چرا مشکلات گوارشی در دوران سالمندی افزایش می‌یابد؟

یکی از بیماری‌های شکمی و گوارشی شایع میان سالمندان سوءتغذیه است. معمولا عواملی مانند اسید معده و کاهش ترشحات آنزیمی ناحیه سطح روده با افزایش سن، علاوه بر بروز سوءتغذیه، جذب …

یکی از بیماری‌های شکمی و گوارشی شایع میان سالمندان سوءتغذیه است. معمولا عواملی مانند اسید معده و کاهش ترشحات آنزیمی ناحیه سطح روده با افزایش سن، علاوه بر بروز سوءتغذیه، جذب موادغذایی را هم کاهش می‌دهد...
مشکلات دندانی و افتادن آنها و نیز استفاده از دندان مصنوعی، کاهش حس چشایی، میزان کم ترشح بزاق و خشکی دهان جویدن غذا را در سالمندان دشوار می‌کند و همین امر باعث یبوست و تمایل‌نداشتن فرد سالمند به مصرف غذاهای مغذی می‌شود. در سنین سالمندی داشتن وزن مناسب اهمیت خاصی دارد ولی اغلب سالمندان تحرک کمی دارند و دچار اضافه وزن و چاقی و تبعات بعد از آن می‌شوند. هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال ابتلا به تومور معده، مری، روده بزرگ و... افزایش می‌یابد از این رو باید به علایم هرچند جزئی توجه داشت؛ از بلع دردناک و سخت گرفته تا احساس پری شکم، تغییر اجابت مزاج (یبوست و اسهال). حتی توصیه می‌شود در دوره سالمندی علاوه بر اینکه حتما سالانه چکاپ انجام می‌شود، پزشک خانواده یا متخصص داخلی مرتب فرد را معاینه و بررسی کند و سوال‌هایی در زمینه سلامت از وی بپرسد. تمام مواردی که اشاره شد، جزء یک مشکل اساسی قرار می‌گیرند که سوءهاضمه نامیده می‌شود.
سوءهاضمه همه این مشکلات را در بر می‌گیرد و مهم‌ترین علایم ایجادکننده این ناراحتی‌ها همان‌طور که اشاره شد شامل افزایش سن، مشکلات مربوط به جویدن موادغذایی، زندگی بی‌تحرک، شیوه زندگی غیرسالم، استرس و استفاده از برخی داروهاست. سوءهاضمه مشکل کوچک گذراست که باید جدی گرفته شود و با پزشک در میان گذاشته شود تا با داروهای تجویزشده به‌وسیله پزشک به‌راحتی و سرعت درمان شود. تمام مواردی که درخصوص پیشگیری و درمان این ناراحتی‌ها اشاره شد می‌تواند کمک‌کننده باشد. پس سعی کنید با داشتن یک زندگی سالم و تغذیه‌ای بهداشتی این علایم را از بین ببرید.