آفتاب

عکس سلفی؛ چراکه نه؟!

عکس سلفی؛ چراکه نه؟!

«مشکل ما این است که هر وقت مردم جامعه ما از یک چیزی خوششان آمد و استقبال کردند سریع می‌گوییم نه! بد است. چرا باید بد باشد؟ چرا نباید با عینک خوش‌بینی به آن نگاه کنیم؟»

«سلفی» یکی از دستاوردهای دنیای مدرن امروزی به شمار می‌رود که افراد با کمک آن می‌توانند به راحتی در هر موقعیتی تصاویر دلخواهشان را ثبت کنند. عده‌ای این قابلیت عکسبرداری را نفی کرده و با آن مخالف هستند. با این حال افرادی هم هستند که با این نوع عکس‌برداری مخالفتی ندارند.

ایسنا در این زمینه نظر برخی از عکاسان را جویا شد و در ادامه در گفت‌وگویی با مجید سعیدی، عکاس نظر او را هم جویا شد.

سعیدی در این راستا معتقد است که «صرفاً همه دستاوردهای تکنولوژی خوب نیست ولی با این حال باور دارم که سلفی جزو ابزارهای خوب و مفید آن است. زیرا با کمک دوربین موبایل، هنر عکاسی خیلی مردمی و پرطرفدار شده و همه می‌توانند به راحتی عکس‌برداری کنند.»

او بیان می‌کند که عکاسی آسان به وسیله موبایل، برای هنر عکاسی مفید واقع شده؛ چراکه مردم با عکس، هنر و دوربین آشنا شدند.

این عکاس اضافه می‌کند: «سال‌ها قبل اگر کسی به عکاسی علاقه‌مند بود، حتماً باید یک دوربین گران قیمت تهیه می‌کرد و اگر پول نداشت نمی‌توانست علاقه خود را دنبال کند و سرخورده می‌شد. ولی با ورود دوربین‌های موبایل و سلفی افرادی که به عکاسی علاقه دارند با ثبت تصویر خود حتی به صورت سلفی لذت می‌برند و همین لذت بردن آنها کافی است؛ چراکه انسان متولد شده تا از زندگی خود لذت ببرد. در کل اینکه یک نفر سعی کند به گونه‌ای از خود عکس بگیرد که زیبا به تصویر کشیده شود، کار جالبی است و ضرری ندارد.»

مجید سعیدی می‌گوید که برخی از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که سلفی خیلی خوب نیست زیرا خطرناک و مشکل‌ساز است ولی او به این امر اعتقاد ندارد زیرا همان‌گونه که عده‌ای آدم علاف در هر اتفاقی ظاهر می‌شوند و دست به کمر تماشا می‌کنند، افراد عادی هم هستند که تنها از خود سلفی می‌گیرند و کار بدی انجام نمی‌دهند.

سعیدی در همین راستا با ذکر مثال تصاویر سیل چند وقت اخیر برخی از شهرهای ایران که توسط مردم عادی گرفته شده بود، بیان می‌کند: «زمانی که سیل آمد مدام انتقاد می‌شد که مردم سلفی و عکس نگیرند در حالی که ۹۹ درصد عکس‌هایی که از وضعیت وخیم سیل زده‌ها منتشر شد را مردم عادی گرفتند وگرنه عکسی به دست ما نمی‌رسید. مضر و بد شمردن این سبک عکاسی همانند نفی کردن اتومبیل است؛ چراکه به خاطر آن هم افراد زیادی آسیب دیده و جان خود را از دست داده‌اند.»

وی ادامه می‌دهد: «البته عده‌ای معتقدند که در جریان سیل، مردم با سلفی و عکس گرفتن برای امداد رسانی ایجاد مزاحمت کردند. گرچه که زمانی که قصد امدادرسانی به جایی وجود دارد در آن محل صدها آدم علاف دیده می‌شود، حال چهار نفر آنها عکس بگیرند چیزی نمی‌شود و اصلاً به چشم نمی‌آید. البته خود مردم باید دقت کنند که وقت‌شناسی داشته باشند و با عکس گرفتن خود مانع کار امداد رسانی نشوند.»

او با ابراز امیدواری برای پیشرفت عکاسی موبایلی و لذت بردن از آن، می‌گوید: «در انسان یک سری امیال همانند شهوت، قدرت و ثروت وجود دارد که بخشی از آن نیز به میل به زیبایی بازمی‌گردد. حال بهتر است که این میل انسان جای اینکه در کارهای دیگر بروز کند در عکاسی و سلفی گرفتن دیده شود، چون ضرری به کسی نمی‌زند و فرد تنها برای ارضای نیاز زیبا دیده شدن خود سلفی می‌گیرد.»

سعیدی در پایان سخنان خود درباره جنبه هنری عکس سلفی اظهار می‌کند: «به نظر من وقتی یک نفر سلفی می‌گیرد حتماً علاقه‌ای به عکاسی یا زیبا دیده شدن دارد و ممکن است به مرور به هنر عکاسی علاقه‌مند شود و کم‌کم از دوربین اصلی گوشی هم استفاده کند و از دیگران یا طبیعت هم عکس‌برداری کند. این امر باعث می‌شود هنر عکاسی به مرور پیشرفت کند. حتماً که نباید همه هنرمندان حرفه‌ای باشند. گاهی در حد معمولی هم بد نیست؛ البته افراد زیادی هم هستند که با گوشی‌های همراه خود تصاویر بسیار خوبی را ثبت می‌کنند و از منی که ادعایی در عکاسی دارم بهتر عکس می‌گیرند. در کل هنر یک چیز ذاتی و درونی است و حتماً نیازی به تجربه و آموزش ندارد.»

انتهای پیام

کد N2145652

وبگردی