آفتاب

پرونده| از پاکستان تا پاپ؛ در خارج از ایران چه کسانی به فکر سیل‌زدگان بودند؟

پرونده| از پاکستان تا پاپ؛ در خارج از ایران چه کسانی به فکر سیل‌زدگان بودند؟

خسارات سیل گسترده در استانهای ایران، توجه جهانیان را به خود جلب کرد. حجم خسارات سیلابهای اخیر آنقدر بالاست که از پاپ تا مسئولان اتحادیه اروپایی درباره لزوم کمک به سیل زدگان سخن گفته اند و مردم و دولتهای متعدد خارجی هم آستین بالا زدند و به سیل زدگان مدد رساندند.

امید سلیمی بنی: سیل ویرانگر، نگاه جهان را به استانهای ویران شده ایران، خیره کرد. لزوم کمک رسانی به سیل زدگان درحد و مقیاس جهانی، باعث شد تا در کشورهای زیادی، مردم و دولت، دست در دست هم بدهند تا برای کاهش درد مردم سیل زده، اقدام کنند.

در ایران هم چهره های مذهبی و مورد رجوع مردم اعلام کردند می توان بخشی از وجوهات شرعی را به سیل زدگان اهدا کرد. اجازه آیت الله صافی برای دادن بخشی از سهم امام به سیل زدگان بخشی از مجوزات شرعی است که در روزهای اخیر از سوی مراجع تقلید صادر شده است.

مردم در ایران، شق القمر کردند و اینفوگراف کمک های مردم نشان می دهد رکوردشکنی بسیج مردمی برای بازسازی مناطق سیل زده، بی نظیر بوده است.

با این همه، تحریم های آمریکا باعث شد تا ایران نتواند از کمک های نقدی خارجی برای کاهش مشکلات سیل زدگان برخوردار شود. توضیح رئیس هلال احمر درباره دریافت کمک خارجی برای سیل زدگان نشان می دهد هیچ گونه کمک نقدی از سوی خارجیها، امکان ارسال به ایران را نداشته است. حتی اطلاعیه رسمی هلال احمر درباره دریافت نکردن کمک های نقدی خارجی هم صادر شد تا نشان دهد تحریم های آمریکایی چقدر می تواند غیرانسانی و ضدبشری باشد.

رفتار غیرانسانی آمریکا در تحریم کمک های بشردوستانه به سیل زدگان ایرانی باعث شد گوترش درباره کمک به سیل زدگان واکنش نشان دهد و بگوید باید این کمکها از تحریم مستثنی شود.

در داخل کشور هم واکنشهای متعددی درباره تحریم کمک های بشردوستانه برانگیخته شد. از جمله رئیس جامعه پزشکان هم تحریم کمک به سیل زدگان را محکوم کرد.

البته برخی نهادهای بین المللی حقوق بشری توانستند با وجود تحریم های آمریکا کمک های خود را به ایران برسانند. از جمله محموله کمک های یونیسف به کودکان سیل زده ایرانی به کشور وارد شد و به دست کودکان سیل زده رسید.  همچنین توضیح اروپا برای ارسال کمک به سیل زدگان ایرانی نشان داد این کشور تمایل زیادی دارد برای کمک به سیل زدگان، اقدامات بشر دوستانه خود را اجرایی سازد. در این راستا کمک 1.2 میلیون یورویی اتحادیه اروپایی امکان ارسال به ایران پیدا کرد که البته واکنشهای مختلفی را در کشور برانگیخت. عده ای مردم نیازمند و سیل زده، از این کمک اروپایی ها قدردانی کردند و برخی سیاسیون که ظاهرا قصد حضور در انتخابات آینده ریاست جمهوری دارند، چندان روی خوش به این اتفاق نشان ندادند. فتاح هم گفت اتحادیه اروپایی با کمک ناچیزش به ملت ایران اهانت کرد. اینجاست که برخی افراد برای یافتن راه حلی جهت تامین منابع مالی بازسازی مناطق سیل زده، طرح دادند، از جمله برخی نمایندگان مجلس 4 پیشنهاد دادند تا دولت برای جبران خسارات سیل از منابع مالی خاصی استفاده کند!

کمک های خارجی در راه استانهای سیل زده

[p]41231

کد N2146384

وبگردی