روابط بازرگانى ايران و اتريش در سال ۱۹۷۸ ميلادى (۱۳۵۷ هـ.ش. سال اول انقلاب) دچار وقفه گرديد که تا چند سال ادامه داشت. از اين رو دفتر بازرگانى اتريش در ايران در طول سال ۱۹۷۹ ميلادى (۱۳۵۸هـ.ش.) عملاً به بررسى شيوه برخورد اقتصادى و بازرگانى دو کشور در آينده پرداخته و شروع به تلاش‌هاى گسترده جهت رونق بخشيدن بازرگانى دو کشور نمود. اين تلاش‌ها از يک ‌سو و محاصره اقتصادى غرب خاصه ايالات متحده آمريکا عليه ايران در سال ۱۹۸۰ ميلادى از سوى ديگر منجر به توسعه و گسترش بازرگانى دو کشور شد، زيرا اتريش به ‌عنوان يک کشور بى‌‌طرف اعلام نمود که در محاصره اقتصادى شرکت نخواهد کرد و صادرات خود به ايران را افزايش داد و دفتر بازرگانى اتريش در ايران به فعاليّت‌هاى گسترده بازرگانى دست زد و همچنين دفاتر چند شرکت بزرگ اتريشى در ايران که در طول سال‌هاى اول انقلاب غيرفعّال شده بودند به فعاليّت دوباره پرداختند.


شرکت‌هائى که از سال ۱۹۸۰ ميلادى به‌بعد دفاتر خود را در تهران بازگشائى نموده و با هدايت و راهنمايى دفتر بازرگانى اتريش در ايران به فعاليّت‌هاى اقتصادى پرداختند، عبارتند از:

شرکت کيمى‌لينز (Chemie Linz)

اين شرکت در رشته مواد شيميايى به‌خصوص فروش پلى‌اتيلن و پلى‌پروپلين و انواع توليدات شيميايى فعّال مى‌باشد و در دوران محاصره اقتصادى مواد اوليه بسيارى از شرکت‌هاى توليدى پلاستيک را تأمين نمود.

شرکت فوست آلپين

اين شرکت همان‌طور که در بخش صنايع فولادسازى اشاره گرديد يکى از کنسرسيوم‌هاى بزرگ توليد فولاد و آهن در اروپا و يک شرکت دولتى است که در سال‌هاى محاصره اقتصادي، به‌خصوص تا سال ۱۹۸۵ ميلادى (۱۳۶۴ هـ.ش.) موفقيّت‌هايى در زمينه فروش محصولات خود در ايران کسب نمود. در سال ۱۹۸۶ ميلادى سوء استفاده‌هاى بسيارى در اين شرکت در زمينه فروش محصولات به جهان سوم کشف گرديد که منجر به تغييرات وسيع در هيئت مديره و شيوه مديريت آن شد.

شرکت واگنر بيرو (Wagner Biro)

اين شرکت در زمينه توليد ماشين‌آلات، بويلر و نيروگاه‌ها فعاليّت مى‌نمايند و يکى از شرکت‌هاى بزرگ اتريش است که علاوه بر فعاليّت‌هاى توليدي، در زمينه اجرا هم عمل مى‌نمايد و يکى از بزرگترين شرکت‌هاى سازنده و نصب کننده پل‌هاى آهنى در جهان به‌شمار مى‌رود.

شرکت الين يونيون (Elin Union)

الين يکى از کنسرسيوم‌هاى بزرگ سازنده لوازم خانگى و برقى در اتريش است که در سراسر جهان به‌عنوان فروشنده و اجراءکننده عمل مى‌نمايد.

شرکت بازرگانى بين‌المللى فوست آلپين (Voest Alpin Interhandel)

اين شرکت بخشى از شرکت فوست آلپين است که به‌منظور بهبود فعاليّت‌هاى بازرگانى و گسترش آن تشکيل گرديده است. با تشکيل اين شرکت اجراء پروژه‌هاى مربوط به فولادسازى و مشارکت در ساخت و کليه فعاليّت‌هاى بازرگانى و بازاريابي، به‌عهده شرکت يا کنسرسيوم صنعتى فوست آلپين گذاشته شد. پس از تشکيل اين شرکت، کنسرسيوم فوست آلپين توانست موفقيّت‌هاى بازرگانى در سطح جهان به‌دست آورد. با انتصاب دکتر پيتر ريتوه (Dr. Peter Rejtoe) به مستشارى بازرگانى سفارت اتريش (رئيس دفتر بازرگانى اتريش در ايران) در ايران، تلاش‌هاى زيادى در جهت شناخت بازار و گسترش فعاليّت‌هاى بازرگانى توسط وى صورت گرفت. به‌طورى که از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۵ ميلادي، بازرگانى فى‌مابين دو کشور، از روند خوبى برخوردار شد. در سال ۱۹۸۲ ميلادى قراردادى در مورد فروش ماشين‌آلات سرمايه‌اى و کارخانجات به ايران و خريد نفت از ايران امضاء شد که در گسترش روند توسعه بازرگانى دو کشور بى‌تأثير نبود.