آفتاب

باید نگاه به نظام بودجه‌‌ریزی در کوتاه‌‌‌مدت تغییر کند/ اصلاح نظام مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست

 باید نگاه به نظام بودجه‌‌ریزی در کوتاه‌‌‌مدت تغییر کند/ اصلاح نظام مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید نگاه به نظام بودجه‌‌ریزی در کوتاه‌‌‌مدت تغییر کند، تاکید کرد: باید در سه حوزه سیاست‌‌های مالی، سیاست‌‌های پولی و نظام بانکی کشور شاهد تحول جدی باشیم. اگر سیاست‌‌های مالی، اصلاحات ساختاری نداشته باشد در سال‌‌های پیشرو با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌‌فرد ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران به سالگرد رحلت آیت‌‌الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: در سالگرد ارتحال آیت‌‌‌الله هاشمی رفسنجانی به گوشه‌‌‌ای از پیام رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی اشاره می‌‌‌کنم که فرمودند: «او نمونه کم‌‌نظیری از نسل مبارزان ضد ستمشاهی و از رنج‌دیدگان این راه پر خطر بود. سال‌ها زندان و شکنجه‌‌های ساواک و بعد مسئولیت‌‌های خطیر در دفاع مقدس و ریاست مجمع تشخیص و مجلس خبرگان که با فقدان هاشمی این جانب هیچ شخصیت دیگری را نمی‌‌شناسم که تجربه‌‌ای مشترک و دراز مدت را با او در نشیب و فرازهای این دوران به یاد داشته باشم.»

بودجه تبیین‌‌کننده نقشه‌‌‌راه یک کشور در طول یک سال است

وی ادامه داد: برای آن عالم مجاهد که سال‌‌ها در نظام اسلامی تلاش کرد، از خداوند غفران و رحمت و برای ناخدای خدامحور انقلاب اسلامی از خدای سبحان عزت و اقتدار مسالت داریم. 

نایب رئیس اول مجلس نهم با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در حال رسیدگی به لایحه بودجه کشور است، اظهار داشت: لایحه بودجه تبیین‌‌کننده نقشه‌‌‌راه یک کشور در طول یک سال است. بعضی از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی می‌‌گویند نقشه‌‌راه را به ما بگویید تا ما تحلیل خود را از حوزه‌‌‌های گوناگون اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ارائه کنیم. نقش بودجه تعیین‌‌کننده است. 

قدم‌‌ها برای کاهش برخی هزینه‌ها متناسب با حرکت به سمت بودجه مبتنی بر عملکرد نیست

ابوترابی‌فرد افزود: بنده توصیه‌‌هایی برای دولت داشتم که مورد توجه کارشناسان قرار نگرفته است. نظر بسیاری از صاحبنظران آن است که تفاوت معناداری بین لایحه بودجه ۹۸ با سال‌‌های گذشته، غیر از افزایش ارقام متناسب با تورم دیده نمی‌‌شود. البته اقدامات شفاف‌‌سازی شکل گرفته است. قدم‌‌هایی کوتاه برای کاهش برخی هزینه‌ها برداشته شده اما این اقدامات متناسب با تحول، تغییر و حرکت به سمت بودجه مبتنی بر عملکرد نیست.

وی با تاکید بر اینکه باید نگاه به نظام بودجه‌‌ریزی در کوتاه‌‌‌مدت تغییر کند، تصریح کرد: نکاتی که رهبر معظم در حوزه بودجه اشاره داشتند، بیانگر ضرورت و اهمیت تحول است. باید در سه حوزه سیاست‌‌های مالی، سیاست‌‌های پولی و نظام بانکی کشور شاهد تحول جدی باشیم. اگر سیاست‌‌های مالی، اصلاحات ساختاری نداشته باشد در سال‌‌های پیشرو با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم بود.

بین ۴۰ تا ۵۰ درصد فرار مالیاتی داریم

خطیب نمازجمعه این هفته تهران افزود: اگر سیاست‌‌‌های پولی اصلاح نشود، تورم رفع نمی‌‌شود. اگر نظام بانکی اصلاح نشود، رشد نقدینگی ناشی از بی‌‌انضباطی برای کشور چالش‌‌های جدی خلق می‌‌کند.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در حوزه اصلاح سیاست‌‌‌های ملی باید شاهد تغییر در ساختار مالیاتی کشور باشیم، خاطرنشان کرد: ساختار مالیاتی کشور ساختار قابل قبولی نیست. امروز صاحبنظران اعلام می‌‌‌کنند بین ۴۰ تا ۵۰ درصد فرار مالیاتی داریم یعنی ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان و این عدد، عدد درشتی است.

نرخ مالیاتی نباید افزایش پیدا کند

وی با تاکید بر اینکه اصلاح نظام مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست، ابراز داشت: جامعه در حال رشد و رکود می‌‌تواند پرداخت مالیاتی داشته باشد. امروز در تعریف حکمرانی خوب، تعریف نظام مالیاتی جامع وجود دارد و ما با این امر فاصله زیادی داریم. دریافت مالیات از کسانی است که سود را کسب کرده‌‌اند. اگر شرکتی سال گذشته ۲۰۰ تومان سود داشته، متناسب با سود مالیات پرداخت می کند و امسال اگر ۱۰۰ تومان سود دارد، متناسب با سود امسال است.

این نماینده ادوار مختلف مجلس اضافه کرد: نرخ مالیاتی نباید افزایش پیدا کند اما فرار مالیاتی یعنی ستم به آنهایی که مالیات پرداخت می‌‌‌کنند. ما به قدرت رقابت در جامعه آسیب می‌‌زنیم و فساد اقتصادی تولید می شود.

ادامه داد... 

کد N2057437

وبگردی