موقعيت جغرافيايى

کشور مالزى در جنوب شرقى آسيا واقع شده و از دو قسمت کاملاً مجزا تشکيل مى‌شود. بخش عربى آن که به شبه‌جزيره مالزى معروف است، ادامه خاک آسيا به طرف جنوب مى‌باشد و به آن مالزى قاره‌اى مى‌گويند. بخش شرقى شامل ايالات ساراواک و صباح است که در قسمت شمالى شبه‌جزيره برونئو واقع گرديده و مالزى جزيره‌اى نام دارد. درياى چين جنوبى به فاصله ۶۴۰ کيلومتر ميان اين دو قسمت فاصله انداخته است. مساحت کلى مالزى ۳۳۰،۴۳۴ کيلومتر مربع (شامل شبه‌جزيره مالزى به وسعت ۱۳۱،۵۸۷ کيلومتر مربع و مالزى شرقى به وسعت ۱۲۴،۴۴۹ کيلومتر مربع) مى‌باشد و از لحاظ جغرافيائى ميان ۱ تا ۷ درجه عرض شمالى و ۱۰۰ تا ۱۱۹ درجه طول شرقى قرار دارد.


وضعيت آب و هوائى مالزى

مالزى غربى

شبه‌جزيره مالزى آب و هوائى استوائى دارد، ولى قسمت‌هاى باريک‌تر و رشته‌کوه‌هاى محور شمال، جنوب و فلات‌هاى ساحلى مجاور آن موجبات نفوذ آب و هواى دريايى را به داخل سرزمين فراهم مى‌سازند. کشور مالزى در معرض هشت يا نه جريان هوائى از جانب شمال شرقي، جنوب و غرب قرار دارد. وزش يا عدم وزش چنين بادهائى موجب مى‌شود تا کشور از تنوع چهار فصل برخوردار باشد. بادهاى موسمى در فاصله ماه‌هاى نوامبر و يا دسامبر تا مارس در منطقه شمال شرقى مى‌وزد.



متوسط ميزان بارندگى ماهيانه حدود ۱۰۰ اينچ (۲۵۴۰ ميليمتر) است. خشک‌ترين و کم‌باران‌ترين ناحيه شبه‌جزيره، کوآلاکلاوانگ (Kuala Kelawang) واقع در ۳۰ مايلى جنوب‌شرقى کوالالامپور است که فقط حدود ۶۵ اينچ بارش دارد، درحالى که پرباران‌ترين منطقه کشور، ماکسول‌هيل (Maxwellshill) واقع در ۲۵ مايلى شمال غربى ايپوه (Ipoh) مى‌باشد که متوسط بارش ساليانه در آن ۲۰۰ اينچ (۵۰۸۰ ميلى‌متر) است.



متوسط درجه حرارت در سراسر سال در تمام کشور بالا است. متوسط درجه حرارت در نواحى پست بين ۷۸ تا ۸۲ درجه فارنهايت (۲۵ تا ۲۸ درجه سانتى‌گراد) است. ميزان رطوبت نيز بالا بوده و بين ۸۲ تا ۸۶ درصد مى‌باشد. در نتيجه آب و هواى منطقه گرم و مرطوب است.

مالزى شرقى

مالزى شرقى در همان عرض جفرافيائى مالزى واقع شده است و بنابراين آب و هواى مشابه دارد. درجه حرارت زياد، رطوبت بالا، باران‌هاى شديد و الگوى آب و هوايى موسمى شمال‌شرقى و جنوب‌غربى از ويژگى‌هاى آن است.


در نواحى ساحلى حداقل درجه حرارت بين ۷۲ تا ۷۶ درجه فارنهايت (۲۲ تا ۲۴ درجه سانتى‌گراد) و حداکثر درجه حرارت بين ۸۸ تا ۹۲ درجه فارنهايت (۳۱ تا ۳۳ درجه سانتى‌گراد) مى‌باشد، ولى درجه حرارت درون جزيره به دليل وجود ارتفاعات به مراتب کمتر است. متوسط ريزش باران ساليانه در ايالت صباح بين ۶۰ تا ۱۲۰ اينچ است، در حالى که در بيشتر قسمت‌هاى ايالت ساراواک ريزش باران‌هاى سنگين در سواحل جنوبى غربى تأثير عمده‌اى بر آب و هواى جنوب‌غربى صباح دارد. سيلاب بخصوص در ساحل غربى ايالت صباح امرى دائمى است. هيچ‌يک از دو قسمت مالزى در کمربند طوفانى قرار ندارند ولى سواحل کشور گاهى اوقات در معرض طوفان‌هاى شديد قرار مى‌گيرند.