هر ساله حدود شصت هزار نفر پاکستانى از کشور خود به کشورهاى ديگر مهاجرت مى‌کنند. اکنون حدود صد هزار نفر پاکستانى در انگليس، پنجاه هزار نفر در امارات‌متحدهٔ عربى و ۳۰ هزار نفر در کويت زندگى مى‌کنند.



پس از استقلال پاکستان و جدايى بنگلادش از اين کشور، پاکستان تعدادى از بيهارى‌هاى مسلمان مقيم بنگلادش را پذيرفت و در مقابل بنگالى‌هائى را که در پاکستان زندگى مى‌کردند را به بنگلادش باز گرداند. اما دولت بنگلادش معتقد است عده زيادى از بيهارى‌ها که هم اکنون در بنگلادش زندگى مى‌کنند بايد به پاکستان بيايند و آنان را به سبب اينکه اردو زبانند و جنگ استقلال طرفدار پاکستان بوده‌اند از اتباع خود نمى‌دادند، پاکستان نيز اين مسئله را نمى‌پذيرد.


پس از اشغال افغانستان نيز حدود سه ميليون افغانى به پاکستان پناهنده شدند. اين پناهندگان علاوه هزينه مالى براى پاکستان امنيت و آرامش اين کشور را مختل نمودند. دولت پاکستان درصدد است براى ايجاد امنيت در پاکستان به‌خصوص در ايالت سند مهاجرين غير قانونى را از اين کشور اخراج نمايد. از اين رو برنامه‌اى براى بازگشت آوارگان مهاجر افغانى نيز تنظيم نموده است و از آنجا که کميسارياى عالى مهاجرين سازمان ملل کمک‌هاى نقدى به آوارگان افغانى را کاهش داده است، پاکستان در صدد است هر چه زودتر اين آوارگان را از کشور خارج نمايد. براساس خبر روزنامه نيوز در نوامبر ۹۵ در پاکستان بيش از ۲ ميليون و هشتصد هزار نفر تبعه خارجى به صورت غيرقانونى زندگى مى‌کنند. بيشترين اتباع خارجى که به صورت غير قانونى در اين کشور زندگى مى‌کنند در ايالت سند ساکن هستند.


در ايالت سند ۶/۱ ميليون بيگلالي، ۶۵۴ هزار افغاني، دويست هزار برمه‌اى و ۳۲۳۰ نفر ايرانى و فيليپينى در ايالت سرحد ۲/۱ ميليون مهاجر افغانى و يکصد هزار تبعه خارجى و در اسلام آباد چهل هزار افغانى و پنج هزار نفر از اتباع کشورهاى مختلف بدون مجوز و به صورت غير قانونى زندگى مى‌کنند.