آفتاب
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین شهیدی تشریح کرد

جزئیات اقدامات انجام شده برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی

جزئیات اقدامات انجام شده برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته برای پیگیری و احقاق حقوق جانبازان شیمیایی ازجمله در حوزه های حقوقی و درمانی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی روز سه‌شنبه در همایش نفس‌های سوخته با اشاره به برگزاری این همایش به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی شهرستان سردشت و گرامی داشت یاد و خاطره قربانیان این حادثه گفت: از تاریخ ۶ تا ۱۲ تیرماه شاهد حوادث تلخی هستیم که منشأ آن‌ها آمریکا و صهیونیسم جهانی بوده است.

وی ادامه داد: ششم تیرماه سالروز ترور مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است. هفتم تیرماه نیز روز یادآور انفجار حزب جمهوری و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ نفر از یاران ایشان بود و ۸ تیر سالگرد بمباران شیمیایی سردشت است. ۱۲ تیرماه هم سالروز سرنگون کردن هواپیمای مسافربری کشورمان توسط ناو آمریکایی است که به شهادت جمع زیادی از زنان، مردان و کودکان کشورمان منجر شد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بمباران شیمیایی سردشت شهادت ۱۱۹ نفر و جانبازی ۱۶۰۰ نفر از هم‌وطنان بی‌گناهمان را در پی داشت، افزود: این حادثه و سایر حوادثی که ذکر شد به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط آمریکا و صهیونیسم اجرا یا پشتیبانی شدند و لذا این هفته به‌عنوان حقوق بشر آمریکایی نام‌گذاری شده است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: ما در کشورمان حدود ۶۵ هزار جانباز شیمیایی داریم و وظیفه ما این است که نگذاریم این مسائل فراموش شود. در سال ۱۳۸۷ مصوبه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی برای پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی به دولت ابلاغ شد و از سال ۱۳۹۰ نیز بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسؤول پیگیری این موضوع شدند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی پرداخت و گفت: تدوین آئین‌نامه اجرایی قانون الزام دولت برای پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی، همکاری با شعب دادگاه‌های بین‌المللی برای رسیدگی به حقوق جانبازان شیمیایی و تشکیل پرونده در این دادگاه‌ها، ایجاد بانک جامع اطلاعاتی از جانبازان شیمیایی، حضور جانبازان شیمیایی در مجامع سالانه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، اعزام متخصصان مختلف جهت درمان جانبازان به شهر سردشت و پیگیری مصدومین، انجام ۴ طرح کشوری و حمایت از ده‌ها پروژه دانشگاهی برای روش‌های تشخیصی و درمانی عوارض گاز خردل، انتشار بیش از ۵۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی و راه‌اندازی کلینیک تخصصی و مرکز ارجاع مصدومین شیمیایی در بیمارستان ساسان، فراهم کردن زیرساخت لازم برای راه‌اندازی رشته‌های مرتبط در دانشگاه‌ها جهت تربیت دانشجویان در سطح ملی و بین‌المللی در تخصص‌های مرتبط با مصدومین شیمیایی، تشکیل کمیسیون‌های متعدد پزشکی در سردشت و ایجاد درمانگاه تخصصی در شهر سردشت بخشی از این فعالیت‌ها بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین شهیدی ابراز امیدواری کرد با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری جنایات شیمیایی علیه کشورمان بیش از پیش به دنیا شناسانده شود و حقوق قربانیان سلاح‌های شیمیایی گرفته شود.

در این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین شهیدی و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، از جمعی از جانبازان شیمیایی سردشت و پزشکان فعال در عرصه درمان جانبازان شیمیایی تقدیر شد.

کد N2195664

وبگردی