آفتاب
تا پایان مردادماه امسال

تولید بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی کشور ۲۵۰ مگاوات افزایش می‌یابد

تولید بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی کشور ۲۵۰ مگاوات افزایش می‌یابد

یک مقام مسئول در صنعت برق گفت: در سال رونق تولید و با هدف عبور از پیک مصرف برق، تولید بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی کشور ۲۰۰ تا ۲۵۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن امیری، معاون برنامه ریزی و عملیات نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت امروز در یک نشست خبری گفت: ظرفیت کنونی این نیروگاه ۲۸۶۸ مگاوات است که در سال ۹۱ به طور کامل به بهره برداری رسید. این نیروگاه که شامل دو فاز می شود عنوان بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی کل کشور را با تامین ۵ درصد برق کل شبکه به خود اختصاص داده است.

وی با اعلام اینکه یک سوم برق مورد نیاز پایتخت توسط این نیروگاه تولید می شود، ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال ۹۸ مبنی بر رونق تولید، طبق برنامه ریزی و طراحی انجام شده پروژه ای با عنوان مدیا تعریف شده است که با راه اندازی آن ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق این نیروگاه اضافه خواهد شد.

این مقام مسئول در پاسخ به خبرنگار مهر درباره راندمان این نیروگاه و رقم نهایی تولید برق آن گفت: این نیروگاه جزو جوان ترین نیروگاه های کشور است و طبق طرح مدیا ۲۰۰ تا ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق آن افزوده خواهد شد و با در نظر داشتن جوان بودن آن باید گفت که راندمان این نیروگاه سیکل ترکیبی معادل ۴۵ تا ۴۶ درصد با استفاده از توربین های کلاس E است که بالاترین رقم راندمان کشور به شمار می رود و می توان وضعیت راندمانی آن را مطلوب توصیف کرد.

به گفته امیری، سیستم مدیا سریع ترین و مناسب ترین سیستم افزایش ظرفیت اسمی این نیروگاه است و در حال حاضر تجهیزات این پروژه در حال نصب است و ۸۰ درصد از امور مربوط به این پروژه انجام شده است.

معاون برنامه ریزی و عملیات نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت، زمان بهره برداری از فاز یک پروژه مدیا که منجر به تولید ۱۰۰ مگاوات برق خواهد شد را پایان خرداد ماه سال جاری اعلام کرد و افزود: ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات باقی مانده نیز تا پایان مرداد ۹۸ به بهره برداری می رسد و به ظرفیت تولید اضافه می شود.

وی با تاکید بر اینکه امسال مشکلی برای تامین برق در ایام پیک مصرف نداریم، اظهار داشت: تعمیرات اساسی این نیروگاه به طور دقیق در زمان معین انجام شده است. گفتنی است ۸۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در این نیروگاه ایرانی است و ۲۰ درصد تحت لایسنس آلمان قرار دارد.

امیری هزینه انجام پروژه مدیا را یک بیستم هزینه احداث یک واحد گازی در نیروگاه دانست و توضیح داد: مطالبات مان را از طریق تهاتر با وزارت نیرو تقریباً به صفر رسانده ایم و در حال حاضر مطالبه خاصی نداریم.

کد N2188764

وبگردی