آفتاب

چنگوم سازی و مکنه در حال دریافت نشان ملی استاندارد

 چنگوم سازی و مکنه در حال دریافت نشان ملی استاندارد

سرپرست معاونت صنایع­دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: استانداردسازی دو رشته صنایع دستی استان سمنان در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، همایون جورابلو (سرپرست معاونت صنایع­دستی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان) گفت: با هماهنگی صورت گرفته با معاونت صنایع دستی کشور، استانداردسازی دو رشته «چنگوم» و «مکنه» از رشته‌های صنایع دستی استان سمنان، در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه استانداردسازی نقش مؤثری در تأمین بازار فروش دارد، گفت: تعدادی معیارهای استاندارد تعریف شده و هنرمندان با ارائه محصولات خود به اداره کل استاندارد، پس از یکسان بودن محصول با معیارهای استاندارد، نشان ملی استاندارد دریافت می­‌کنند.

وی افزود: رعایت استانداردها به منظور تولید محصول استاندارد، داشتن نوآوری و خلاقیت در تولید و توجه به ذائقه جامعه در تولید محصولات صنایع دستی زمینه‌ساز رونق و اشتغال زایی این صنعت درآمدزا می‌شود.

وی گفت: پیش از این رشته گلیچ از استان سمنان موفق به دریافت استاندارد شده است.

چَنگوم سازی یکی از هنرهای اصیل و زیبای شهرستان مهدیشهر است. این هنر نوعی ملیله کاری نقره است که به عنوان  زیور زنانه کاربرد دارد. این هنر بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد. ویژگی خاص این نوع ملیله کاری که یکی از زیورآلات زنان و دختران سنگسری بوده است، دیگرگونی فرم آن است که بر روی "ساختِه مَکِنِه" قرار می‌گیرد. چَنگوم از دو طرف سر و در بالای گوش قرار می‌گیرد و تا زیر چانه  ادامه می­‌یابد.

مکنه یا شال بلند ابریشمی(کژین) نوعی هنر سوزن دوزی است که تقریبا سه متر طول دارد و سطح آن را به طور کامل شماره دوزی می‌کنند.

پنج هزار و ۴۲۳ هنرمند در استان سمنان فعالیت دارند و سفال و سرامیک، گلیم­بافی، منبت و معرق چوب، گوهرتراشی، زیورآلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن دوزی سنتی، نمدمالی،  قلمزنی، حوله بافی، چرم دست دوز سنتی و ... از مهم‌ترین رشته‌های بومی و فعال صنایع دستی استان سمنان است.

بیستم خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.

کد N2188687

وبگردی