آفتاب
مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک:

روند تست تجهیزات وارداتی فناوری اطلاعات ناکارآمد است

روند تست تجهیزات وارداتی فناوری اطلاعات ناکارآمد است

مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک گفت: روند تست تجهیزات وارداتی حوزه فناوری اطلاعات، ناکارآمد است و به زودی دستورالعمل ردیابی تمامی کالاهای وارداتی در کشور تا زمان مصرف ابلاغ می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نظام صنفی رایانه ای، ویدا سینا در نشست مشترک کمیسیون شبکه سازمان نصر، با تایید وجود کالای قاچاق در حوزه IT در کشور گفت: باید قبول کرد که روند تست تجهیزات ناکارآمد است؛ بر این اساس به زودی دستورالعملی درخصوص ردیابی کامل تمامی کالاهای وارداتی در کشور تا زمان مصرف ابلاغ خواهد شد.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک به عنوان بازوی اجرایی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، ارزیابی محصولات وارداتی در زمینه تجهیزات ICT را بر عهده دارد، درباره نحوه محاسبه هزینه های آزمایش تجهیزات وارداتی ICT و بالا بودن هزینه های تست این تجهیزات و چند برابر شدن این هزینه ها نسبت به سال گذشته، گفت: مرجع محاسبه هزینه های انجام تست تجهیزات ICT ، آزمایشگاه است و متاسفانه هیچ مرجعی برای تعیین تعرفه ها وجود ندارد و به همین دلیل تعیین قیمت آزمایشگاهها بر اساس تصمیم گیری همان آزمایشگاه انجام می شود.

سینا، گفت: ارائه تاییدیه تجهیزات ICT نیز وظیفه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که باید در قالب گواهی تایید نمونه، تاییدیه صادر کند و بنا بر دلایلی که برای ما هم مشخص نشده، اجازه رد یا قبول تجهیزات را از آزمایشگاه گرفته است و حق اظهار نظر در این خصوص را هم به ما نمی دهد.

وی افزود: در ابتدا تایید محصولات امنیتی حوزه ICT توسط آزمایشگاه صنایع انفورماتیک صورت می گرفت، ولی با گذشت دو سال از آغاز ارزیابی های امنیتی در آزمایشگاه، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات این اختیار را از مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک گرفته و پس از آن دیگر تاییدیه ای از سوی این مرکز تحقیقاتی صادر نمی شود.

سینا در خصوص انتقاداتی که به ناکار آمدی نحوه تست تجهیزات وارداتی حوزه ICT وارد است، گفت: با توجه به عدم صدور تاییدیه تجهیزات و صرف هزینه و زمان زیاد برای تایید تجهیزات، این واردکنندگان هستند که در صورت بروز مشکل دچار خسران می شوند و آزمایشگاه به خاطر ارائه گزارش های درصدی که از تست محصول به متقاضی می دهد، عملا از بار مسئولیت تست شانه خالی می کند و تمامی عواقب آن متوجه وارد کننده کالا می شود و عملا انجام تست های امنیتی بی نتیجه است.

وی در مورد اینکه چرا تجهیزاتی که در بیرون از مرزهای کشور تولید و براساس استانداردهای بین المللی تاییدیه های متفاوت را اخذ می کند، در کشور تاییدیه نمی گیرد، گفت: ما در طول زمان به مواردی بر حسب تجربه رسیده ایم که نیاز به انجام تست آن دیگر نیست، اما موفق نشده ایم این موارد را به تصمیم گیران تفهیم کنیم. یک سری قوانین بالادستی وجود دارند که نمی شود بندی را در آن کم یا زیاد کرد؛ اما شاید با همراهی یکدیگر، بتوانیم با برطرف کردن این موارد، زمان تست ها را کوتاه تر و عملا هزینه ها کمتر می شود.

در این نشست اعضای کمیسیون تجهیزات شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای یکی از دلایل عمده رواج کالای قاچاق در حوزه IT در کشور را طولانی بودن زمان انجام تست، هزینه های بالای تست و سختگیری های بی مورد به عمل آمده توسط آزمایشگاه های تایید تجهیزات، دانستند.

در این راستا با توجه به مشکلاتی که بر سر ترخیص کالاهای وارداتی وجود دارد، مقرر شد کارگروه تخصصی مشترک بین کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی و مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک در خصوص تسهیل و بهبود و بهینه کردن روال ها و فرآیند ترخیص و ارزیابی و تسریع این مسائل، تشکیل شود.
کد N2328270

وبگردی