۱ سپتامبر سال ۱۹۳۹ـ روزی که جنگ جهانی دوم آغاز شد - شصت و نهمین سالروز آغاز این جنگ در زیر ابرهای سیاه معارضه ای تازه

جنگ جهانی دوم در یکم سپتامبر سال ۱۹۳۹(۶۹ سال پیش، روزی چون امروز) با حمله نظامی آلمان به لهستان آغاز شد. این جنگ تا یکمین هفته ماه مه سال ۱۹۴۵ در اروپا و تا نیمه آگوست همین سال در …

جنگ جهانی دوم در یکم سپتامبر سال ۱۹۳۹(۶۹ سال پیش، روزی چون امروز) با حمله نظامی آلمان به لهستان آغاز شد. این جنگ تا یکمین هفته ماه مه سال ۱۹۴۵ در اروپا و تا نیمه آگوست همین سال در خاور دور ادامه یافت و مسکو و واشنگتن را دو آقای جهان کرد و ....
جنگ، ساعت ۵ و ۴۵ دقیقه بامداد یکم سپتامبر آغاز شد و همان روز تا اواخر شب، نیروهای آلمان دانتزیک (گدانسک) را که طبق قراردادهای پایان جنگ جهانی اول، توسط فاتحان از آلمان جدا و به لهستان واگذار شده بود پس گرفتند. حمله نظامی آلمان به لهستان، یک هفته پس از انعقاد پیمان عدم تجاوز آلمان و شوروی آغاز شده بود که اگر آلمان سال بعد این پیمان را نقض نکرده بود، جهان در کنترل این دو قدرت (مسکو و برلین) قرار می گرفت. متعاقب این حمله، سوم سپتامبر انگلستان و دومینیونهایش (استرالیا، نیوزلاند و ...) و سپس کانادا و افریقای جنوبی به آلمان اعلان جنگ دادند. فرانسه سوم سپتامبر و شش ساعت بعد از انگلستان به آلمان اعلان جنگ داد ولی جنگ دو کشور از ششم اکتبر آغاز شد. شوروی و اسلواکی نیز از هفدهم سپتامبر به لهستان حمله ور شدند و باقیمانده ارتش لهستان که از برابر آلمان عقب نشینی کرده بود مجبور به خروج از وطن شد و به رومانی و مجارستان پناه برد. لهستان ۳۶ روز پس از آغاز حمله به زانو درآمد و میان روسیه و آلمان قسمت شد. در جریان جنگ جهانی دوم، لهستان بیش از ۲۰ درصد نفوس خود را از دست داد. لهستان اسلاوتبار قبلا هم قرنها در کنترل روسیه بود و در سال ۱۹۴۴، بازهم این نظامیان روس بودند که آن را از دست آلمان خارج ساختند که تا اواخر دهه ۱۹۸۰ متحد روسیه بود و عضو بلوک شرق. چند سال پس از انحلال بلوک شرق که با غفلت گورباچف صورت گرفت، لهستان به عضویت اتحادیه نظامی غرب، «ناتو» درآمد و در آگوست ۲۰۰۸ (از فرصتی که مسئله گرجستان به دست داده بود استفاده کرد) به آمریکا اجازه داد که در خاک آن کشور پایگاه ضد موشکی و رهگیری مستقر سازد (که تردید نیست عملی برضد روسیه است، نه آنطور که عنوان شده با هدف جلوگیری از رسیدن موشکهای ایران به شرق آمریکا و نیز انگلستان). دولت لهستان با دادن این مجوز باردیگر خودرا در معرض حمله ارتش روسیه قرارداده است، ازنوع تعرض نظامی ژنرال پاسکویچ در نیمه اول قرن نوزدهم که بسیار خشونت آمیز بود.
حمله نظامی یکم سپتامبر ۱۹۳۹ آلمان به لهستان در سالروز شکست ارتش فرانسه در سال ۱۹۷۰ از آلمان (نبرد سدان) و تسلیم شدن ناپلئون سوم پادشاه وقت فرانسه به ویلهلم اول پادشاه پروس آغاز شده بود. در پی این پیروزی بود که ویلهلم به «ورسای» فرانسه رفت و خود را قیصر (امپراتور) همه آلمانی ها اعلام کرد و به این ترتیب آلمان (رایش) ابر قدرت جهان شد، انگلستان دوم و روسیه به ردیف سوم پایین رفت و دوران دسته بندی نیروهای رقیب (صلح مسلح) و عمدتا بر سر بلعیدن سرزمینهای قاره های دوردست آغاز شد که تا جنگ جهانی اول ادامه یافت. تحمیلات تحقیرآمیز فاتحان جنگ جهانی اول بر ملت آلمان و ازجمله دادن قسمتی از اراضی آن به لهستان بود که آتش جنگ جهانی دوم را برافروخت. زیاده خواهی بلوک غرب پس از فروپاشی شوروی و خروج نظامی ـ سیاسی روسیه از اروپای مرکزی و شرقی که به صورت محاصره این کشور درآمده است «ولادیمیر پوتین» را به صورت ناپلئون روس درآورده و دوران معارضه تازه ای آغاز شده است. این بار وضعیت جهان در جهت غرب نیست زیرا که قدرت های دیگری سربرافراشته اند که قبلا به دست غرب سرکوب شده بودند. دقّت در متن (تکست) دو مصاحبه تلویزیونی ولادیمیر پوتین در آگوست ۲۰۰۸ که در وبسایت کرملین قراردارد، «آینده» را به دست می دهد. از این دو مصاحبه طولانی و پرمعنا چنین برمی آید که پوتین دست غرب را خوانده، ضعف هایش را کشف کرده، دوستان روسیه و دشمنان غرب را شناخته، به ظرفیت روسیه و یارانش پی برده، بر اوضاع جهان وقوف کامل دارد و هر عمل غرب با پاسخی بمراتب شدیدتر رو به رو خواهد شد. همین دو مصاحبه، هماهنگی ۲۷ کشور اتحادیه اروپا را تا حدی برهم زده است. به علاوه، رسانه های روسیه در چند روز گذشته بگونه ای هماهنگ با دولتشان عمل کردند که در ۹۰ سال گذشته سابقه نداشت و دولت مسکو می تواند از این پس روی آنها درحمله و دفاع حساب کند. ضعف ژورنالیسم شوروی یکی از علل فروپاشی این امپراتوری از درون بود.