آفتاب
مهر گزارش می دهد

بدقولی دولت در معرفی سرپرست آموزش و پرورش

بدقولی دولت در معرفی سرپرست آموزش و پرورش

دو روز از تاریخی که دولت برای معرفی سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود می گذرد و باید منتظر ماند و دید این بدقولی چقدر تداوم دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، خبر استعفای سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش روز ۱۵ خردادماه رسانه‌ای شد و بلافاصله نیز دفتر سخنگوی دولت اعلام کرد که سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش به دلیل شرکت در انتخابات مجلس از سمت خود استعفا داده است و سرپرست وزارتخانه آموزش و پرورش روز شنبه (۱۸ خرداد) از طرف ریاست جمهوری اعلام خواهد شد.

حال با گذشت دو روز و در حالیکه ۱۹ خرداد را نیز پشت سر می‌گذاریم نه تنها دولت به قول خود عمل نکرده و سرپرستی را معرفی نکرده بلکه با توجه به گمانه زنی‌هایی که در روزهای ابتدایی برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش در فضای مجازی و رسانه‌های رسمی مطرح شد، حال با روشی که دولت در کندی اعلام اسم سرپرست این وزارتخانه در پیش گرفته است، هر روز بر تعداد اسامی لیست گمانه‌ها اضافه می‌شود و از سوی دیگر افراد درگیر با این وزارتخانه بیش از پیش درگیر چالش‌ها و حواشی می‌شوند.

اینها همه در حالی است که علی ربیعی سخنگوی دولت در بخش خبری ۱۴ سیما ۱۷ خردادماه اعلام کرد: ابتدای هفته، آقای بطحائی نامه استعفای خودشان را برای رئیس جمهور نوشتند و علت استعفا را، حضور در مجلس اعلام کردند. فکر می‌کنم روز سه شنبه، آقای بطحائی با رئیس دفتر رئیس جمهور آقای واعظی تماس گرفتند و درخواست داشتند که تا پیش از اتمام مدت زمان قانونی، با استعفایشان موافقت شود که رئیس جمهور هم با استعفای ایشان موافقت کردند.

متن نامه استعفا و نامه رئیس جمهور که از سوی دولت منتشر شد نیز زمان نوشتن استعفا ۱۲ خرداد و زمان موافقت رئیس جمهور ۱۴ خردادماه ذکر شده است. هر چند همین موضوع که چطور می‌شود وزیر برای حضور در مجلس شورای اسلامی بخواهد کاندید شود (که در نوع خود عجیب است) و این تصمیم را در دقایق آخر بگیرد و دولت را نیز در همان دقایق آخر در جریان بگذارد، جای تأمل دارد اما باز هم این سخن به این معناست که دولت بیش از یک هفته برای تعیین سرپرست این وزارتخانه وقت داشته است و بسیار عجیب و نادر است که یک وزارتخانه ۵ روز (از تاریخ پذیرش استعفا) بدون وزیر یا سرپرست بماند و راهکار تعیین سرپرست برای وزارتخانه‌ها دقیقاً راهکاری برای همین موضوع است که در شرایط اضطراری وزارتخانه‌ای بدون مسئول نماند چرا که وزاتخانه‌ها و خصوصاً وزارتخانه‌ای مانند آموزش و پرورش تعطیل بردار نیست.

از اینها گذشته در این ایام اطلاع رسانی در وزارت آموزش و پرورش به طور کامل در تعطیلات است و تنها خبری که در این چند روز به صورت رسمی از سوی آموزش و پرورش در این خصوص روی پرتال قرار گرفت خبر تکذیب پذیرش استعفای بطحائی از سوی رئیس جمهور بود که چند ساعت بعد با تأیید خبر پذیرش استعفا از سوی سخنگوی دولت، آن خبر نیز از روی پرتال آموزش و پرورش برداشته شد. در این ایام امیرعلی نعمت الهی در رأس مرکز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی در سکوت کامل خبری و عدم پاسخگویی به کار خود ادامه می‌دهد و عملاً گزینه دیگری نیز برای پیگیری اخبار از سوی خبرنگاران وجود ندارد.

در سمت دیگر ماجرا اما گزینه‌هایی است که برای تصدی سرپرستی وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است.

در حالیکه در اولین گمانه زنی‌ها تقریباً نام اکثریت معاونان وزیر آموزش و پرورش و در صدر آنها علی زرافشان معاون سابق متوسطه آموزش و پرورش، مجتبی زینی وند رئیس مرکز مدارس و مراکز غیردولتی، علیرضا کاظمی معاونت پرورشی و فرهنگی، الهیار ترکمن معاون توسعه و منابع انسانی، مهدی نوید ادهم رئیس شورای عالی آموزش و پرورش به گوش می‌خورد، صبح روز شنبه ۱۸ خردادماه منابع موثق خبر از این دادند که مجتبی زینی وند محتمل‌ترین گزینه برای سرپرستی است و معرفی خواهد شد اما ناگهان ورق‌ها برگشت و زینی وند با توجه به اینکه رسانه‌ها به احتمال قوی انتصاب وی اشاره کرده بودند، به انتهای لیست پیوست و برخی از موضوعات سیاسی در حواشی این موضوع مطرح شد و باب این قضیه را در فضای مجازی باز کرد که واقعاً چه میزان انتخاب گزینه سرپرستی آموزش و پرورش سیاسی یا از سیاست به دور خواهد بود. این در حالی است که همچنان منابع موثق اعلام می‌کنند که در روز شنبه تنها گزینه محتمل برای معرفی سرپرستی آموزش و پرورش زینی وند بود. همچنین همان روز خبر از منتفی شدن احتمال معرفی علی زرافشان که پیش از زینی وند گزینه محتمل‌تری بود به گوش رسید.

حال با گذشت یک روز از این ماجراها اسامی که در فضای مجازی می چرخد مدام به روز می‌شود و بر شمار گزینه‌ها اضافه می‌شود. از جمله در آخرین اخبار نام جواد حسینی به عنوان گزینه اصلی به گوش می‌رسد.

درحالیکه پرونده گمانه‌های پیشین نیز هنوز بسته نشده است و حتی صحبت از معرفی رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی به عنوان تنها گزینه زن که برای این سمت قبلاً مطرح شده بود.

کد N2185620

وبگردی