آفتاب

آخرین وضعیت نیمه‌تمام‌ها

آخرین وضعیت نیمه‌تمام‌ها

معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به اینکه ۱۰ هزار و ۸۲۲ واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی ...

معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به اینکه ۱۰ هزار و ۸۲۲ واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی از فعالیت کامل برخوردار نیستند، عنوان کرد:‌۴۳ هزار و ۴۵۸ واحد تولیدی در ۸۱۱ شهرک و نواحی صنعتی کشور پروانه بهره‌برداری دریافت کرده‌اند که در صورت فعالیت همه آنها ۸۷۶ هزار نفر مشغول به‌کار می‌شوند.

به گفته محمدعلی عزیزمحمدی، با اقدامات صورت گرفته سال گذشته ۸۹۶ واحد تولیدی غیرفعال با اشتغال ۳۰ هزار و ۸۶۲ نفر به چرخه تولید بازگشتند. وی افزود: پارسال دو هزار و ۳۷۷ واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی کشور به بهره‌برداری رسید که ۳۹ هزار نفر در آنها مشغول به‌کار شدند. عزیزمحمدی افزود: از مجموع واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی شش هزار و ۴۶۹ واحد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعالیت می‌کنند، ۱۲ هزار و ۵۳۳ واحد ظرفیت تولید ۵۰ تا ۷۰ درصد دارند و بیش از ۱۳ هزار واحد با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعال هستند. معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: با برنامه‌های پیش‌بینی شده، امسال بیش از ۱۹ هزار واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید باز‌می‌گردند. عزیزمحمدی گفت: پارسال واحدهای صنعتی کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار به ۱۵ کشور همسایه صادرات داشتند. وی افزود: برای انتقال فناوری‌های نوین به واحدهای صنعتی با آلمان و کره‌جنوبی وارد مذاکره شده‌ایم. عزیزمحمدی گفت: ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان هم اکنون در شهرک‌های صنعتی کشور فعال هستند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این برنامه گفت: برای رونق و افزایش توان تولید علاوه بر توجه به عرضه و تقاضا و برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت باید از شعار و سخنرانی بگذریم و اقدام عملی انجام دهیم. حسین سلاح‌ورزی افزود: برای رونق تولید باید دخالت در بازارها و مقررات فضای کسب و کار اصلاح شود. وی گفت: تعداد زیادی از واحد‌های تولیدی در استان‌های سیل‌زده خط تولید و انبارهایشان آسیب دیده که از وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌خواهیم از آنها حمایت کند.  معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این برنامه گفت: برای رونق تولید باید فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف به سرمایه‌گذاران معرفی شود. فرشاد مقیمی افزود: ظرفیت و پتانسیل‌های بسیار مناسبی در صنعت غذا، پوشاک، کیف و کفش در کشور وجود دارد.

وی گفت: برای رونق تولید باید تقسیم کار ملی صورت گیرد و علاوه بر قانون‌گذاری، مقررات جدید تدوین و بازنگری شود. معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تمام دستگاه‌ها باید برای رونق تولید ورود کنند، گفت: در بحث رونق تولید باید تقسیم کار ملی صورت گیرد.مقیمی با اشاره به اینکه باید شرایط را برای ورود سرمایه‌گذاران در حوزه تولید مهیا کنیم، گفت: برای این منظور امسال به دنبال مجموعه‌ای از اقدامات هستیم تا بتوانیم به رونق تولید دست پیدا کنیم. رونق تولید نباید محصور و محدود به سال ۹۸ باشد، بلکه باید این روند در سال‌های دیگر هم تداوم پیدا کند. یکی از راه‌های دستیابی به رونق تولید مهیا شدن بازار برای جایگزینی محصولات ایرانی به‌جای خارجی است.

وی با بیان اینکه برخی از واحد‌های غیرفعال در فضای امروز کشور قابلیت راه‌اندازی مجدد را دارند، گفت: باید در بحث رونق تولید تقسیم کار ملی صورت گیرد. رونق تولید وظیفه تعدادی از دستگاه‌ها و نهاد‌ها در حوزه‌های خاص نیست، بلکه همه باید دست به دست هم دهیم تا تولید رونق پیدا کند. وی با اشاره به اینکه باید در برخی از قوانین بازنگری صورت گیرد، تصریح کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت اتاق فکر تولید تشکیل دادیم که چندین جلسه آن در سال گذشته برگزار شد. در این اتاق از نقطه نظرات کارشناسان و مسوولان مربوطه استفاده می‌کنیم. مقیمی با اشاره به اینکه فرآیند‌های اجرایی در سطح حاکمیت باید مورد بازنگری قرار بگیرد، گفت: به دنبال شفاف‌سازی در بحث رونق تولید هستیم، به‌طوری که باید امسال مجموعه‌ای از پروژه‌ها را تعریف کنیم که وقتی به کل آن نگاه می‌کنیم، ببینیم سبب رونق بازار شده است. وی با بیان اینکه باید بپذیریم در تمام حوزه‌ها افراد متخصص وجود دارد، افزود: معنای دقیق تولید فقط فعالیت‌های درونی یک بنگاه نیست. توفیق در تولید در بحث تدارکات و فضای بعد از آن است که می‌تواند موفقیت کسب و کار را بیش از گذشته رقم بزند. معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید ظرفیت‌های موجود در کشور را مدنظر قرار دهیم، گفت: باید به بررسی این موضوع بپردازیم که در چه کالا‌ها و محصولاتی می‌توانیم به رقابت بپردازیم، بنابراین باید در حوزه‌ای ورود پیدا کنیم که واردات در آن قابل‌توجه است. از سوی دیگر می‌توانیم در برخی از حوزه‌ها به‌صورت خاص ورود پیدا کنیم که یکی از این حوزه مربوط به صنعت غذایی کشور است، به‌طوری که در این حوزه دانش، تجربه، مواد اولیه و بازار را داریم؛ پس می‌توانیم ارزش بیشتری برای کشور در تولید و صادرات فراهم کنیم. مقیمی با اشاره به اینکه در تولید داخلی پوشاک به اندازه کافی ظرفیت وجود دارد، عنوان کرد: اکنون واردات پوشاک ممنوع اعلام شده و به دنبال این موضوع میزان قاچاق کاهش یافته است. بنابراین همه دستگاه‌ها و نهاد‌های مربوطه می‌توانند در این حوزه به‌صورت خاص ورود پیدا کنند. به‌طوری که در این رابطه پتانسیل و علاقه‌مندی‌هایی وجود دارد که می‌تواند حاشیه سود خوبی را به‌وجود آورد، پس باید مجموعه اقدامات در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانیم به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

کد N2140589

وبگردی