رژيم شاه در ايران در سياست خارجى خود، اصولاً بخش کوچکى را به ارتباط با کشورهاى آفريقائى اختصاص داده بود که اين سطح روابط نيز در سطح ديدار سران نه به‌صورت مستقيم در کشورهاى يکديگر، بلکه در گردهمائى‌ها، جلسات يا ضيافت‌هاى اروپائى صورت مى‌گرفت. در اين ميان دعوت سرانى چند از کشورهاى آفريقائى به ايران در قبل از انقلاب اسلامى براى حضور در جشن‌هاى شاهنشاهى در همين جهت انجام مى‌شده است. گواه نقش پرستيژى اين روابط دعوت از رئيس‌جمهور وقت سنگال (سدار سنگور) براى ديدار از ايران مى‌باشد.



قبل از انقلاب اسلامى ايران، رژيم شاه به هيچ وجه روابط اقتصادى با کشورهاى آفريقائى نداشته و يا در سطحى بسيار نازل و غير قابل ذکر بوده است. رژيم شاه در آفريقا تنها با رژيم سابق نژادپرست آفريقاى جنوبى روابط سياسى - اقتصادى استراتژيک داشته که به جهت ساختار، رفاه اقتصادي، توسعه، قدرت نظامي، فرهنگ و حکومت از بقيه آفريقا جدا بوده و يک کشور آفريقائى برحسب تعريف معمول شمرده نمى‌شد. رژيم شاه براساس ماهيت خود با کشورهاى نزديک به غرب رابطه داشته و با کشورهاى مخالف غرب خاصه با نظام‌هاى کمونيستى در تعارض بود. به اين جهت ديد رژيم سابق ايران به کشور آنگولا نيز از اين مقوله جدا نبوده لذا در قبل از انقلاب اسلامى هيچ‌گونه رابطه سياسى و ديپلماتيک بين دو کشور برقرار نگرديد.


نمايندگى جمهورى اسلامى ايران در ويندهوک (ناميبيا) نزد اين کشور اکرديته مى‌باشد. هيچ مشکلى در ايجاد روابط بيشتر با آنگولا وجود نداشته و ديگر کشورها از جمله ايران منتظر پايان يافتن جنگ داخلى اين کشور و استقرار صلح و ثبات براى توسعه بيشتر روابط هستند. در سال‌هاى بعد از پيروزى انقلاب اسلامي، دولت آنگولا علاقهٔ خود را براى گسترش روابط و تأسيس نمايندگى ايران بارها اعلام داشته است و در صحنه‌هاى سياسي، اين کشور در بسيارى موارد از مواضع سياسى جمهورى اسلامى ايران حمايت به‌عمل آورده است. از جمله حمايت از طرح جمهورى اسلامى ايران براى اخراج اسرائيل از سازمان ملل. ايران نيز در موارد مختلف از دولت اين کشور در برابر يونيتا و رژيم سابق آفريقاى جنوبى حمايت کرده است. همچنين بر روند ادامهٔ جريان صلح در داخل آنگولا از سوى آفريقاى جمهورى اسلامى ايران تأکيد شده است. در سال ۱۳۶۱ آقاى شيخ‌الاسلام، معاونت سياسى وزارت امور خارجه از آنگولا ديدار به‌عمل آورد. در ۱۳۶۲ معاونت حقوقى اين وزارتخانه سفرى به آنگولا انجام مى‌دهد. در ۱۳۶۴ وزير امور خارجه جمهورى اسلامى ايران آقاى دکتر ولايتى از اين کشور ديدار کرده که در همين سال نيز از سوى آيت‌الله خامنه‌اى رهبر معظم انقلاب اسلامى (رئيس‌جمهور وقت) ديدارى از آنگولا به‌عمل آمده و بر ايجاد توسعهٔ روابط از سوى طرفين تأکيد مى‌شود.