آفتاب
سیزده بدر 96 در تهران پاک!

سیزده بدر کجا برویم؟/ معرفی بهترین گردشگاه های اطراف پایتخت برای سیزده بدر

سیزده بدر کجا برویم؟/ معرفی بهترین گردشگاه های اطراف پایتخت برای سیزده بدر

سیزده بدر کجا برویم؟ جواب این سوال برای تهرانی ها کمی سخت تر از بقیه است! در شهری که طبیعتش سیمانی است، سیزده بدر را که روز طبیعت است چه باید کرد؟ باید از شهر بیرون زد!

هرچند که نوروز خلوت‌ترین و خوش آب‌وهواترین روزها برای این شهر است اما بهتر است از موقعیت نبود ترافیک و هوای مطلوب بهاری استفاده کنید و با طبیعت زیبای اطراف تهران آشنا شوید.

می‌توانید تنها با دو یا سه ساعت رانندگی به بهشت‌های اطراف تهران بروید.



قطعاً این مکان‌های دیدنی در اطراف تهران بسیار بیشتر از مواردی است که در این بخش آورده شده است. اگر شما نیز پیشنهادهایی از این دست دارید و یا تجربه‌ی خاصی در سفر داشته‌اید، آن را با ما در میان بگذارید.


روستاهای افجه و برگ جهان
احتمالاً نام دشت هویج را که در نزدیکی تهران قرار دارد تا به حال بارها از دوستان و اقوام خود شنیده‌اید. اگر تا به حال به آن سر نزده‌اید، این دشت تنها یکی از دیدنی‌های روستای افجه در پنج کیلومتری لواسان است که شکوفه‌های گردو و گیلاس باغ‌های آن در آغاز فصل بهار، از آن منطقه‌ای بسیار زیبا و به یاد ماندنی می‌سازند.

برای رسیدن به این روستا از سه راهی لواسان- فشم ۱۴ کیلومتر راه دارید که یک راه مناسب برای رانندگی به شمار می‌آید. اگر تصمیم گرفتید این نوروز به این روستا سر بزنید از چنار چهارصدساله‌ی آن در محله‌ی چراغان نیز دیدن کنید. هرچند که افجه و ارتفاعات برفی و زیبای آن به دلیل طبیعت چشم‌نواز معروف است اما آثار تاریخی زیادی نیز دارد چون به احتمال زیاد مسیر رفت و آمد پادشاهان به دشت بزرگ لار بوده است.

روستای برگ جهان نیز در ادامه‌ی مسیر، بعد از روستای افجه قرار دارد که هم می‌توانید از راه لواسان و افجه به آن برسید و هم از سمت جاجرود و سد لتیان. اگر به این روستا سفر کردید می‌توانید با یک راهپیمایی یک ساعته به آبشار آن برسید که در سه کیلومتری شمال آن نیز بقایای یک قلعه‌ی باستانی قرار دارد.

این دو روستای زیبا، در واقع ورودی کوهنوردان برای صعود به قلل سیاه‌چال یا سرسیاه غارها هستند که روی خط‌الرأس کوه‌های لواسانات قرار دارند و در واقع سرچشمه‌ی رودهای لواسان و چهل بره به شمار می‌آیند.


روستاهای وردیج و واریش
روستای وردیج بزرگترین روستای حریم شمال غرب تهران است که همراه با روستای واریش، کمی بالاتر از آن، ورودی قله‌ی لیچه و پهنه حصار برای کوهنوردان به شمار می‌آیند. واریش کمی سرسبزتر از وردیج است و سنگ‌های صیقل داده شده‌ی آن که به آدمک‌های سنگی معروف هستند، در نزدیکی آبشار این روستا قرار دارند.

این دو روستا افزون بر این سنگ‌های جالب و دیدنی که به سنگ‌های آدمک جیان هم معروف هستند، دره‌های عمیق، باغ‌های سرسبز و کوه‌های مرتفعی دارند که مسیر رسیدن به آن را بسیار چشم‌نواز و زیبا می‌کند.

واریش یک منطقه‌ی ییلاقی است که بهترین و فصل سفر به آن بهار و تابستان است و در فصل‌های سرد تقریباً خالی از سکنه است. دسترسی به این دو روستا از راه بزرگراه تهران- کرج و از منطقه‌ی وردآورد امکان‌پذیر است.


آبشار گزو و جنگل‌های سوادکوه
سوادکوه در استان مازندران، از بخش شمال شرقی با تهران همسایه است و برای رسیدن به آن باید از جاده‌ی فیروزکوه گذر کرد. جنگل‌های راش این منطقه، در ایران نظیر ندارد و به دلیل ارتفاع بلند جنگل، همیشه هوای مه‌آلود دارد. این جنگل‌ها مقصد همیشگی علاقمندان به پیاده‌روی در طبیعت است و می‌تواند با چند ساعت رانندگی، یک روز نوروزی شما را به بهترین شکل بسازد.

راش درختی سایه پسند است به همین دلیل شاخ و برگ‌های زیادی دارد و اگر قصد پیاده‌روی در جنگل آن را داشته باشید تا چند ساعت خورشید را نخواهید دید.

آبشار گزو نیز در کنار این جنگل و در فاصله‌ی ۱۵ کیلومتری منطقه‌ی زیرآب سوادکوه قرار دارد. راه این آبشار با تابلوهای راهنمایی به خوبی مشخص است و برای رسیدن به آن در انتهای مسیر یک ساعت و نیم نیز پیاده روی سبک خواهید داشت.

اگر می‌خواهید یک روز خاص در طبیعت اطراف تهران داشته باشید آبشار گزو و جنگل‌های سوادکوه انتخاب‌های بسیار خوبی هستند و مسافت دورتر آنها نسبت به مکان‌های دیگر، پس از دیدن طبیعت زیبای آن از یادتان خواهد رفت.

پارک‌های جنگلی تهران
پارک‌های جنگلی سرخه حصار و لویزان و چیتگر از جمله مهم‌ترین مکان‌های گردشگری در تهران هستند. اگر دوست ندارید زیاد از شهر دور شوید ولی در طبیعت نیز باشید باید به سرخه حصار یا لویزان و چیتگر بروید. لویزان در مرکز تهران برای آنهایی که از شمال یا مرکز و شرق حرکت می‌کنند بسیار عالی است.

سرخه حصار در انتهای شرقی تهران قرار دارد و با رسیدن به چهارراه تهران‌پارس به راحتی به این پارک جنگلی می‌توانید برسید. سرویس‌های بهداشتی و آب آشامیدنی، محیطی امن از جمله مهم‌ترین مزایایی این پارک جنگلی است.

چیتگر در انتهای غربی تهران قرار دارد و با استفاده از متروی تهران کرج یا با رفتن به اتوبان کرج قابلیت دسترسی دارد. این پارک بیشتر برای آن‌هایی است که در غرب تهران یا استان البرز زندگی می‌کنند. این پارک نیز محیطی آرام و جالب دارد.

دره کن و سولقان

کن و سولقان نام دو روستای شمال غربی تهران است که نامشان با هم آورده می‌شود. کن در گذشته از روستاهای اطراف تهران و ری بود که اکنون با گسترش تهران، یکی از نقاط منطقه ۵ شهرداری تهران محسوب می‌شود.

سولقان بالای منطقه کن است و در میانه جاده امامزاده داود قرار دارد. از جاذبه‌های این منطقه می‌توان به رودهای کوچک که به رودخانه‌ی کن منتهی می‌شوند، درختان توت و باغات بسیار اشاره کرد. گفتنی است فیلم باران ساخته‌ی مجید مجیدی نیز در این منطقه فیلم‌برداری شده است.

آبشار سنگان نیز یکی از جاذبه‌های این منطقه است. این آبشار در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب تهران و در دامنه‌های قله پهنه حصار جاری است. آبشار سنگان در زمستان یخ زده و منظره زیبایی پدید می‌آورد. ارتفاع این آبشار ۲۵۷۵ متر از سطح دریا و در شمال آن قله پهنه حصار واقع شده است.

روستای سنگان، از توابع بخش کن و شهر تهران، در شمال غربی تهران و در میان کوه‌های البرز میانی واقع است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۲۱۰۰ متر است. سنگان مشتمل بر شش محل است که قدیمی‌ترین محله روستا، سنگان پائین نام دارد و ورود به سنگان نیز از طریق همین روستا میسر است. آثار بازمانده تاریخی به ویژه آرامگاه امامزاده‌های سه گانه سنگان، نشانگر قدمت طولانی این روستا است. به استناد نوشه‌های برخی از سنگ قبرها قدم این روستا به بیش از ۵۰۰ سال پیش می‌رسد.

برای رسیدن به این منطقه پس از میدان دهکده المپیک به سمت شرق در اتوبان همت حدود ۳ کیلومتر پیش بروید و از میدان دوم شهران به سمت کن وارد شوید. در ادامه از طریق خیابان کوهسار به سمت امامزاده داوود بروید. پس از حدود ۱۰ کیلومتر در سه راهی به سمت چپ جاده که تابلو جهت سنگان را نشان می‌دهد حرکت کرده و در مسیر روستای سنگان پایین و آنگاه به روستای سنگان بالا می‌رسیم.

روستای خور

روستای خور از توابع شهر کرج در استان البرز و در ۱۷ کیلومتری کرج و در مسیر جاده چالوس قرار دارد. این روستا علاوه بر طبیعت زیبا دارای پیشینه تاریخی هم هست.

به نظر می‌رسد نامگذاری روستای خور به دلیل آب و هوای خوب و مناسب، ابتدا از کلمات خوب یا خرداد گرفته شده و با مرور زمان تبدیل به خور شده است.


از دیدنی‌های این روستا و منطقه اطراف آن می‌توان به امامزاده سلیمان، تپه‌ها و دره دوچنار، امامزاده برچشمه یا زبیده خاتون، برج و باروی قلعه خور و چنار ۸۰۰ ساله‌اش اشاره کرد. این چنار کهنسال در ناحیه‌ی زرچه کانی (یا چنارتپه) قرار دارد. در این منطقه قلعه‌ی خور نیز قرار داشته که از امروزه متاسفانه از آن تنها بخش کوچکی باقی مانده است. طبق بررسی‌های انجام شده، یکی از برج‌های این قلعه تا سال ۱۳۴۰ نیز برپا بود.

از دیگر جاذبه‌های این روستا می‌توان به پیست اسکی خور اشاره کرد. این پیست به طول ۱۸۰۰ متر و داشتن ۱۸ میله طولانی‌ترین پیست اسکی ایران است.

برای رسیدن به این روستا، مسیر اتوبان کرج را طی کنید تا به خروجی جاده چالوس برسید، در جاده چالوس تا ۲۵ کیلومتر ادامه دهید و از خروجی خوزنکلا داخل بروید. جاده انحرافی خور به خوزنکلا به طول ۵ کیلومتر را طی کنید تا به روستای خوش آب و هوای خور در دل کوه‌های البرز برسید.

آسمونی - کجارو
کد N1669466

وبگردی