جمهورى چک به‌دليل موقعيت جغرافيائى و همچنين واقع بودن در ناحيه آب و هوائى معتدل اروپائى نوسانات آب و هوائى چندانى نداشته و درجه حرارت تغييرات زيادى ندارد. به همين دليل ميزات بارندگى و درجه حرارت در فصول مختلف داراى تغييرات معقولى است. درجه حرارت در اين کشور از حدود ۱۵ درجه زير صفر در زمستان (ماه ژانويه و فوريه) تا حداکثر ۳۰ درجه بالاى صفر در اوج گرماى تابستان (ماه‌هاى ژوئيه و اوت) در نوسان است. البته طول دوران گرما در اين کشور بسيار کوتاه است. در طول تاريخ اين کشور رکوردهائى نيز از ميزان سرما و گرما در کشور به ثبت رسيده است که گرم‌ترين آن مربوط به شهر پراگ در تابستان سال ۱۹۸۳ با حرارت ۱/۴۰ درجه سانتى‌گراد بالاى صفر و سردترين در ماه فوريه ۱۹۲۹ در شهر چسکه بوديو ويتسه با برودت ۲/۴۲ درجه سانتى‌گراد زير صفر بوده است. (The Czech Republic in Brief, P.12/13).


ميزان متوسط بارندگى در جمهورى چک سالانه بين ۶۰۰ الى ۸۰۰ ميلى‌متر است و بيشترين بارندگى بين ماه‌هاى ژوئن تا اوت و کم‌ترين ميزان بارندگى در زمستان و به‌ويژه در ماه فوريه است. بيشترين ميزان بارش برف نيز در مناطق کوهستانى با ارتفاع بيش از ۱۳۰۰ متر بالاتر از سطح دريا به بيش از ۱۰۰ سانتى‌متر مى‌رسد و کمترين ميزان بارش برف نيز در مناطق گرم‌تر است.


موراوياى جنوبى بيشترين روزهاى آفتابى را در طول سال دارا است (حدود ۶۰ روز) و مناطق کوهستانى و مرزى کشور نيز کم‌ترين آفتاب را شاهد مى‌باشد (۳۰ الى ۴۰ روز) مناطق کوهستانى در زمستان داراى آفتاب بيشترى نسبت به مناطق پست بوده و در تابستان برعکس مناطق پست داراى آفتاب بيشترى مى‌باشند. به‌طور متوسط مناطق کوهستانى داراى ۱۴۵۰ ساعت آفتاب و مناطق پست حدود ۲۱۰۰ ساعت آفتاب در سال مى‌باشد.