آفتاب

زندگی نامه مرتضی پاشایی از خوانندگی تا فوت



مرتضی پاشایی ( متولده ۲۰ مرداد ۱۳۶۳ ) خواننده، نوازنده، تنظیم کننده و آهنگساز پاپ ایرانی بود.

مرتضی پاشایی

او در سال ۱۳۸۹ با قرار دادن ترانه‌هایش در فضای مجازی به شهرت رسید. او نخستین آلبوم خود به نام (یکی هست)  را در سال ۱۳۹۱ به‌صورت رسمی منتشر کرد. ( اسمش عشقه) و (گل بیتا ) دو آلبوم دیگرِ او هستند که تا پیش از درگذشتش به‌ صورت رسمی منتشر نشده بودند و سرانجام آلبوم «اسمش عشقه» در تابستان ۱۳۹۴ منتشر شد.
وی از آذر ۱۳۹۲ به سرطان معده مبتلا شد  و در ۲۳ آبان ۱۳۹۳ در ۳۰سالگی درگذشت.
او دانشجوی رشته گرافیک بوده و از کودکی به موسیقی علاقه داشته‌ است. موسیقی را از چهارده‌ سالگی با نواختن گیتار آغاز کرد.

 مرتضی پاشایی 

مشهور شدن مرتضی پاشایی

او با قطعه (یکی هست) به شهرت رسید. صدای خاص و احساسی بودن ترانه‌هایش او را از سایر خواننده‌ها متمایز می‌کرد. ترانه‌سرای بیشتر آهنگ‌هایش مهرزاد امیرخانی بود، که البته رابطه صمیمی با یک دیگر داشته‌اند. مرتضی پاشایی در پاییز سال ۱۳۹۱ باانتشار آلبوم یکی هست به جمع خوانندگان دارای آلبوم پاپ ایران پیوست.
. پاشایی ترانه (عصر پاییزی) را برای مجموعه تلویزیونی به همان نام ساخته‌بود که مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به آن اجازه پخش ندادند. پاشایی نیز (عصر پاییزی) را در اینترنت منتشر کرد که به یکی از محبوب‌ترین ترانه‌های او تبدیل شد. او همچنین ترانه (نگران منی) را به‌ عنوان تیتراژ برنامهٔ تلویزیونی ماه عسل سال ۱۳۹۳ اجرا کرده‌ بود و ترانه (مثل شیشه)  و (تو راست میگی) را برای فیلم مثل شیشه خواند.
مرتضی پاشایی آهنگ عاشقانه زیادی منتشر کرده که میشه از بینشون به ترانه زیبای نبض احساس اشاره کرد

بیماری مرتضی پاشایی

در آذر سال ۹۲ پزشکان تشخیص دادند مرتضی پاشایی بیماری سرطان دارد. مرتضی پاشایی عصر جمعه ۱۶ آبان ۹۳ به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد. علت انتقال این خواننده به بخش مراقبت‌های ویژه تب شدید عنوان شد. به‌دلیل شرایط خاص مرتضی پاشایی، پزشکان ملاقات با وی را ممنوع کردند؛ با این حال، عصر یکشنبه ۱۸ آبان تعدادی از هنرمندان برای ملاقات با او و افزایش روحیهٔ مرتضی پاشایی در بیمارستان بهمن حاضر شدند و لحظاتی کوتاه در کنارش بودند. همچنین، در ۲۰ آبان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و مدیرعامل انجمن موسیقی ایران از وی عیادت کرده بودند.

در گذشت

پاشایی به‌ علت شرایط وخیم بیماری سرطان معده در بیمارستان بهمن تهران صبح روز جمعه بیست‌وسوم آبان ۱۳۹۳ (حدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح) درگذشت.

آلبوم‌ها

۱۳۹۱: یکی هست
۱۳۸۹: گل بیتا
۱۳۹۴: اسمش عشقه
۱۳۹۴:گل بیتا ۲ (پرنده)
پاشایی در سبک های مختلفی ترانه منتشر کرده بود که آهنگ غمگین ستایش با اظهار نظر بسیاری از طرفداران روبرو شد
پدیده پاشایی
پدیده پاشایی بیانگر پدیده اجتماعی ناشناخته یا فروخفته ایست که در قالب ابراز احساسات جمعی در تجمعات کم‌نظیر مرگ و تشییع خواننده پاپ ایرانی مرتضی پاشایی خود را نشان داد. این پدیده توسط جامعه شناسان علت یابی شده و مورد بازشناسی و بررسی قرار گرفته‌است.
بعضی کارشناسان آن را پدیده عاطفی در برابر فشار مدرنیته دانستند.

یوسف اباذری

در این میان این پدیده از نظر بررسی ارزشی منتقدان و مدافعانی و مخالفانی داشت
در روز ۱۸ آذر سال ۱۳۹۳ جلسه‌ای در خصوص «پدیدارشناسی فرهنگی یک مرگ؛ بررسی جامعه شناختی پدیده درگذشت مرتضی پاشایی» در تهران برگزار شد. در این جلسه «حمید رضا جلایی پور» تبلیغات را عامل مهمی برای تشکیل جمعیت برشمرد. «محمد سعید ذکایی» گفت: «به اعتقاد من تجربه پاشایی یک نوع اجتماع گرایی پست مدرن یا یک مشارکت عاطفی و اظهاری است.» محمود شهابی این رخداد را مصداق «تخطی کارناوالی» دانست. نعمت‌الله فاضلی دلیل پدیده شدن پاشایی را حرکت به سوی «کلانشهری شدن» دانست. «مهدی منتظر قائم» و «محمدامین قانعی‌راد» این واقعه را کم‌نظیر ندانستند. همچنین یوسف اباذری در این جلسه موسیقی پاشایی را «مبتذل و فالش» توصیف کرد و توجه جوانان به آن را نشانه افت فرهنگی دانست که با اعتراض افراد حاضر مواجه شد. حسین باستانی آن را نشانه پیش‌بینی ناپذیری مردم ایران دانست.
فرنوش امیرشاهی آن را نشان دهنده اهمیت بررسی خلاهای احتمالی موجود با بدنه جامعه دانست. برخی صاحبنظران گستردگی حضور مردم را نشانه فاصله داشتن نظام جمهوری اسلامی و روشنفکران با تفکر عرصه عمومی عنوان کردند و حضور گسترده مردم با دوربین‌های موبایل، نشانه اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی دانسته شد.
به اعتقاد لیلی نیکونظر، در تجمع مردم برای تشییع خواننده پاپ «یک سرکشی از امر مسلط» نهفته‌است.
پیام یزدانجو، پای فشردن روشنفکران بر متعجب شدن از این رخداد و ارائه تحلیل‌های متعدد از آن را ناشی از تمایل آنان به «پدیده سازی» برای انجام کار خود عنوان کرد.

 مرتضی پاشایی 
حسن تأمینی نماینده  وقت مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ایران آن زمان، در نطق میان دستور خود با اشاره به درگذشت مرتضی پاشایی و ترافیک سنگینی که در محل تشییع پیکر او به وجود آمده بود، گفت باید از این مسئله درس بگیریم. مرتضی پاشایی نه راست بود نه چپ بود و نه سیاسی بود، فقط در موسیقی کار می‌کرد. این نشان می‌دهد باید از مسائل حاشیه‌ای و اینکه مردم هنوز تشنه محبت هستند درس بگیریم.
ابعادی از این پدیده در فضای مجازی و رسانه‌ها پس از آن هم ادامه داشت و دارد.
بعد از فوت مرتضی پاشایی چند آهنگ ( حسرت – گریه نکن – … ) به صورت رسمی منتشر شده همچنین برای اطلاع از دانلود آهنگ مرتضی پاشایی میتونید به صفحه رسمی اینستاگرام mortezapashaeioriginal
مراجعه و از خبر های جدید با خبر باشید .
امیدوارم تونسته باشیم مطالب کاملی از زندگی نامه هنرمند مشهور مرتضی پاشایی انتشار کرده باشیم در صورت پسند کردن این پست با دوستان خود به اشتراک بزارید
منبع : ماهان موزیک




وبگردی