آفتاب

پشت پرده مکمل‌های خوراکی ورزشی که در بازار قاچاق می‌فروشند؛ مافیای گسترده‌ای که مرگ می‌فروشد

پشت پرده مکمل‌های خوراکی ورزشی که در بازار قاچاق می‌فروشند؛ مافیای گسترده‌ای که مرگ می‌فروشد

مدیرکل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو به خبرگزاری خبرآنلاین پاسخ داد هنگامی که سازمان غذا و دارو برای مبارزه با عرضه کنندگان مکمل ورزشی و خوراکی قاچاق اقدام می کند، بلافاصله تلفن مدیران به صدا درمی آید و دلالها، فحش می دهند و تهدید می کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ارزش ریالی بازار مصرف مکمل های ورزشی و غذایی در کشور مشخص نیست، چون بسیاری از مکمل های عرضه شده در باشگاه های ورزشی و سالنهای بدنسازی، خارج از نظام رسمی و سالم تولید و واردات، به کشور وارد میشود و به خورد جوانان ورزشکاران می رود.

نظارت بر سلامت تولید و توزیع مکمل های ورزشی و خوراکی و مبارزه با مکمل های خطرساز و قاچاق بر عهده سازمان غذا و دارو بر عهده اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو است که هم اکنون دکتر مهناز خانوی، مدیرکل این بخش است.

او در نشست خبری برگزاری هفتمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی به خبرگزاری خبرآنلاین درباره مکمل های قاچاق که در بازار تهران و به طور به خصوص در کوچه مروی فروخته می شود، گفت: تجربه اداره کل ما در مبارزه با کوچه مروی تجربه جالبی است. همکاران ما در معاونت غذا و دارو با هماهنگی همکاران حراست، تور بازرسی در کوچه مروی گذاشتند. از ثانیه ای که پای ما به کوچه مروی باز شد، تلفن خصوصی من و سایر مدیران بلافاصله به صدا درآمد و توهین و تهدید آغاز شد. فیلمهای این تور بازرسی موجود است، تمام پاساژها ناگهان بسته شد و جلوی در هر مغازه که کرکره آن پایین کشیده شده بود، یک پسربچه نشانده بودند. در چند مورد، همکاران ما وارد مغازه شدند و اجناس تقلبی و قاچاق را صورتجلسه کردند. بلافاصله مالک مغازه می آمد و می گفت این اجناس به من هیچ ربطی ندارد و هر جنس قاچاقی در پاساژ است، این بچه آورده است.

 

نمی توانیم جلوی برچسب تقلبی زدن برای مکمل های غذایی را بگیریم

خانوی در ادامه گفت: با این حال سازمان غذا و دارو واقعا در سالم سازی بازار مکمل های خوراکی کار می کند. ما جلوی فتوشاپ و صنعت چاپ را نمی توانیم بگیریم که برچسب تقلبی تولید نکنند. ما وقتی وارد کوچه مروی می شویم، روی تلفن شخصی من زنگ می زنند و تهدید می کنند. مهمترین کاری که می توانیم کنیم این است که اطلاع رسانی کنیم تا مردم فرآورده فاقد برچسب اصالت را مصرف نکنند. حضور نظارتی ما هم باید تقویت شود. در این راستا اداره جدیدی را تشکیل داده ایم که نظارت فنی بر فضای تولیدو عرضه را بر عهده دارد.

او در ادامه گفت: مردم باید بدانند فروش مکمل های تغذیه ای از طریق سایتهای مجازی ممنوع است. تبلیغاتی که اسم و برند را تبلیغ می کنند و آدرس اینترنتی و پیامک می دهند، فعالیتهای خطرساز تلقی می شوند و فروش مکمل ازطریق آن ممنوع است. هر گونه تبلیغات به جز در فضای داروخانه ممنوع است. فروش مکمل ها فقط و فقط از طریق حضور فیزیکی در داروخانه یا سایت های فروش داروخانه، قانونی است.

خانوی درباره حجم بازار قانونی و سالم مکمل های ورزشی و خوراکی در کشور توضیح داد: ما در سال 97، 1500 میلیارد ریال واردات مواد اولیه مکمل ها داشتیم ولی بیش از 8 هزار میلیارد ریال فروش مکمل ها را در بازار داخلی شاهد بودیم.

مرگ های زیادی به خاطر مکمل های تقلبی داریم

[p]23145

کد N2141248

وبگردی