵۵ در پيمان بغداد که بعد‌ها به سنتو تغيير نام داد، روابط پاکستان و ترکيه را وارد دوران جديدى نمود. پس از آن با تشکيل سازمان همکارى‌هاى منطقه‌اى در سال ۱۹۶۳ همکارى‌هاى دو کشور افزايش يافت.



در سال ۱۹۸۰ پس از کودتاى اورن در ترکيه ضياءالحق سعى نمود روابط پاکستان را با اين کشور توسعه دهد. بدين منظور ديدارهاى متوالى از ترکيه داشت. ضياءالحق در اوت ۱۹۸۳ براى سومين بار در طى سه‌سال از ترکيه ديدن کرد. اورن نيز در نوامبر ۱۹۸۱ و دسامبر ۱۹۸۲ به پاکستان رفت.


دو کشور پاکستان و ترکيه گرچه مرز مشترک ندارند، اما به‌دليل آنکه در يک منطقه ژئوپليتيکى واقع شده‌اند و در سازمان همکارى اقتصادى (اکو) عضو هستند، منافع و مسائل مشترکى دارند.


در سال ۱۹۹۲ نخست وزيران دو کشور پاکستان و ترکيه يادداشت تفاهمى را در اسلام‌آباد براى گسترش همکارى‌هاى دو جانبه در زمينه‌هاى مختلف امضاء کردند. براساس در سال ۱۹۹۳ موافقت‌نامه‌اى بين نيروى دريائى پاکستان و يک شرکت ترک براى ساخت يک لنگر‌گاه در ايالت سند پاکستان به امضاء رسيد. اين بزرگ‌ترين قرارداد بين اين کشور و يک شرکت ترک است. محل ساخت لنگرگاه در ۲۰۰ کيلومترى غرب کراچى مى‌باشد.


در دسامبر ۱۹۹۳ بى‌نظير بوتر نخست وزير پاکستان از ترکيه ديدار نمود. در اين ديدار در مورد تحکيم روابط تجارى دو کشور و سرمايه‌گذارى مشترک در جمهورى‌هاى آسياى مرکزى مذاکراتى انجام شد. رئيس جمهور پاکستان نيز در سپتامبر ۱۹۹۴ از ترکيه ديدار و با مقامات آن کشور مذاکره نمود. در نيمه اوت ۱۹۹۶ نجم‌الدين اربکان نخست وزير ترکيه از پاکستان يک ديدار سه روزه داشت.


در ۱۹ دسامبر ۱۹۹۷ رئيس جمهور ترکيه سليمان دميرل و نوازشريف در پاکستان ملاقات و در زمينهٔ تقويت روابط دو جانبه گفتگو کردند. اسماعيل جم وزير امور خارجه ترکيه در آوريل ۱۹۹۸ براى تحکيم روابط سياسى به اسلام‌آباد رفت. در ژوئيهٔ ۱۹۹۸ هيأت ده نفره از وزارت دفاع ترکيه از پاکستان بازديد نمود. رفيق تارر رئيس جمهور پاکستان در اکتبر همان سال براى شرکت در مراسم جشن آزادى ترکيه از آنکارا بازديد به عمل آورد.


در زمينه تحکيم روابط پارلمانى رئيس مجلس ترکيه در ۲۲ نوامبر ۱۹۹۸ از اسلام‌‌آباد ديدار کرد. رئيس ستاد نيروى زمينى ترکيه در جهت حضور در مانور نظامى مشترک دو کشور در نيمه دسامبر وارد اسلام‌آباد شد. يک هيأت عالى‌رتبه دفاعى ترکيه به رياست فرمانده دانشکده هوايى ترکيه براى بازديد رسمى شش روزه در مارس ۱۹۹۹ از اسلام‌آباد ديدار کرد.


در اوايل سپتامبر احمدخان معاون وزارت امور خارجه جهت تبادل نظر با همتاى ترک خود پيرامون روابط دوجانبه و امور منطقه‌اى که جزو مشورت سالانه دو کشور مى‌باشد عازم آنکارا شد. نوازشريف نخست وزير پاکستان در ۲۷ اوت ۱۹۹۹ جهت اظهار همبستگى با زلزله‌زدگان ترکيه به اين کشور رفت. پس از کودتاى نظامى ژنرال مشرف در ۸ نوامبر ۱۹۹۹ براى تحکيم روابط دو جانبه به ترکيه سفر کرد. در آوريل ۲۰۰۰ رئيس کميسيون مشترک اقتصادى ترکيه و پاکستان جهت بررسى زمينه‌هاى توسعه همکارى تجارى وارد اسلام‌آباد شد.