پايه و اساس اقتصاد اتريش را صنايع آن کشور تشکيل مى‌دهد، در حالى که به‌تدريج از اهميّت کشاورزى در اقتصاد آن کشور کاسته مى‌شود.


در سال ۱۹۴۶ ميلادى طبق مصوبه مجلس، حدود ۷۰ مؤسسه صنعتى ملى اعلام شد و از سپتامبر همان سال دولت مالک سه بانک عمده تجارى آن کشور گرديد. همچنين اغلب شرکت‌هاى نفتي، پالايشگاه‌ها و شرکت‌هاى نفتي، پالايشگاه‌ها و شرکت‌هاى مربوط به خطوط داخلى کشتيراني، استخراج زغال‌سنگ، معادن غيرآهني، پالايش آهن خام، کارخانه‌هاى توليد آهن و فولاد، ماشين‌آلات و تجهيزات خطوط آهن و کشتى‌سازى به دولت واگذار شد. ۶ کارخانه توليد برق نيز در سال ۱۹۷۴ ميلادى ملى اعلام گرديد. در سال‌هاى اخير دولت اتريش حمايت‌هاى مالى قابل توجهى را نسبت به شرکت‌هاى دولتى اعمال نموده و بازسازى صنايع دولتى آن کشور را از سال ۱۹۸۶ ميلادى مورد تأکيد قرار داده است و خصوصى نمودن برخى بخش‌ها را همراه با کاهش نيروى کار، تا سال ۱۹۹۰ ميلادى در برنامه خود گنجانيده است،.


اتريش از نظر توليدات صنعتى داراى محصولات متنوعى است و از جنبه‌هاى صنعتى داراى امکانات نسبتاً خوبى در زمينه‌هاى ذيل مى‌باشد: محصولات شيميايي، کائوچوى طبيعى و مصنوعي، محصولات آهنى و فلزي، وسايل ساختماني، تجهيزات برقي، فولاد، وسايل مهندسي، مکانيک، صنايع چوب (سلولزى و کاغذ)، سراميک، شيشه و فلزات غيرآهني. همچنين در ميان بخش‌هاى صنايع سنگين، علاوه بر فولاد و آهن، صنعت متالوژى پودر آن کشور يکى از پيشرفته‌ترين صنايع از نقطه‌نظر تکنولوژى در سطح جهان مى‌باشد.


اکثر صنايع آهن و فولاد اتريش دولتى و وابسته به فوست آلپين است. صنايع غذايى هم يکى از مهمترين صنايع آن کشور بوده که صادرات عمده آن لبنيات و شيرينى‌جات مى‌باشد. مهمترين بخش غير غذايى صنايع اتريش را صنايع شيميايى و پتروشيمى تشکيل مى‌دهد که تحت مالکيت دولت (Chemie Linz AG) بوده و توليدات عمده آن شامل بافته‌هاى نخي، حشره‌کش‌ها، مواد دارويي، پلى‌پروپلين، مواد پلاستيکى و مقدارى مواد سوختنى است.


آنچه دربارهٔ صنايع اتريش بايد گفت اين است که هم دولت و هم بخش خصوصى توانسته‌اند با اقتصادى کردن توليد و افزايش بهره‌ورى آن، ضمن کاهش نيروى انسانى شاغل در صنايع، از وضعيّت خوبى برخوردار گشته و کيفيّت صنايع را براى رقابت در سطح جهانى افزايش دهند و نام نيکى براى صنايع خود به‌دست آورند و ضمناً صادرات خوبى براى دستيابى به ارز داشته باشند. در ضمن، اين کشور بخشى از صنايع خود را به‌صورت شرکت‌هاى بزرگ و يا به صورت کنسرسيوم اداره مى‌نمايد. شايان ذکر است که صنايع اتريش از نظر بهره‌ورى ساعتي، از صنايع کشورهايى چون فنلاند، فرانسه، دانمارک، آلمان غربي، انگلستان، آمريکا و سوئيس پيش‌روتر است.جدول صفحه بعد وضعيّت کلى صنايع اتريش را از نظر تعداد کارخانجات و شرکت‌ها، شمار شاغلين و ارزش توليدات صنايع طى سال‌هاى ۱۹۸۱ و ۱۹۹۱ ميلادى به‌دست داده است.


صنايع کشور اتريش به‌ترتيب اهميّت عبارتند از:

صنايع ماشين‌سازى و فولادسازى

اين بخش از صنايع اتريش که از نظر تعداد کارخانجات، شمار شاغلين و ارزش و حجم توليدات حائز اهميّت بسيارى است به توليد چرخ‌دنده، آرماتور، ماشين‌هاى ساختمانى و معدنى و حفارى نفتي، جرثقيل و انواع بالابر، ماشين‌آلات کشاورزى و کاغذسازى و نساجى و صنايع غذايى و برش و ابزار و همچنين لکوموتيو و واگن‌هاى قطار و توربين مى‌پردازد و رقم مهمى از صادرات اتريش را به خود اختصاص داده است.

صنايع فلزى و مکانيکى

در اين بخش از صنايع، اتريش از قدرت خوبى برخوردار است و کيفيت محصولات اين بخش قابل رقابت در بازارهاى بين‌المللى است. از جمله توليدات اين بخش مى‌توان به لوله‌هاى استيل و گالوانيزه، لوله‌هاى فشار قوي، تسمه‌هاى فلزى و گالوانيزه، صنايع گالوانيزه سبک براى ساختمان، وسايل راه‌آهن، انواع کابل‌هاى فلزى و گالوانيزه، چرخ دنده و زنجير، وسايل استيل، وسايل خانگي، وسايل ورزشى و تيغه‌هاى برش اشاره کرد.