آفتاب

برگزاری انتخابات شورایاری ها ۴ مرداد ماه

برگزاری انتخابات شورایاری ها ۴ مرداد ماه

رئیس ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌های شهر تهران از برگزاری انتخابات در تاریخ ۴ مردادماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جوادی یگانه در نشست خبری که ظهر امروز با محوریت آغاز ثبت نام نامزدها، چگونگی برگزاری و اعلام نفرات منتخب در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: ثبت‌نام داوطلبان پنجمین دوره انجمن‌های شورایاری محلات شهر تهران از روز گذشته شروع شده و انتخابات در چهارم مردادماه در ۳۵۲ محله برگزار می‌شود، انجمن‌های شورایاری زیرنظر و بازوی مشورتی شورای اسلامی شهر هستند و وظایف آن‌ها شناخت، ارائه راه حل و مشورت دادن به شورای شهر است.

وی با اعلام اینکه در دوره جدید شورایاری‌ها دو مصوبه به آئین نامه اضافه شده است، تشریح کرد: شورایاری‌ها به هیچ وجه حق دخالت در امور اجرایی، اداری و مالی شهرداری و شورای شهر و سازمان‌ها را ندارند و همزمان شورای شهر و شهرداری موظف هستند در تصمیماتی که در سطح محلی مؤثر است نظر مشورتی شورایاری‌ها را اخذ کنند.

رئیس ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌های شهر تهران ادامه داد: مطلوب مدیریت شهری این است که تصمیمات به شکل محلی گرفته شود. به این معنی که اگر تصمیمی قرار است برای یک محله گرفته شود این اتفاق با نظر مردم رخ دهد.

وی عنوان کرد: موارد و مستندات قانونی در حال تدارک است همچنین معاونت اجتماعی درحال تدارک دستورالعمل اجرایی در تبصره سوم است (تعریف تصمیمات محلی موظف به اخذ نظرات است). در وظایف و اختیارات شورایاری‌ها هیچ اجباری وجود ندارد، اما شهرداری موظف است از شورایاران اخذ نظر کند و به نظرات مردم توجه کند، البته اخذ نظر به معنای عمل کردن به نظر شورایاری‌ها نیست.

جوادی یگانه با اشاره به اینکه برای انتخابات دوره پنجم، ارکانی تدارک دیده شده، بیان کرد: شورای راهبردی و تمام نهادهای بیرون از مدیریت شهری باید در برگزاری انتخابات کمک کنند. ستاد هماهنگی شورایاری‌ها متشکل از هفت نفر از اعضای شورای شهر به ریاست آقای مسجد جامعی و به نایب رئیسی آقای حسینی میلانی است. برای اجرا تقاضا کرده‌ایم افرادی که صلاحیت بیشتری دارند در این خصوص یاری کنند. برای شورایاری‌ها یک هیأت اجرایی مرکزی پیش بینی شده است و رئیس هیأت اجرایی نیز معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است.

وی ادامه داد: هیأت اجرایی مرکزی متشکل از هفت عضو است. در هیأت اجرایی مناطق نیز، شهردار رئیس هیئت و معاون اجتماعی منطقه دبیر آن است. همچنین هیئت نظارت انتخابات را برگزار می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید براینکه برای برگزاری انتخابات تلاش شده تا حداقل دخالت صورت بگیرد، عنوان‌کرد: در این دوره تمام فرآیند بررسی صلاحیت به صورت اتوماسیون صورت می‌گیرد یعنی هر کاندید می‌تواند پرونده خود را پیگیری کند که در چه مرحله‌ای قرار دهد. مدارک نیز به صورت خوداظهاری از کاندیدا اخذ می‌شود.

جوادی یگانه در ادامه گفت: شهرداری به عنوان عامل اجرایی موظف است فضا را برای یک انتخابات سالم و با مشارکت فراگیر مردم برگزار کند.

رئیس ستاد انتخابات شورایاری‌ها با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت تهران زن هستند اما ۱۱ درصد جمعیت اعضای شورایاری‌های فعلی را زنان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: کاهش مشارکت زنان موجب می‌شود در تصمیمات شهری ملاحظات زنانه درنظر گرفته نشود. همچنین تعداد افراد معلول نیز بسیار کم است.

وی با اشاره به اینکه یکی از زمینه‌های حضور برای مردان معافیت موقت یا معافیت تحصیلی است، عنوان کرد: ۸۷۰ هزار نفر دانشجو در تهران حضور دارند که می‌توانند در انتخابات مشارکت فعال داشته باشند. از تمام گروه‌های علمی، انجمن‌های تخصصی، خیریه‌ها، سمن و … درخواست می‌شود در این انتخابات حضور داشته باشند تا نظرات‌شان در جایگاه مشروع و قانونی شنیده شود.

جوادی یگانه در پاسخ به این سوال که انتخابات دوره پنجم شورایاری‌ها مصوبه هیات دولت را ندارد، گفت: انتخابات شورایاری‌ها مصوبه هیات دولت را داراست. همچنین نامزدهای انتخابات شورایاری‌ها از تاریخ ۲۸ تیرماه تا روز دوم مردادماه فرصت تبلیغات دارند.

به گفته رییس ستاد انتخابات شورایاری‌ها، بودجه‌ای که شورای شهر برای انتخابات شورایاری‌ها اختصاص داده ۶ میلیارد تومان است.

جوادی یگانه در خصوص مصوبه شورایاران نیز بیان کرد: در آخرین جلسه هیأت دولت مصوبه شورایاری اخذ شده و به وزیر کشور نیز ابلاغ شده است.

رییس ستاد انتخابات شورایاران در ادامه اضافه کرد: ۸۰۰۰ صندوق رأی در ۱۸۰۰ شعبه اخذ رأی در ۳۵۲ محله در نظر گرفته شده است. همچنین شورای شهر تهران تنها شرط برگزاری انتخابات را شرط سنی عنوان کرده و مطلب دیگری در مورد شروط برگزاری انتخابات نداشته است و حداقل مدرک تحصیلی نامزد هم باید دیپلم باشد.

وی در پایان در پاسخ به این انتقاد که برخی از محله ای به محله دیگر می‌روند و آنجا رأی می‌دهند، گفت: شما ساکن تهران هستید و می‌توانید در انتخابات شهر تهران مشارکت کنید و اینکه برخی افراد در محلات دیگر رأی می‌دهند تخلف نیست.

در ادامه نشست حمید طهایی، دبیر ستاد اجرایی پنحمین دوره انتخابات شورایاری‌های شهر تهران با بیان اینکه تعداد اعضای شورایاری‌های محلات از ۷ نفر به ۹ نفر افزایش پیدا کرده است، گفت: تا یک ساعت قبل ۳۵۷ نفر در پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها ثبت نام کرده اند. حداقل سن رای دهندگان ۱۸ سال و حداقل سن نامزدهای انتخاباتی ۲۲ سال و حداکثر ۷۵ سال است.

طهایی در پاسخ به این سوال که امکان دارد عده‌ای با اتوبوس بیایند و در محله دیگری رای بدهند، عنوان کرد: بهتر بود مثل بسیاری از نقاط دنیا افراد ساکن در محلات پیش ثبت نام انجام می‌دادند تا از این طریق فرصت سوء استفاده برای متخلفان سلب می‌شد.

کد N2195931

وبگردی