آفتاب
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی:

تشخیص ناهنجاریهای جنین هنوز صد در صد نشده است

تشخیص ناهنجاریهای جنین هنوز صد در صد نشده است

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تشخیص میزان ناهنجاری‌های جنین هنوز صددرصد نشده ولی برخی از مشکلات اسکلتی، عضلانی، عصبی، مغزی و قلبی جنین امروزه از طریق سونوگرافی قابل شناسایی است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا از انجمن رادیولوژی ایران، مرتضی صانعی طاهری روز دوشنبه افزود: با پیشرفت دستگاه‌های سونوگرافی و متبحر شدن پزشکان در حوزه تصویربرداری در سراسر دنیا میزان تشخیص ناهنجار‌ی های جنین قبل از تولد به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: هرچند که افزایش تشخیص ناهنجاری‌های جنین قبل از تولد را شاهد بوده ایم ولی هنوز این تشخیص ها به 100 درصد نرسیده و برخی از ناهنجاری ها قابل تشخیص نیست که بیماری‌های متابولیک و آنزیمال از جمله این بیماری‌ها و ناهنجاری ها به شمار می رود.
صانعی طاهری ادامه داد: طی هفته های مختلف بارداری شناسایی نقایص مادرزادی جنین قابل انجام است که به طور مثال در مواردی کلاب فوت یا پاچنبری به دلیل کم بودن مایع آمنیوتیک در اواخر ماه‌های بارداری ایجاد می شود، بنابراین در ماههای اول نرمال گزارش می شود و همچنین تشخیص ناهنجاری مادرزادی دیافراگم 25 درصد بعد از هفته بیست و چهارم خود را نشان می‌دهند.
وی در مورد انجام سونوگرافی های ضروری جهت شناسایی نقایص مادرزادی جنین اضافه کرد: غربالگری نخست جنین در سه ماهه اول بارداری انجام می گیرد و سونوگرافی و غربالگری دوم هفته 18 تا بیستم و برخی از نقایص در سه ماهه سوم در بارداری قابل شناسایی است.
مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ناهنجاری های ستون فقرات در جنین در سه ماهه اول قضاوت در مورد آن سخت بوده و در سه ماهه دوم شناسایی و در برخی از افراد در سه ماهه سوم قابل تشخیص قطعی است. بیماری های قلبی جنین نیز هفته 16 تا 18 قابل بررسی بوده بنابراین انجام غربالگری در هفته‌های مختلف بنابر تشخیص پزشک ضرورت دارد.
سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران 3 تا 6 اردیبهشت در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.
اجتمام*9022*1193
کد N2147488

وبگردی