در صورت توافق با مدیركل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و اختصاص بودجه لازم، كاظم چلیپا مدیریت طرح ساماندهی نقاشی قهوهخانهای را بر عهده میگیرد.
به دنبال درج مصاحبههایی از نقاشان قهوهخانهای و درخواست دیرینه همه نقاشان قهوهخانهای مبنی بر داشتن محل و امكانات لازم برای آموزش هنر نقاشی قهوهخانهای و رسیدگی به وضعیت نقاشان این مكتب، حبیبالله صادقی به خبرنگار فارس اعلام كرد كه چنانچه فرد شایستهای مثل كاظم چلیپا كه خود هنرمند شایستهای است و پدر بزرگوارشان نیز از بزرگترین نقاشان قهوهخانهای بوده است مدیریت این طرح را بپذیرد، بودجه و امكانات لازم برای ساماندهی نقاشی و نقاشان قهوهخانهای در اختیار وی قرار خواهد گرفت.
به دنبال پیشنهاد حبیبالله صادقی، خبرنگار فارس با كاظم چلیپا تماس گرفت و این هنرمند نیز اعلام كرد: در صورتی كه امكانات و بودجه لازم را در اختیار داشته باشد مدیریت این طرح را خواهم پذیرفت.
چلیپا با اشاره به گشایش بنیاد استاد «حسن اسماعیلزاده» گفت: از پیشنهاد آقای صادقی در این خصوص بی اطلاع هستم و باید در اولین فرصت درباره این موضوع با ایشان مذاكره كنم ولی اگر بودجه و امكانات لازم را در اختیار داشته باشم میتوانم از آتلیه شخصی پدرم كه به نام بنیاد «حسن اسماعیلزاده» تا ۲۴ بهمنماه گشایش خواهد یافت، به این منظور نیز استفاده كنم.
بر اساس این گزارش، كاظم چلیپا با سرمایه شخصی خود، آثار مرحوم پدرش«حسن اسماعیلزاده» از بزرگان نقاشی قهوهخانهای را جمعآوری كرده و با مدیریت خودش آتلیه این هنرمند را تبدیل به بنیاد استاد «حسن اسماعیلزاده» كرده است كه این بنیاد به طور رسمی ۲۴ بهمنماه گشایش خواهد یافت.
حبیبالله صادقی نیز با ابراز خرسندی از اعلام آمادگی كاظم چلیپا در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: در اولین فرصت با آقای كاظم چلیپا مدیریت بنیاد استاد حسن اسماعیلزاده، درباره مدیریت این طرح صحبت خواهیم كرد و در صورت توافق همزمان با گشایش بنیاد استاد «حسن اسماعیلزاده» برنامههای خود را در این زمینه اعلام خواهیم كرد.
وی درباره برنامههایی كه در این طرح دنبال خواهد شد توضیح داد: در اولین اقدام ستاد بازسازی و احیاء نقاشی قهوهخانهای را به مدیریت كاظم چلیپا راهاندازی خواهیم كرد كه در این طرح ابتدا به عنوان سرمایه تصویری ایران و جهان به شناسایی نقاشان قهوهخانهای و گردآوری آثار آنها به همراه اطلاعات كاملی از نقاشی و نقاشان قهوهخانهای خواهیم پرداخت و در نهایت این اطلاعات را به صورت یك دایرهٔ المعارف جامع منتشر خواهیم كرد.
وی با اشاره به بخش آموزشی این طرح نیز گفت: در بحث آموزش این نوع نقاشی نیز به همت آقای چلیپا میتوان همه نقاشان قهوهخانهای در قید حیات را در یك مركز مثل «بنیاد حسن اسماعیلزاده» گرد هم آورد تا آن چه را كه آموختهاند به نسلهای علاقهمند بعدی بیاموزند.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در ادامه ابراز امیدواری كرد كه با حمایت و سفارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سه سال آینده در قالب برنامههای كوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت نقاشی قهوهخانهای احیاء شود.