آفتاب
رئیس مجلس سنای مکزیک:

نقش ایران در حفظ و توسعه چند جانبه گرایی انکار ناپذیر است

نقش ایران در حفظ و توسعه چند جانبه گرایی انکار ناپذیر است

تهران - ایرنا - رئیس مجلس سنای مکزیک، نقش ایران در حفظ و توسعه چند جانبه گرایی را انکار ناپذیر دانست و تاکید کرد: گسترش روابط مکزیک و تهران به نفع مردمان هر دو کشور است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، «مارتی باترس گوآدرراما» روز پنجشنبه 23 اسفند ماه در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیک، توسعه روابط دو کشور را از ابعاد ژئوپلیتکی و تمدنی با اهمیت توصیف و اظهار کرد: در حفظ و توسعه چند جانبه گرایی که مکزیک همواره از آن حمایت کرده، ایران نقش قابل توجهی دارد.
وی ایران را کشوری مهم و دارای نقش محوری برای ایجاد تعادل در جهان عنوان کرد و افزود: مکزیک با تمرکز قدرت در یک قطب خاص که موجب یکجانبه گرایی می شود، مخالف است.
این سناتور مکزیکی همچنین با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش دو کشور بویژه در حوزه پارلمانی، از افزایش همکاری ها استقبال کرد و گفت: مجلس سنای مکزیک از توسعه روابط با ایران به طور قاطعانه حمایت می کند.
وی به سابقه تمدنی و فرهنگ غنی ایران نیز اشاره و اضافه کرد: مکزیک نیز تمدنی کهن است اما تمدن پارس، نقش منحصر بفردی در توسعه فرهنگ و تمدن بشری داشته و همیشه به دیده احترام به آن می نگریم.
سناتور «کورا پینه دو» رئیس کمیسیون روابط خارجی آسیا و پاسیفیک مجلس سنای مکزیک نیز در این دیدار با اشاره به همکاری بین مجلس سنا و سفارت جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری برنامه های فرهنگی گفت: دو کشور از زمینه های زیادی برای همکاری دو جانبه و بین المللی برخوردار هستند.
در ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیک با سناتور مارتی باترس گوآدرراما، راه های تقویت همکاری های پارلمانی و روابط دو جانبه مورد تبادل نظر قرار گرفت.
در این دیدار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیک نیز با اشاره به پیشینه طولانی روابط دو کشور بر ضرورت تقویت بیش از پیش این روابط در حوزه پارلمانی تاکید کرد و گفت: روابط مجالس قانونگذاری برای تقویت روابط دو جانبه بسیار مهم است که در این خصوص تبادل هیات های پارلمانی می تواند به تعمیق روابط دو جانبه کمک کند.
«محمد تقی حسینی» یادآوری کرد: در سال 2017 آئین یکصد و پانزدهمین سالگرد تماس های میان دو کشور ایران و مکزیک در مجلس سنای مکزیک برگزار شد.
وی همکاری های دو کشور در سازمان های بین المللی بویژه در حمایت متقابل از نامزدهای یکدیگر در سازمان های بین المللی را بسیار خوب دانست و به عنوان نمونه این همکاری ها به تلاش های موثر جمهوری اسلامی ایران در انتخاب مکزیک به عنوان رئیس اتحادیه بین المجالس اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، روابط ایران و مکزیک از سال ۱۲۷۸ خورشیدی (۱۸۹۹ میلادی) آغاز و نخستین سفارت مکزیک در تهران در سال ۱۹۴۶ بنیانگذاری شد که تا سال ۱۹۷۹ به کار خود ادامه داد.
با وجود این که مکزیک در پی اشغال سفارت آمریکا در تهران، سفارتخانه خود را در تهران تعطیل کرد اما ایران رابطه خود با مکزیک را در مقام کاردار حفظ که در ژوئن سال ۱۹۹۰ مکزیک سفیر دیگری در ایران منصوب کرد.
سفارت مکزیک بار دیگر سفارت خود را در تهران در سال ۱۹۹۲ میلادی بازگشایی کرد و همکاری خوب چند ساله‌ای بین دو کشور را رقم زد.
اروپام ** 6984 ** 1071
کد N2116656

وبگردی