آفتاب

گفتار درمانی در منزل برای کودکان



تاخیر در گفتار نیز گریبان گیر کودکان بسیاری شده است که دغدغه سنگینی را به والدین تحمیل کرده است. گفتار درمانگر نقشه راهی اصولی و مدون در اختیار دارد که می تواند شواهد رفتاری را دقیق بررسی کند و قدم به قدم در درمان همراه شما باشد.

گفتار درمانی در منزل استراتژی ساده، موثر با هزینه اندک است ما در مقالات قبلی درباره گفتار درمانی کودکان 2 ساله صحبت کردیم در این قسمت می خواهیم بیشتر به مبحث گفتار درمانی در منزل برای کودکان بپردازیم.

مشکل شایع تاخیر کلامی کودکان

تاخیر در گفتار نیز گریبان گیر کودکان بسیاری شده است که دغدغه سنگینی را به والدین تحمیل کرده است. فراموش نکنید هر کودک با دیگری متفاوت است و نمی توان با تاخیر چند ماهه برچسب ناروایی گفتاری به کودک چسباند. گفتار درمانگر نقشه راهی اصولی و مدون در اختیار دارد که می تواند شواهد رفتاری را دقیق بررسی کند و قدم به قدم در درمان همراه شما باشد.

انواع مشکلات کلامی

بطور کلی مشکلات کلامی کودکان را به دو دسته اختلالات زبان و اختلالات گفتار دسته بندی می کنند که اگرچه در ظاهر یکی بنظر می رسد اما فرسنگ ها فاصله بین شواهد و حتی راهکاری درمانی آنان وجود دارد.

اختلال زبان

اگر فرزندتان در ترکیب کلمات با چالش عظیمی مواجه است بطوری که به سختی می توانید عبارات درستی از او بشنوید، زنگ خطر ابتلا به اختلالات زبان به صدا در می آید. شواهدی همچون ناتوانی در تفهیم افکار و هیجانات درونی از طریق زبان بدن بر این تشخیص تاکید خواهد داشت.

اختلال گفتار

از نخستین ضعف های کودکان درگیر اختلالات گفتاری نقص در تلفظ حروف و کلمات است. این جابجایی تلفظی ممکن است خستگی و رخوت را برای شنونده نیز ایجاد کند.

لکنت زبان را می توان از نام آشنا ترین اختلالات گفتاری نامید که فرد در حال و هوای عجیبی به سر می برد بطوری که برای تلفظ یک حرف گیر کرده و از نظر روانی نیز فشار دو چندانی احساس می کند.

متخصص درمانگر می تواند تشخیص دهد که با افزایش سن مهارت خود کنترلی به دست آید یا نیاز است که از تمهیدات درمانی استفاده شود.

گفتار درمانی در منزل

برخی از خانواده ها اگرچه در شناسایی مشکلات کلامی فرزندشان عملکرد موفقیت آمیزی دارند اما با غول بزرگتری مواجه هستند که چگونه چالش ها را برطرف کنند تا کودک بدون اضطرار بتواند در مسیر یادگیری پیش رود.

متخصصین گفتار درمانگر با علم و تخصص خود می توانند سرنخ های کلاف سردرگم  مشکلات کلامی را بازگشایی کنند علاوه بر اینکه محدودیت ها را تبدیل به فرصت نمایند بی جهت نیست که پس از چندین جلسه حضوری و یا حتی انجام تمارین گفتار درمانی در منزل شاهد شکست مرز های درونی و درخشش کودک در نمایش موهبت مراودات کلامی خواهید بود.

 نگران نباشید متخصصان و درمانگران حاذق و توانمند کلینیک نورولند می توانند به شما کمک کنند فرزندتان همچون سایر همسن و سالان با انتخاب کلمات و جملات مناسب منظور خویش را واضح بیان کند بطوری که کم کم بحدی از توانمندی خواهد رسید که با کمک تلفیق هنرمندانه زبان بدن نیز آشنا می شود.

برگزاری هزاران جلسه موفقیت آمیز حضوری و غیر حضوری بر تجربه گرانبها این متخصصان تاکید دارد. اگر مایلید که از طریق بستر آنلاین ارتباط برقرار کنید می توانید با کمک اسکایپ و واتساپ مشاوره با کیفیتی تجربه کنید.

علائم هشدار دهنده کودکان درگیر مشکلات گفتاری

اگر فرزند شما یک یا چند رفتار زیر را نشان می دهد می بایست برای رمزگشایی از ناگفته های درونی که می تواند پیامد های فاجعه باری به همراه داشته باشد به متخصص گفتار درمانگر اعتماد کنید.

  • کودک قادر نیست حتی با اطرافیان نزدیک نیز یک گفتگوی ساده شکل دهد.
  • درک منظور جملات و عبارات به سختی میسر است.
  • مشاهده لکنت زبان به ویژه همراه با فشار در بیان کلمات و یا انقباض شکم زنگ خطر جدی است.
  • از دیگر رفتار های عجیب و غریب مبارزه کودک با خود برای بیان افکار درونی است.
  • اغلب کمتر در بازی با همسن و سالان ظاهر می شوند و بصورت انزوا گونه رفتار می کنند.

بازی های گفتار درمانی کودکان

یکی از عوامل موثر در بازدهی تمارین، توجه به سن کودک است. در ادامه به چند مورد اشاره کلی می شود اما پیشنهاد می کنیم برای مشاهده نتایج خیره کننده حتما با متخصصین موسسه نورولند در تماس باشید که می تواند آسایش و آرامش را به فرزندتان هدیه کند.

مراوده کلامی با کودک

شاید اگر بدانید که مراوده و گفتگو با کودک چقدر می تواند در کاهش مشکلات گفتاری تاثیر گذار باشد به فرصت های اندک نیز توجه جدی خواهید داشت.

 بسیاری خانواده ها مجبورند ساعات طولانی را سر کار برای تامین نیاز های مالی باشند اما می توان حتی در زمان غذا خوردن نیز داستانی تشریح کرد و به آن رنگ و لعاب داد که به همراهی کودک نیز می انجامد.

مسئولیت دادن به کودک

می توانید متناسب با سن یک مسئولیت به کودک بدهید تا فرصتی فراهم شود درباره جزئیات آن حرف بزنید. بطور مثال می توانید از او برای آب دادن به گل ها تقاضا کمک کنید.

بازی با تلفن

بازی با تلفن می تواند ایده نابی باشد که به حس کنجکاوی و اشتیاق کودک نیز می انجامد. در سایه آن از ذهن قدرتمند کودک برای ترسیم افکار کمک بگیرید.

حضور در جمع دوستان و آشنایان

کودکانی که با مشکلات گفتاری دست و پنجه نرم می کنند اغلب اعتماد بنفس چندانی برای حضور در محیط های مختلف ندارند. مهمانی و دورهمی هایی ترتیب دهید تا کودکتان کم کم بتواند با خیالی آسوده ظاهر شود و زخم های نقص گفتاری فراموش کند.

کمک از آینه برای گفتار درمانی

برخی از اشتباهات فاحش تلفظی که کودکان انجام می دهند به دلیل ناآشنایی با محل قرار گیری فک و زبان در زمان تلفظ است. حرف زدن مقایل آینه می تواند یکی از موثرترین روش های کمک کننده لقب گیرد.

کاهش تماشای تلویزیون

متاسفانه برخی می پندارند که تلویزیون می تواند جایگزین نقش آموزشی آن ها شود در حالیکه این اتفاق به ماندگاری اختلالات گفتاری کودکان نیز منتهی می گردد.

مطالعه کتاب

اگر فرزند شما نیز مشکلات گفتاری دارد مطالعه کتاب می تواند فرصتی ارزنده باشد تا تلفظ کلمات را بیاموزد و با واژگان جدید نیز آشنا شود.

بازی استپ هوایی

کودکان همواره از بازی و نشاط استقبال می کنند. می توانید این بازی پر هیجان را برای آموزش کلمات جدید بکار برد.

بازی فلش کارت ها

انتخاب فلش کارت های مصور که مورد علاقه کودک باشند نه تنها توجه او را جلب می کنند بلکه به شکوفایی توانمندی نیز می انجامند اما باید چند نکته را در نظر داشته باشید. نخست انتخاب فلش کارت های ساده است و دوم این فرصت ارزنده را باید تبدیل به یک مراوده کلامی هوشمندانه کرد.

پیاده روی در پارک

پیاده روی در پارک نیز فعالیت مفرحی است که ذهن قدرتمند کودکان را به کنکاش وا می دارد. از این فرصت می توان بهره برد و تا زمانی که کودک نتواند کلمات را به درستی تلفظ کند، ادامه مسیر صورت نگیرد. چنین اقدامی به اشتیاق کودک منجر می شود.

عدم همکاری کودک در راهکار های گفتار درمانی در منزل

بسیاری از والدین همواره این موضوع را مطرح می کنند که اگرچه فرزندشان در جلسات حضوری همچون الماس ظاهر می شود اما در منزل چندان اشتیاقی ندارد. برای کودکان تحت درمان می بایست برنامه ای سرگرم کننده تدوین شود که بتوانند اوقات شاد و مفرحی نیز داشته باشند تا به شکل غیر مستقیم آموزش ببینند.

در ادامه به نکات کوچک ولی تاثیر گذار اشاره می شود که می توانید شاهد تاثیر دو چندانی از تمارین باشید.

پیدا کردن زمان مناسب

اگر فرزندتان با احساس گرسنگی، خستگی و یا خواب مواجه هست مطمئنا نه تنها انرژی برای گوش سپردن ندارد بلکه نمی توان شاهد پیشرفت نیز بود.

در نظر گرفتن علاقه کودک

خوشبختانه تنوع بازی های گفتار درمانی بشدت بالاست که می توانید متناسب با علاقه دست به انتخاب بزنید تا از این‌ روش های قدرتمند خیالی آسوده نیز فراهم شود. تلفیق ابتکار و خلاقیت را هرگز فراموش نکنید.

گنجاندن خوراکی

از تفریحات لذت بخش تمامی کودکان خوردن خوراکی های خوشمزه است که می توانید بعنوان جایزه نیز آن ها را انتخاب کنید تا سطح کارایی  و علاقه به مشارکت بیشتری ظاهر شود.

تشویق کردن

کودکان بشدت ذهن کاوشگری دارند که می توانید با حمایت و تشویق به ویژه در زمان پاسخ درست به آموزش، کمک کنید بهینه سازی رفتار را بیاموزند.

تقسیم کردن ساعات تمرین

اگر برنامه خشک و سختی تنظیم کنید که هیچ گونه انعطافی ندارد مطمئنا فقط وقت خود را تلف کرده اید. تنظیم برنامه و تقسیم آن در بخش های کوچکتر به بازدهی دو چندانی می انجامد.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم با مرکز مشاوره نورولند یا فرزندان برتر سابق تماس حاصل نمائید ۰۲۱۸۸۷۲۹۵۴۶ و جلسه اول مشاوره آنلاین رایگان داشته باشید. 




وبگردی