آفتاب
۸۱۲ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی یک ساله بیمه شدند

بیمه فقط برای یک سال!

بیمه فقط برای یک سال!

به گفته معاون صنایع‌دستی سال گذشته، ۳۰ میلیارد ریال برای بیمه هنرمندان و صنعتگران تامین اعتبار شده که این مبلغ در پایان سال ۹۷ تخصیص داده شد و ۸۱۲ نفر در سال ۹۸ به‌ مدت یک سال بیمه شدند.

به گزارش ایسنا، بهمن سال ۹۷ و در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره تجسمی فجر، پویا محمودیان ـ معاون صنایع دستی ـ اعلام کرد که چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب بهانه خوبی برای اعلام خبرهای خوش در رابطه با از سرگیری بیمه صنعتگران است.

او اعلام کرد که «بیمه صنعتگران صنایع‌دستی کشور که متوقف شده بود، بار دیگر از سر گرفته شده است. با توجه به تصویب قانون حمایت از صنعتگران، هنرمندان و استادکاران حوزه صنایع دستی در دی ماه ۹۶ که در آن دولت مکلف شده در راه بیمه صنعتگران و هنرمندان تلاش کند، بیمه صنعتگران و هنرمندانی که در روستاها مشغول به کار هستند نیز از طریق تفاهم‌نامه‌ای که با صندوق توسعه روستایی و عشایری در تیر ماه ۹۷ منعقد شده بود و هم‌اکنون نیز بیمه صنعتگرانی است که در مناطق شهری مشغول به کار هستند، از سر گرفته شده است.»

حالا بعد از گذشت حدود یک سال، روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به نقل از محمودیان اعلام کرده است که در سال گذشته، ۳۰ میلیارد ریال برای بیمه هنرمندان و صنعتگران تامین اعتبار شده که این مبلغ در پایان سال ۹۷ تخصیص داده شد و ۸۱۲ نفر در سال ۹۸ فقط به‌ مدت یک سال بیمه شدند.

او توضیح داده است که «سال ۸۸، دولت دهم، قانون بیمه تامین اجتماعی صنعتگران و قالی‌بافان صنایع‌دستی شناسه‌دار را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد و این قانون تصویب و مقرر شد قالیبافان و تولیدکنندگان صنایع‌‎دستی به‌مدت یک سال از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. بر این اساس مقرر شد ۲۰ درصد سهم کارفرما را دولت، و ۷ درصد سهم کارگر را خود افراد پرداخت کنند. در آن قانون بیان شده بود در صورتی که سال‌های آتی تامین اعتبار شود، این قانون به سال‌های آینده هم تسری می‌یابد.»

محمودیان خاطرنشان کرد: آن زمان تعداد زیادی از صنعتگران ما از مزایای قانون بیمه برخوردار شدند، ولی متاسفانه چون اکثر این هنرمندان انفرادی کار می‌کردند، برای تامین مواد اولیه یا انجام امور اداری یا بازاریابی و غیره مجبور بودند، بعضی اوقات از کارگاه‌هایشان خارج شوند و وقتی بازرسان سازمان تامین اجتماعی مراجعه می‌کردند، به‌محض اینکه فرد در کارگاه خود حضور نداشت، او را از ادامه بیمه محروم می‌کردند.

او افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده، متاسفانه سهم صنایع‌دستی از این بیمه تامین اجتماعی، ۱۱ درصد و در مقابل سهم قالی‌بافان  ۸۹ درصد است. این موضوع را در نشست چهارم شورای عالی میراث فرهنگی مطرح کردیم. در آن نشست، این شورا که طبق قانون احکامش برابر با احکام هیئت دولت است، مصوب کرد که ۳۰ درصد از اعتبارات مربوطه باید سهم صنایع‌دستی باشد و ۷۰ درصد سهم قالی‌بافان که متاسفانه کماکان این موضوع اجرا نمی‌شود و ما همان سهم نزدیک به ۱۲درصد را داریم.

معاون صنایع‌دستی تصریح کرد: از سال ۹۳ تا سه ماه آخر سال ۹۷، هیچ اعتباری را دولت به تامین اجتماعی برای پذیرش صنعتگران جدید پرداخت نکرد و در این پنج سال ما هیچ صنعتگر جدیدی را نتوانستیم بیمه کنیم و این در حالی است که بر اساس مصوبات برنامه پنجم و ششم توسعه ما موظف به بیمه کردن سالانه ۵ هزار نفر صنعتگر جدید بودیم.

محمودیان در ادامه یادآور شد: در نهایت سال گذشته، ۳۰میلیارد ریال تامین اعتبار کردیم که این مبلغ در پایان سال ۹۷ تخصیص داده شد و توانستیم ۸۱۲ نفر را در سال ۹۸ به مدت یک سال بیمه کنیم. در قراردادی ذکر شده بیمه این افراد فقط برای یک سال است. همچنین به ما گفته شد، اگر برای سال‌های آتی بخواهید این بیمه را تمدید کنید باید تامین اعتبار لازم را انجام دهید، در غیر این صورت یا بیمه افراد قطع می‌شود یا خودشان به صورت خویش‌فرما باید آن را پرداخت کنند.

او افزود: همچنین در سال جاری، از ۹۵ میلیارد ریال اعتباری که از اول سال برای کل این بیمه یعنی سهم قالی‌بافان و سهم صنایع‌دستی تصویب کردند، ۱۴میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تخصیص اول را در ابتدای این هفته دریافت و به‌حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کردیم. حدس می‌زنیم که این مبلغ برای تمدید سه ماه، حدود یک فصل بیمه برای ۸۱۲ نفر قبلی محسوب می‌شود.

پویا محمودیان تصریح کرد: اکنون مجددا در تلاش هستیم که تخصیص مرحله دوم و سوم را هم بگیریم که بتوانیم هم تمدید بیمه افراد قبلی را انجام دهیم و اگر اعتباری باقی ماند بتوانیم افراد جدیدتری را برای بیمه معرفی کنیم.
کد N2323982

وبگردی