آفتاب
دستاوردهای پسابرجام در خوزستان؛

بازدید سرمایه گذاران آلمانی از پتروشیمی فارابی بندر ماهشهر

بازدید سرمایه گذاران آلمانی از پتروشیمی فارابی بندر ماهشهر

بندر ماهشهر - ایرنا- نمایندگان ارشد شرکت بین المللی kelvine آلمان با هدف بازدید از ظرفیت های سرمایه گذاری مجتمع پتروشیمی فارابی شهرستان بندر ماهشهر ، از این مجتمع بازدید کردند.

به گزارش ایرنا،نماینده ارشد شرکت بین المللی Kelvine آلمان و مدیر هندی حوزه خاورمیانه این شرکت به مرکزیت امارات متحده عربی عصر چهارشنبه با هدف سرمایه گذاری در بخش های فنی تخصصی و آغاز دوباره مبادلات تجاری، از مجتمع پتروشیمی فارابی بازدید کردند.
در این سفر یک روزه، سرمایه گذاران پس از بازدید از بخش های مختلف، به بررسی تجهیزات و ظرفیت های موجود و تبادل نظر و مذاکره درخصوص چگونگی افزایش همکاری های دوجانبه پرداختند.
مدیر حوزه خاورمیانه شرکت Kelvine در حاشیه دیدار با مسئولان مجتمع پتروشیمی فارابی به خبرنگار ایرنا گفت: ایران با توجه به زیرساخت های موجود از قبیل صنایع فولاد،نفت، بالادستی و پایین دستی پتروشیمی به بزرگترین بازار تولیدکننده تجهیزات صنعتی در خارمیانه تبدیل شده است.
راهول پاتیل افزود: سرمایه گذاران خارجی نیز با توجه به فراهم شدن زمینه لازم برای سرمایه گذاری، برای انجام مذاکرات و دریافت اطلاعات از زمینه های سرمایه گذاری در ایران اقدام می کنند.
وی به پیشنهادهای ارائه شده برای همکاری با پتروشیمی فارابی پرداخت و گفت: در این سفر بعد از بررسی ظرفیت های پتروشیمی فارابی با توجه به قدیمی بودن تجهیزات شرکت دو پیشنهاد بازسازی و بهسازی و همچنین استقرار از صفر تا صد تجهیزات جدید براساس دانش روز دنیا به طرف ایرانی ارائه کردیم.
نماینده هندوستانی شرکت بین المللی Kelvine در بخش دیگری از سخنانش شرایط پسابرجام برای ایران را امیدوارکننده عنوان کرد و گفت: قطعا ادامه رفع تحریم های یکجانبه علیه ایران بسیار امیدوارکننده است چرا که ما سهم کوچکی از بازار مهم ایران را در زمان تحریم ها داشتیم و امیدواریم با شرایط فراهم شده بتوانیم سهم بزرگتری را از این بازار به دست آوریم.
وی اضافه کرد: از مهمترین موضوعات در سرمایه گذاری و تجارت بین الملل تسهیل انتقال پول و اعتبارات مالی است که امیدواریم با رفع این مشکل شاهد مبادلات گسترده بین المللی با کشور ایران باشیم.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی فارابی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مجتمع پتروشیمی ماهشهر از قدیمی ترین پتروشیمی های ایران است که توانسته برپایه دانش فنی داخلی و توانمندی کارکنان به تعمیر و نگه داری تجهیزات بپردازد و تجهیزاتی مطابق استاندارد روز دنیا تولید کند.
علی حیدرنژاد افزود: بیش از 40 سال از عمر ساخت تجهیزات این شرکت می گذرد و مسلما نیاز به بروزرسانی دارند.
مدیر مجتمع پتروشیمی فارابی در ادامه به اصلی ترین هدف مذاکرات شرکت با سرمایه گذاران خارجی اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف مذاکرات امروز ما با مدیران شرکت kelvion بروز رسانی و نوسازی تجهیزات با توجه به دانش روز دنیاست که بتوانیم با کاهش هزینه ها در گردونه رقابت باقی بمانیم.
حیدرنژاد اضافه کرد: از زمان استقرار تیم مدیریتی جدید در شرکت، تمرکز تیم بر توسعه و سوددهی شرکت است چراکه با توجه به قدرت تجهیزات، تنها راه ادامه حیات این مجتمع توسعه آن است.
وی ادامه داد: توسعه و سرمایه گذاری طرح های جدید نیاز مجموعه در درازمدت بوده و تمامی تلاش ما تحقق یابی این خواسته در کوتاه ترین زمان ممکن است.
مدیر مجتمع پتروشیمی فارابی با بیان اینکه شرکت آمادگی کامل برای استقرار دانش روز دنیا دارد، گفت:بعد از بررسی های لازم از سرمایه گذاران دعوت کرده ایم که بتوانیم بعد از توافق، با استفاده از تجهیزات آنها برای اجرای طرح های موردنظر اقدام کنیم.
حیدرنژاد در ادامه با اشاره به فضای خوب فراهم شده در شرایط پسابرجام افزود: در شرایط پسابرجام مذاکرات بین المللی به خوبی پیش می رود اما به دلیل برخی موانع مبادلات مالی بین المللی تا شرایط ایده آل فاصله داریم.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که در زمان تحریم ها شرکت های خارجی نه تنها مذاکرات یا مبادلاتی با ما نداشتند حتی شرکت های سازنده تجهیزات سوالات فنی ما را نیز جوابگو نبودند در صورتی که درحال حاضر با ارائه یک پیشنهاد ساده شرکت ها با هزینه شخصی برای انجام مذاکره و همکاری اقدام می کنند.
مدیر مجتمع پتروشیمی فارابی ادامه داد: تفاوت شرایط ما در زمان تحریم ها و پسابرجام کاملا مشهود بوده و جای امیدواری است که در آینده با رفع برخی موانع این روابط تسهیل شود.
حیدرنژاد گفت: مذاکرات امروز ما در قالب طرح های مختلف به ارزش 20 میلیون یورو تا 150 میلیون یورو بود که پس از بررسی و جمع بندی توافق صورت می گیرد و برای اجرای طرح های مورد نظر اقدام خواهد شد.
رشد مصرف مواد پلاستیکی و رونق صنعت رنگ سازی در ایران موجب شد تا در سال 1352 شرکت سهامی ایران نیپون با مشارکت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و گروه ژاپنی میتسوبیشی و نیشیوایوایی هر یک با 50 درصد سهام و به منظور تولید سالانه 40 هزار تن دی اکتیل فتالات (DOP) و 21 هزار و 500 تن انیدرید فتالیک (PA) شامل 16 هزار تن انیدرید فتالیک مایع (PAL) برای مصرف در واحد DOP به عنوان ماده اولیه و 5 هزارو 500 تن انیدرید فتالیک پرک (PAF) برای ارائه به مشتریان تاسیس و بیستم شهریور 52 به ثبت برسد.
قرارداد ساختمان مجتمع فارابی بندر ماهشهر آذرماه 1352 با شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی منعقد و در شهریورماه 1355 مورد بهره برداری آزمایشی قرار گرفت و عملا در خردادماه 1356 شروع به تولید کرد.
این مجتمع پتروشیمی نیازهای تولیدکنندگان داخلی صنایع پلاستیک را به روغن نرم کننده DOP و همچنین صنایع رزین و رنگ سازی را به انیدرید فتالیک پرک (PAF) تامین می کند.
شبک **6125**1708**1392**آمنه محتشمی **تنظیم : ‌علیرضا ارشادی**انتشار: ابوالفضل بابایی
کد N1656774

وبگردی