علت ریپ زدن ماشین | چرا پراید در سرما ریپ میزند؟

علت ریپ زدن ماشین|چرا ماشین ریپ میزند؟ این سوالی است که تبدیل به مشکلی عمده برای مردم شده که اکثر مردم از ریپ زدن ماشین در سرما رنج می برند و همواره به دنبال راهی برای برطرف کردن آن میگردند. اینجا به دلایلی که سبب ریپ زدن ماشین می شود اشاره شده است....

در این تفکر قدیمی تصور می شود که گرم کردن خودرو در زمستان به صورت درجا باعث می شود تا موتور بهتر کار کند و سلامت قلب تپنده خودرو تضمین شود. تحقیقات نشان داده که این کار نه تنها سودی به حال موتور ماشین ندارد بلکه حتی می تواند به موتور صدمه برساند.در واقع در زمان خودروهای کاربراتوری شاید این مسئله نیاز بود اما اکنون به صورت کامل باید آن را برای موتورهای انژکتوری فراموش کرد . در زمان سردی هوا بنزین به راحتی تبدیل به بخار نمی شود و به همین خاطر بخار سوخت به اندازه کافی تولید نمی شود. همین مسئله باعث می شود احتراق به خوبی صورت نگیرد. اما موتور خودروهای انژکتوری طوری طراحی شده اند که در زمان سرد بودن موتور برای احتراق مناسب مقدار بیشتری سوخت وارد محفظه می کند. در این وضعیت گرم کردن خودرو به صورت درجا باعث می شود که مقدار زیادی سوخت اضافی وارد محظه احتراق شود و بخشی از آن به دیواره های سیلندر برسد و روغن موجود در پیستون ها را با خود بشوید. این روند به تدریج کاهش عمر موتور را به دنبال دارد. با فرا رسیدن فصل سرما و کاهش دما، روشن کردن خودرو برای برخی افراد به خصوص افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند، به مسئله ای بغرنج تبدیل می شود؛ چرا که در بیشتر مواقع اتومبیل به سختی روشن می شود. اما آیا می دانید علت این مشکل چه می تواند باشد؟ با ما همراه باشید تا به بررسی علل دیر روشن شدن خودرو در آب و هوای سرد بپردازیم:
دلیل اول: در سرما میزان تبخیر بنزین همانند دیگر مایعات کاهش پیدا می کند. از آنجایی که برای احتراق بنزین و روشن شدن موتور، ابتدا باید بنزین تبخیر شود، پس در هوای سرد این اتفاق با تاخیر روی می دهد. به همین دلیل است که در چنین شرایطی برخی افراد داخل موتور خودرو اتر اسپری می کنند؛ چرا که اتر زودتر از بنزین تبخیر می شود و در نتیجه احتراق زودتر اتفاق می افتد.
دلیل دوم: روغن موتور ساختاری همانند عسل یا شربت دارد و به همی دلیل در آب و هوای سرد غلظت آن بیشتر می شود. به همین دلیل هنگامی که در سرما می خواهید خودروی خود را روشن کنید، موتور باید روغن سرد را به گردش درآورد که همین موضوع، روشن شدن خودرو را با تاخیر مواجه می کند. برای اجتناب از این مسئله، استفاده از روغن موتورهای ترکیبی سفارش می شود.
دلیل سوم: سرما بر روی باتری خودرو نیز، تاثیر منفی می گذارد. در آب و هوای سرد واکنش های شیمیایی درون باتری کندتر انجام شده و در نتیجه تولید الکترون کاهش می یابد. با کاهش انرژی مورد نیاز برای استارت، موتور خودرو دیرتر روشن می شود.
این دلایل به تنهایی یا در کنار هم می توانند سبب روشن نشدن خودرو در آب و هوای سرد شوند. شما می توانید با نگهداری خودرو در پارکینگ های گرم و سرپوشیده یا استفاده از هیترهای برقی، موتور خودرو را گرم نگه دارید تا از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید. شما می توانید تجربیات خود را در این زمینه با دوستانتان در میان بگذارید.