به گزارش ایرنا، نامزدهای رهبری حزب محافظهکار تا ظهر روز پنجشنبه فرصت داشتند که برای ورود به کارزار رهبری این حزب ثبتنام کنند.
'گراهام برادی 'رییس کمیته 1922 حزب محافظه کار که ناظر بر انتخابات رهبری این حزب است ظهر روز پنجشنبه تایید کرد که ' ترزا می' وزیر کشور، 'استیو کراب' وزیر کار، 'لیام فوکس' وزیر دفاع پیشین، 'آندریا لیدسام' معاون وزیر انرژی کابینه کامرون و 'مایکل گوو' وزیر دادگستری انگلیس رقابت ها بر سر جانشینی دیوید کامرون را آغاز خواهند کرد.
وی گفت که شروع رأیگیری برای انتخاب نامزدهای نهایی رقابت رهبری حزب محافظهکار از میان 331 نماینده پارلمانی از روز سهشنبه آینده شروع و تا زمانی که تعداد آنها به دو نفر برسد، ادامه خواهد یافت و سپس اعضای حزب از میان این دو نفر یک نفر را انتخاب خواهند کرد.
گراهام برادی افزود که کمیته 1922 خواهان این است که تا نهم سپتامبر آینده نامزد پیروز در جریان این رأیگیریها مشخص شود.
تصمیم غیرمنتظره دیوید کامرون رهبر حزب محافظهکار و نخستوزیر انگلیس در روز جمعه هفته گذشته برای دادن استعفا به دلیل رأی شوکآور مردم کشورش به برگزیت در همهپرسی 23ژوئن ( سوم تیرماه )، سبب شد که رقابتها بر سر جانشینی کامرون پیش از موعد مقرر که قبل از انتخابات عمومی انگلیس در سال 2020 میلادی انتظار آن میرفت، کلید بخورد.
کامرون، که مخالف جدایی کشورش از اتحادیه اروپا بود، گفته است تا زمان برگزاری اجلاس سرتاسری حزب محافظهکار در ماه اکتبر آینده و انتخاب رهبر جدید این حزب که نخستوزیر آینده انگلیس نیز خواهد بود، به کارش ادامه خواهد داد.
وی در همین حال تأکید کرده است که مذاکره با اتحادیه اروپا برای خروج انگلیس از این اتحادیه توسط نخستوزیر جدید این کشور انجام خواهد شد.
اما آخرین روز مهلت نامزدها برای ثبتنام برای رهبری حزب محافظهکار با دو رخداد غیرمنتظره یعنی انصراف بوریس جانسون و اعلام نامزدی مایکل گوو، همراه بود.
بوریس جانسون، شهردار سابق لندن برخلاف انتظار و پیشبینیها از گود رقابتها برای رهبری حزب محافظهکار و درنتیجه نخستوزیری انگلیس، خارج شد و جا را برای سایر رقبا خالی کرد.
وی در یک نشست خبری گفت: « به شما دوستانم که در این سخنرانی در انتظار پیام اصلی هستید باید بگویم که پس از مشورت با همکارانم و با توجه به اوضاع کنونی پارلمان نتیجه گرفتم که من نمیتوانم فرد موردنظر (برای رهبری حزب) باشم.
در همین حال 'مایکل گوو' وزیر دادگستری دولت کامرون و از حامیان جدی برگزیت نیز روز پنجشنبه بهصورت غیرمنتظره اعلام کرد که وارد عرصه رقابتها برای رهبری حزب محافظهکار میشود..
وی که تا پیشازاین احتمال داده میشد که بهعنوان حامی جانسون در این رقابتهای حضور یابد، در سخنانی گفت که خواهان قدرتمندتر و عادلانهتر شدن انگلیس است.
گوو بیان داشت : به این دلیل مایل به حضور در رقابت برای رهبری حزب محافظهکار است که به این نتیجه رسیده است که 'بوریس توانایی رهبری حزبی که بتواند از پس وظایف پیش رو برآید را ندارد.'
'ترزا می' وزیر کشور انگلیس نیز روز پنجشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که برای رهبری حزب محافظهکار نامزد میشود.
وی با دفاع از کارنامهاش در دولت کامرون ، گفت:: «تا سال 2020 هیچ انتخابات سرتاسری نباید برگزار شود و هیچ بودجه اضطراری نباید اجرا شود. قبل از اینکه راهبرد انگلیس برای خروج مشخص شود، این کشور نباید درخواست رسمی خروج از اتحادیه اروپا را ارائه کند. بنابراین تا پایان امسال نباید چنین درخواستی داده شود.'
' ترزا می ' همچنین در نامهای که روز پنجشنبه در روزنامه تایمز منتشر شد ضمن اعلام ورود به گود رقابتها در حزب محافظهکار بر سر جانشینی دیوید کامرون رهبر این حزب، وعده داد که در صورت پیروزی مجددا حزب بحرانزدهاش و نیز بریتانیا را متحد خواهد کرد.
به نوشته ساندیتایمز بسیاری از حامیان پیشین دیوید کامرون گفتهاند که احتمالا از 'ترزا می' وزیر کشور انگلیس در رقابت رهبری حزب محافظهکار حمایت خواهند کرد.
به گزارش منابع انگلیسی، 'ترزا می' وزیر کشور انگلیس پیش از این در حال تشکیل یک صفبندی برای جلوگیری از پیروزی بوریس جانسون در انتخابات رهبری حزب محافظهکار بوده است.
در جریان همهپرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا بیش از نیمی از نمایندگان پارلمانی حزب محافظهکار از برگزیت و مابقی آنها به رهبر دیوید کامرون از ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت کرده بودند.
در همین حال در اولین نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه 'یوگو' برای روزنامه تایمز، 'ترزا می' 17 درصد از بوریس جانسون جلوتر بوده است.
براساس این نظرسنجی که روز پنجشنبه در تایمز منتشر شد، میزان حمایت از 'ترزا می' 55 درصد و از بوریس جانسون 38 درصد است.
میزان حمایت از استیون کراب و خانم آندریا لیدسام از دیگر نامزدهای مطرح نیز براساس این نظرسنجی هفت درصد بوده است.
البته در این نظرسنجی اشاره ای به مایکل گوو که انتظار نمی رفت دراین رقابت شرکت کند، نشده است.
در این نظرسنجی میزان حمایت از جورج آزبورن وزیر دارایی انگلیس تنها 4 درصد بوده است و بی دلیل نیست که اخیرا اعلام کرد در رقابت های رهبری حزب محافظه کار شرکت نمی کند.
نگاهی به جانشینان احتمالی کامرون :
** 'ترزا می' یا بانوی آهنین
'ترزا می ' 59 ساله وزیر کشور انگلیس از شخصیتهای شناخته حزب محافظهکار در صحنه سیاسی این کشور است که بهعنوان یک محافظهکار 'تندوتیز ' شناخته میشود.
او که فارغالتحصیل رشته جغرافی از دانشگاه آکسفورد است، از سال 1977 میلادی تاکنون عضو مجلس عوام هست و بهرغم ابتلایش به بیماری دیابت 'نوع ای'، یکی از فعالترین، زیرکترین و محکمترین شخصیتهای دولت انگلیس بشمار میآید .
'ترزا می' چهرهای است که به گفته مفسرین، به سختکوشی معروف است و به طور گستردهای از سوی همحزبیهایش، به عنوان فردی باارادهای پولادین و مصمم، محترم شمرده میشود و حتی او را با مارگارت تاچر مقایسه کرده و لقب بانوی آهنین به او دادهاند.
'ترزا می' که به «واگویی حقایق تلخ» معروف است در زمان نخستوزیری «تونی بلر»، چشم در چشم همحزبیهای محافظهکارش گفته بود باید در همه آنچه انجام میدهند بهطور بنیادین تغییر ایجاد کنند و حتی بیان داشته بود که حزب محافظهکار به «حزبی کثیف» بدل شده است.
در همین حال 'ترزا می' به دلیل ارایه طرحهای امنیتی و ضد افراطگرایی، از سوی منتقدین و گروههای حقوق بشری همواره مورد انتقاد بوده است.
'ترزا می' اگرچه از حامیان ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا شناخته میشود اما فعالیت زیادی در جریان همهپرسی از خودش نشان نداد .
وزیر کشور کابینه کامرون درکل مخالف برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی بی سرپرست سوری و موافق ازدواج همجنسگرایان است .
دولت کامرون در ماه های اخیر تحت فشار قرار داشت که با پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی بی سرپرست سوری ساکن در کمپ های اروپایی، علاوه بر وعده قبلی اش برای 20هزار پناهجوی سوری تا سال 2020 میلادی موافقت کند.
دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس در اردیبهشت ماه گذشته به دنبال فشارهای صورت گرفته، در یک عقبنشینی آشکار گفت که دولتش مساله پذیرش کودکان بیسرپرست پناهجوی سوری ساکن در کمپهای اروپایی را مدنظر قرار می دهد.
**مایگل گوو
مایکل گوو وزیر دادگستری انگلیس، 48 ساله سابقه فعالیت در روزنامه تایمز دارد و از سال 2005 میلادی وارد پارلمان شده است .
مایگل گوو که فارغالتحصیل زبان انگلیسی از دانشگاه آکسفورد هست، پیش از جریان همهپرسی از دوستان شخصی دیوید کامرون و جورج آزبورن شمرده میشد و به همین دلیل حمایت وی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، برای بسیاری ازجمله کامرون غیرمنتظره بود.
گفته میشود که مایکل گوو یکی از شخصیتهای کلیدی بود که توانست حزب محافظهکار را بعد از سالها دورمانده از قدرت بهروز کرده و آن آماده برای گرفتن قدرت در سال 2010 میلادی کند.
وی بعد از به قدرت رسیدن حزب محافظهکار در جریان انتخابات عمومی سال 2010 میلادی، پیش از در دست گرفتن وزارت دادگستری ، مدتی وزیر آموزش بوده است.
مایکل گوو به خاطر عملکرد و سخنان پرتناقضش در اداره وزارت آموزشوپرورش این کشور مورد خشم و غضب نویسندگان و اهالی قلم انگلیسی قرارگرفته بود.
تصمیم این سیاستمداران انگلیسی در سال گذشته برای لغو توافق 5.9 میلیون پوندی صورت گرفته میان ریاض و لندن در مورد برنامه آموزشی زندانهای سعودی که تحتفشار گروههای حقوق بشری صورت گرفت، سبب شد که رابطهاش با ' ترزا می' وزیر دادگستری انگلیس که از توافق حمایت میکرد، دچار مشکل شود.
به گفته تحلیل گران حمایت وی از برگزیت اگرچه سبب شد به روابط نزدیکش با کامرون آسیب وارد شود اما توانسته همچنان احترام خودش را در میان حامیان و مخالفان برگزیت حفظ کند و اینیک نقطه قوت برای او در جریان مبارزات انتخابات رهبری محسوب میشود.
گوو برخلاف جانسون، تاکنون جاهطلبی و نیز تمایل خود را به پذیرش مقام نخستوزیری انگلیس توانسته بود پنهان نگه دارد، اما بههرحال با ورود به عرصه رقابت رهبری حزب محافظهکار میتواند رقیبی جدی 'ترزا می' باشد هرچند مانند او برای مردم شناختهشده نیست .
مایکل گوو درکل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه ، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و موافق با ازدواج همجنسگرایان است.
** استیون کراب
'استیون کراب' 43 ساله (Stephen Crabb ) نیز یکی از نامزدهای مطرح رهبری حزب محافظهکار شمرده می شود که از سال 2005 میلادی وارد مجلس عوام شده است.
وی بعد از ورودش به کابینه بهعنوان وزیر در امور ولز، از اوایل سال جاری میلادی و پس از استعفای جنجالی 'ایان دانکن اسمیت، بهعنوان وزیر کار و بازنشستگی مشغول کار است.
استفن کراب در دانشگاه بریستول و نیز مدرسه بازرگانی لندن ( ام بی ای ) که یکی از کالجهای دانشگاهی معتبر دنیا در حوزه مدیریت است، درس خوانده است.
وی که از حامیان ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا شمرده می شود، پیش از برگزاری همهپرسی 23ژوئن نسبت به افزایش مالیات بهمنظور کاهش کسری درآمد دولت انگلیس ناشی از برگزیت هشدار داده بود.
با توجه به این پیشینه بعید به نظر میرسد که حامیان برگزیت از وی در جریان انتخابات رهبری حزب محافظهکار کاملا پشتیانی کنند.
استیون کراب ، در کل مخالف برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و مخالف ازدواج همجنسگرایان است.
** لیام فوکس
لیام فاکس 54 ساله نیز از سال 1992 میلادی وارد پارلمان شده و از 12 ماه 'می' سال 2010 تا 14 اکتبر سال 2011 میلادی وزیر دفاع انگلیس بود.
وی که فارغالتحصیل رشته پزشکی از دانشگاه گلاسکو هست، تا قبل از پیروزی محافظهکاران در انتخابات عمومی 2010 میلادی عضو کابینه در سایه بود و بعد از پیروزی محافظهکاران نیز به سمت وزیر دفاع انتخاب شد.
لیام فاکس از حامیان جدی حضور انگلیس در ناتو و برخورداری آن از بازدارندگی هستهای است.
در جریان همهپرسی ، بهشدت از برگزیت حمایت کرد هرچند بعد از برگزاری همهپرسی خواستار اتحاد مجدد حزب محافظهکار و حمایت از دیوید کامرون شد.
لیام فاکس ، در کل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و مخالف ازدواج همجنسگرایان است .
** آندریا لیدسام
خانم آندریا لیدسام 53 ساله در سال 2010 میلادی به مجلس عوام راه پیداکرده و یکی از حامیان شناختهشده کارزار تبلیغاتی برگزیت بود.
وی که فارغالتحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه 'وارویک است، در سال 2014 میلادی بهعنوان معاون وزارت دارایی و از ماه 'می ' 2015 میلادی بهعنوان معاون وزیر انرژی در کابینه کامرون حضور داشته است.
آندریا لیدسام پیش از پیوستن به دولت کامرون در بخشهای بانکی از جمله در بانک بارکلیز مشغول کار بوده است.
آندره لیدسام در کل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه ؛ مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و در ارتباط با ازدواج همجنسگرایان بی طرف است.
** قانون انتخاب رهبری حزب محافظهکار
کمیته 1922 حزب مسئول برگزاری انتخابات حزب محافظه کار است و قاعدتا از همان شیوهای که در سال 2005 میلادی منجر به انتخاب دیوید کامرون شد، استفاده میکند. البته این موضوع بایستی به تایید هیئت رئیسه حزب محافظهکار برسد.
براساس رویه همه نمایندگان پارلمانی حزب محافظهکار میتوانند نامزدی رهبری حزب شوند، به این شرط که دستکم دو نماینده دیگر از نامزدیشان حمایت کنند. اگر نامزدها بیش از سه نفر باشند، هرچندبار که لازم باشد از 331 نماینده محافظهکار مجلس عوام رأی میگیرند تا فقط دو نامزد باقی بمانند. (در هر مرحله رأیگیری، کسی که کمترین رأی را داشته باشد حذف میشود).
وقتی فقط دو نامزد ماندند، انتخاب را به اعضای حزب در سراسر بریتانیا واگذار میکنند.
در همین حال اگر محافظهکارها بخواهند پیش از کنفرانس سالانهشان، که قرار است در دوم اکتبر برگزار شود، رهبر حزب را انتخاب کنند، انتخاب اولیه باید پیش از تعطیلات تابستانی پارلمان (21جولای) برگزار شود. بعد در دوران تعطیلات نامزدها فرصت خواهند داشت حامی جمع کنند تا نهایتا ماه سپتامبر انتخاب نهایی انجام شود.
اروپام**1*1552
'گراهام برادی 'رییس کمیته 1922 حزب محافظه کار که ناظر بر انتخابات رهبری این حزب است ظهر روز پنجشنبه تایید کرد که ' ترزا می' وزیر کشور، 'استیو کراب' وزیر کار، 'لیام فوکس' وزیر دفاع پیشین، 'آندریا لیدسام' معاون وزیر انرژی کابینه کامرون و 'مایکل گوو' وزیر دادگستری انگلیس رقابت ها بر سر جانشینی دیوید کامرون را آغاز خواهند کرد.
وی گفت که شروع رأیگیری برای انتخاب نامزدهای نهایی رقابت رهبری حزب محافظهکار از میان 331 نماینده پارلمانی از روز سهشنبه آینده شروع و تا زمانی که تعداد آنها به دو نفر برسد، ادامه خواهد یافت و سپس اعضای حزب از میان این دو نفر یک نفر را انتخاب خواهند کرد.
گراهام برادی افزود که کمیته 1922 خواهان این است که تا نهم سپتامبر آینده نامزد پیروز در جریان این رأیگیریها مشخص شود.
تصمیم غیرمنتظره دیوید کامرون رهبر حزب محافظهکار و نخستوزیر انگلیس در روز جمعه هفته گذشته برای دادن استعفا به دلیل رأی شوکآور مردم کشورش به برگزیت در همهپرسی 23ژوئن ( سوم تیرماه )، سبب شد که رقابتها بر سر جانشینی کامرون پیش از موعد مقرر که قبل از انتخابات عمومی انگلیس در سال 2020 میلادی انتظار آن میرفت، کلید بخورد.
کامرون، که مخالف جدایی کشورش از اتحادیه اروپا بود، گفته است تا زمان برگزاری اجلاس سرتاسری حزب محافظهکار در ماه اکتبر آینده و انتخاب رهبر جدید این حزب که نخستوزیر آینده انگلیس نیز خواهد بود، به کارش ادامه خواهد داد.
وی در همین حال تأکید کرده است که مذاکره با اتحادیه اروپا برای خروج انگلیس از این اتحادیه توسط نخستوزیر جدید این کشور انجام خواهد شد.
اما آخرین روز مهلت نامزدها برای ثبتنام برای رهبری حزب محافظهکار با دو رخداد غیرمنتظره یعنی انصراف بوریس جانسون و اعلام نامزدی مایکل گوو، همراه بود.
بوریس جانسون، شهردار سابق لندن برخلاف انتظار و پیشبینیها از گود رقابتها برای رهبری حزب محافظهکار و درنتیجه نخستوزیری انگلیس، خارج شد و جا را برای سایر رقبا خالی کرد.
وی در یک نشست خبری گفت: « به شما دوستانم که در این سخنرانی در انتظار پیام اصلی هستید باید بگویم که پس از مشورت با همکارانم و با توجه به اوضاع کنونی پارلمان نتیجه گرفتم که من نمیتوانم فرد موردنظر (برای رهبری حزب) باشم.
در همین حال 'مایکل گوو' وزیر دادگستری دولت کامرون و از حامیان جدی برگزیت نیز روز پنجشنبه بهصورت غیرمنتظره اعلام کرد که وارد عرصه رقابتها برای رهبری حزب محافظهکار میشود..
وی که تا پیشازاین احتمال داده میشد که بهعنوان حامی جانسون در این رقابتهای حضور یابد، در سخنانی گفت که خواهان قدرتمندتر و عادلانهتر شدن انگلیس است.
گوو بیان داشت : به این دلیل مایل به حضور در رقابت برای رهبری حزب محافظهکار است که به این نتیجه رسیده است که 'بوریس توانایی رهبری حزبی که بتواند از پس وظایف پیش رو برآید را ندارد.'
'ترزا می' وزیر کشور انگلیس نیز روز پنجشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که برای رهبری حزب محافظهکار نامزد میشود.
وی با دفاع از کارنامهاش در دولت کامرون ، گفت:: «تا سال 2020 هیچ انتخابات سرتاسری نباید برگزار شود و هیچ بودجه اضطراری نباید اجرا شود. قبل از اینکه راهبرد انگلیس برای خروج مشخص شود، این کشور نباید درخواست رسمی خروج از اتحادیه اروپا را ارائه کند. بنابراین تا پایان امسال نباید چنین درخواستی داده شود.'
' ترزا می ' همچنین در نامهای که روز پنجشنبه در روزنامه تایمز منتشر شد ضمن اعلام ورود به گود رقابتها در حزب محافظهکار بر سر جانشینی دیوید کامرون رهبر این حزب، وعده داد که در صورت پیروزی مجددا حزب بحرانزدهاش و نیز بریتانیا را متحد خواهد کرد.
به نوشته ساندیتایمز بسیاری از حامیان پیشین دیوید کامرون گفتهاند که احتمالا از 'ترزا می' وزیر کشور انگلیس در رقابت رهبری حزب محافظهکار حمایت خواهند کرد.
به گزارش منابع انگلیسی، 'ترزا می' وزیر کشور انگلیس پیش از این در حال تشکیل یک صفبندی برای جلوگیری از پیروزی بوریس جانسون در انتخابات رهبری حزب محافظهکار بوده است.
در جریان همهپرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا بیش از نیمی از نمایندگان پارلمانی حزب محافظهکار از برگزیت و مابقی آنها به رهبر دیوید کامرون از ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت کرده بودند.
در همین حال در اولین نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه 'یوگو' برای روزنامه تایمز، 'ترزا می' 17 درصد از بوریس جانسون جلوتر بوده است.
براساس این نظرسنجی که روز پنجشنبه در تایمز منتشر شد، میزان حمایت از 'ترزا می' 55 درصد و از بوریس جانسون 38 درصد است.
میزان حمایت از استیون کراب و خانم آندریا لیدسام از دیگر نامزدهای مطرح نیز براساس این نظرسنجی هفت درصد بوده است.
البته در این نظرسنجی اشاره ای به مایکل گوو که انتظار نمی رفت دراین رقابت شرکت کند، نشده است.
در این نظرسنجی میزان حمایت از جورج آزبورن وزیر دارایی انگلیس تنها 4 درصد بوده است و بی دلیل نیست که اخیرا اعلام کرد در رقابت های رهبری حزب محافظه کار شرکت نمی کند.
نگاهی به جانشینان احتمالی کامرون :
** 'ترزا می' یا بانوی آهنین
'ترزا می ' 59 ساله وزیر کشور انگلیس از شخصیتهای شناخته حزب محافظهکار در صحنه سیاسی این کشور است که بهعنوان یک محافظهکار 'تندوتیز ' شناخته میشود.
او که فارغالتحصیل رشته جغرافی از دانشگاه آکسفورد است، از سال 1977 میلادی تاکنون عضو مجلس عوام هست و بهرغم ابتلایش به بیماری دیابت 'نوع ای'، یکی از فعالترین، زیرکترین و محکمترین شخصیتهای دولت انگلیس بشمار میآید .
'ترزا می' چهرهای است که به گفته مفسرین، به سختکوشی معروف است و به طور گستردهای از سوی همحزبیهایش، به عنوان فردی باارادهای پولادین و مصمم، محترم شمرده میشود و حتی او را با مارگارت تاچر مقایسه کرده و لقب بانوی آهنین به او دادهاند.
'ترزا می' که به «واگویی حقایق تلخ» معروف است در زمان نخستوزیری «تونی بلر»، چشم در چشم همحزبیهای محافظهکارش گفته بود باید در همه آنچه انجام میدهند بهطور بنیادین تغییر ایجاد کنند و حتی بیان داشته بود که حزب محافظهکار به «حزبی کثیف» بدل شده است.
در همین حال 'ترزا می' به دلیل ارایه طرحهای امنیتی و ضد افراطگرایی، از سوی منتقدین و گروههای حقوق بشری همواره مورد انتقاد بوده است.
'ترزا می' اگرچه از حامیان ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا شناخته میشود اما فعالیت زیادی در جریان همهپرسی از خودش نشان نداد .
وزیر کشور کابینه کامرون درکل مخالف برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی بی سرپرست سوری و موافق ازدواج همجنسگرایان است .
دولت کامرون در ماه های اخیر تحت فشار قرار داشت که با پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی بی سرپرست سوری ساکن در کمپ های اروپایی، علاوه بر وعده قبلی اش برای 20هزار پناهجوی سوری تا سال 2020 میلادی موافقت کند.
دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس در اردیبهشت ماه گذشته به دنبال فشارهای صورت گرفته، در یک عقبنشینی آشکار گفت که دولتش مساله پذیرش کودکان بیسرپرست پناهجوی سوری ساکن در کمپهای اروپایی را مدنظر قرار می دهد.
**مایگل گوو
مایکل گوو وزیر دادگستری انگلیس، 48 ساله سابقه فعالیت در روزنامه تایمز دارد و از سال 2005 میلادی وارد پارلمان شده است .
مایگل گوو که فارغالتحصیل زبان انگلیسی از دانشگاه آکسفورد هست، پیش از جریان همهپرسی از دوستان شخصی دیوید کامرون و جورج آزبورن شمرده میشد و به همین دلیل حمایت وی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، برای بسیاری ازجمله کامرون غیرمنتظره بود.
گفته میشود که مایکل گوو یکی از شخصیتهای کلیدی بود که توانست حزب محافظهکار را بعد از سالها دورمانده از قدرت بهروز کرده و آن آماده برای گرفتن قدرت در سال 2010 میلادی کند.
وی بعد از به قدرت رسیدن حزب محافظهکار در جریان انتخابات عمومی سال 2010 میلادی، پیش از در دست گرفتن وزارت دادگستری ، مدتی وزیر آموزش بوده است.
مایکل گوو به خاطر عملکرد و سخنان پرتناقضش در اداره وزارت آموزشوپرورش این کشور مورد خشم و غضب نویسندگان و اهالی قلم انگلیسی قرارگرفته بود.
تصمیم این سیاستمداران انگلیسی در سال گذشته برای لغو توافق 5.9 میلیون پوندی صورت گرفته میان ریاض و لندن در مورد برنامه آموزشی زندانهای سعودی که تحتفشار گروههای حقوق بشری صورت گرفت، سبب شد که رابطهاش با ' ترزا می' وزیر دادگستری انگلیس که از توافق حمایت میکرد، دچار مشکل شود.
به گفته تحلیل گران حمایت وی از برگزیت اگرچه سبب شد به روابط نزدیکش با کامرون آسیب وارد شود اما توانسته همچنان احترام خودش را در میان حامیان و مخالفان برگزیت حفظ کند و اینیک نقطه قوت برای او در جریان مبارزات انتخابات رهبری محسوب میشود.
گوو برخلاف جانسون، تاکنون جاهطلبی و نیز تمایل خود را به پذیرش مقام نخستوزیری انگلیس توانسته بود پنهان نگه دارد، اما بههرحال با ورود به عرصه رقابت رهبری حزب محافظهکار میتواند رقیبی جدی 'ترزا می' باشد هرچند مانند او برای مردم شناختهشده نیست .
مایکل گوو درکل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه ، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و موافق با ازدواج همجنسگرایان است.
** استیون کراب
'استیون کراب' 43 ساله (Stephen Crabb ) نیز یکی از نامزدهای مطرح رهبری حزب محافظهکار شمرده می شود که از سال 2005 میلادی وارد مجلس عوام شده است.
وی بعد از ورودش به کابینه بهعنوان وزیر در امور ولز، از اوایل سال جاری میلادی و پس از استعفای جنجالی 'ایان دانکن اسمیت، بهعنوان وزیر کار و بازنشستگی مشغول کار است.
استفن کراب در دانشگاه بریستول و نیز مدرسه بازرگانی لندن ( ام بی ای ) که یکی از کالجهای دانشگاهی معتبر دنیا در حوزه مدیریت است، درس خوانده است.
وی که از حامیان ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا شمرده می شود، پیش از برگزاری همهپرسی 23ژوئن نسبت به افزایش مالیات بهمنظور کاهش کسری درآمد دولت انگلیس ناشی از برگزیت هشدار داده بود.
با توجه به این پیشینه بعید به نظر میرسد که حامیان برگزیت از وی در جریان انتخابات رهبری حزب محافظهکار کاملا پشتیانی کنند.
استیون کراب ، در کل مخالف برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و مخالف ازدواج همجنسگرایان است.
** لیام فوکس
لیام فاکس 54 ساله نیز از سال 1992 میلادی وارد پارلمان شده و از 12 ماه 'می' سال 2010 تا 14 اکتبر سال 2011 میلادی وزیر دفاع انگلیس بود.
وی که فارغالتحصیل رشته پزشکی از دانشگاه گلاسکو هست، تا قبل از پیروزی محافظهکاران در انتخابات عمومی 2010 میلادی عضو کابینه در سایه بود و بعد از پیروزی محافظهکاران نیز به سمت وزیر دفاع انتخاب شد.
لیام فاکس از حامیان جدی حضور انگلیس در ناتو و برخورداری آن از بازدارندگی هستهای است.
در جریان همهپرسی ، بهشدت از برگزیت حمایت کرد هرچند بعد از برگزاری همهپرسی خواستار اتحاد مجدد حزب محافظهکار و حمایت از دیوید کامرون شد.
لیام فاکس ، در کل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه، مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و مخالف ازدواج همجنسگرایان است .
** آندریا لیدسام
خانم آندریا لیدسام 53 ساله در سال 2010 میلادی به مجلس عوام راه پیداکرده و یکی از حامیان شناختهشده کارزار تبلیغاتی برگزیت بود.
وی که فارغالتحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه 'وارویک است، در سال 2014 میلادی بهعنوان معاون وزارت دارایی و از ماه 'می ' 2015 میلادی بهعنوان معاون وزیر انرژی در کابینه کامرون حضور داشته است.
آندریا لیدسام پیش از پیوستن به دولت کامرون در بخشهای بانکی از جمله در بانک بارکلیز مشغول کار بوده است.
آندره لیدسام در کل موافق برگزیت، موافق گسترش حملات هوایی انگلیس به عراق و سوریه ؛ مخالف پذیرش 3 هزار کودک پناهجوی سوری و در ارتباط با ازدواج همجنسگرایان بی طرف است.
** قانون انتخاب رهبری حزب محافظهکار
کمیته 1922 حزب مسئول برگزاری انتخابات حزب محافظه کار است و قاعدتا از همان شیوهای که در سال 2005 میلادی منجر به انتخاب دیوید کامرون شد، استفاده میکند. البته این موضوع بایستی به تایید هیئت رئیسه حزب محافظهکار برسد.
براساس رویه همه نمایندگان پارلمانی حزب محافظهکار میتوانند نامزدی رهبری حزب شوند، به این شرط که دستکم دو نماینده دیگر از نامزدیشان حمایت کنند. اگر نامزدها بیش از سه نفر باشند، هرچندبار که لازم باشد از 331 نماینده محافظهکار مجلس عوام رأی میگیرند تا فقط دو نامزد باقی بمانند. (در هر مرحله رأیگیری، کسی که کمترین رأی را داشته باشد حذف میشود).
وقتی فقط دو نامزد ماندند، انتخاب را به اعضای حزب در سراسر بریتانیا واگذار میکنند.
در همین حال اگر محافظهکارها بخواهند پیش از کنفرانس سالانهشان، که قرار است در دوم اکتبر برگزار شود، رهبر حزب را انتخاب کنند، انتخاب اولیه باید پیش از تعطیلات تابستانی پارلمان (21جولای) برگزار شود. بعد در دوران تعطیلات نامزدها فرصت خواهند داشت حامی جمع کنند تا نهایتا ماه سپتامبر انتخاب نهایی انجام شود.
اروپام**1*1552
نظر شما چیست؟