با توجه به موقعيت جغرافيائى عمان، هواى اين سرزمين گرم و به‌ويژه در ساحل دريا سوزان است. گرچه به‌خاطر وسعت آن نمى‌توان يک نوع آب و هواى به‌خصوصى را در اين سرزمين مشخص نمود. در نواحى ساحلى ريزش باران بسيار کم ولى در ارتفاعات ميزان بارندگى قابل ملاحظه است به‌طورى‌که بعضى اوقات در قلل کوه‌هاى مرتفع ظفار برف هم ديده مى‌شود. ميزان متوسط بارندگى در اين کشور حدود يک‌صد ميليمتر است که مناطق داخلى به مناطق ساحلى متغير است. همچنين درجه حرارت بين ۳ تا ۵۳ درجه سانتى‌گراد در زمستان و تابستان در مناطق مختلف کشور فرق مى‌کند. به‌طورى‌که مناطق (ظفار و صلاحه) آب و هواى معتدل گرم دارند و ميزان بارندگى در فصول بهار و زمستان نسبتاً زياد است و حتى بعضى از سال‌هاى زمستان‌هاى بسيار سردى دارند.


در قسمت‌هاى مرکزى و شمالى کشور هوا بسيار گرم و سوزان بوده که اغلب اوقات توأم با رطوبت است. بعضى از سال‌ها ميزان بارندگى در ايالت ظفار به صد ميليمتر مى‌رسد. در کشور عمان رودخانه دائمى وجود ندارد ولى به‌علت باران‌هاى موسمى اقيانوس هند در ايالت ظفار سيلاب‌هاى بزرگى جريان پيدا مى‌کند که گاهى اوقات خرابى‌هاى فراوانى نيز به‌بار مى‌آورد.


مناطق رأس‌المسندم

- رأس شيخ مسعود، ام‌الفيارين، رأس ليمه، نجاء، خصب و جزاير سلامه، قوين، مسندم، گون، ابوسير، غنم و کچلو مى‌باشد. منطقه نجاء در قسمت جنوبى جزيره غنم و در ساحل خليج‌فارس نزديک خاک امارات رأس‌الخيمه واقع و شامل منطقه کوچکى است که شيخ‌نشين بوده و شيخ آن تابع سلطان عمان است.


- قسمت مرکز وجنوبى کشور عمان را از امارات فيجيره در دو قسمت و خورفکان و کلبا و دبا از متعلقات امارات شارجه در سه ناحيه ديگر از قسمت شمالى جدا کرده است. باريکه کرانه‌اى اين کشور در درياى عمان که به‌نام سواحل باطنه معروف است از شمال به جنوب کشور منتهى مى‌گردد.


جنوبى‌ترين قسمت خاک عمان را ايالت ظفار تشکيل مى‌دهد. اين ايالت که داراى نوار ساحلى تقريباً باريکى به‌طول ۳۷۰ کيلومتر است به سمت غربى امتداد پيدا مى‌کند و هم مرز با يمن است. بر خلاف ساير مناطق شبه جزيره عربستان در نواحى کوهستانى ظفار تقريباً جنگل‌هاى انبوهى وجود دارد و به همين علت اين منطقه را کوهستان‌سبز نيز ناميده‌اند.