چرا ترامپ سپاه را در لیست تروریستی قرار داد؟

سردمداران آمریکایی وقتی به کشوری در حوزه خاورمیانه نگاه میاندازند مشاهده می کنند که خواسته یا ناخواسته به طریقی با سپاه رو در رو شده و نمی توانند کاری با آنها انجام بدهد از جناح دیگر یعنی در حیاط خلوت خود در آمریکای حنوبی و ونزوئلا هم رد پای ایران و سپاه را باز هم می بینند، آنجایی که علیرغم آنکه در خاورمیانه نیست اما باز هم آسایش ندارند و در آنجا نیز با ایران و سپاه روبرو می شوند.

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد و ظرف یک هفته آینده، جزئیات تحریم های ناشی از قرار گرفتن سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام می شود.
اما چرا این اتفاق دقیقا یک روز پیش از روز پاسدار و چرا در این برهه زمانی اتفاق افتاد؟ اگر کمی به گذشته برگردیم و به نبردهایی که آمریکا در آنها با سپاه روبرو شده، بنگریم، متوجه این مطلب می شویم: آمریکا در این نبردها از سپاه شکست خورده است.
اگر دقت کنید میبینید آمریکا اکنون علاوه بر ایران و کره شمالی که آنها را در لیست تحریمهای خود قرار داده است، در چند کشور در حال مبارزه و کشور گشایی است مانند: سوریه ، عراق ، یمن و ونزوئلا.
در دو کشور اول یعنی سوریه و عراق بطور مستقیم با سپاه رو در رو شده و شکست خورده است. در حال حاضر داعش از این دو کشور خارج شده و دولت و حکومت آنها با کمک سپاه ایران در حال بازسازی مناطق جنگی می باشند در حالی که آمریکایی ها که در عراق و سوریه بطور آشکارا از مخالفان این دولتها پشتیبانی می کردند شکست خورده اند و اکنون باید این مناطق را ترک کنند. فقط کافیست به این کلمات کمی فکر کنید تا متوجه نگارنده این مقاله بشوید داعش، سوریه ، بشار اسد ، عراق، اربیل عراق ، اعلام خود مختاری در بخش ترک نشین عراق، ریاست جمهوری عراق، و باز هم داعش در عراق.
در دو کشور دوم از نظر دولت آمریکا، ایران و سپاه در حال پشتیبانی و تامین تجهیزات مورد نیاز آنها است و در هر دو جبهه در حال از دست دادن مواضع خود و پشتیبانان منطقه ای خود. هفته گذشته نخست وزیر عراق برای دیدار با مقامات ایرانی به ایران آمد و پس از بازگشت ایشان این موضوع مطرح می شود که حامل پیامی جهت میانجی گری بین ایران و عربستان بوده است و اگر کمی بیشتر تامل کنید و عدم توافق بین امارات و عربستان در جنگ یمن را ببینید متوجه خواهید شد که عربستان از جنگ یمن خسته شده است و میخواهد این جنگ را خاتمه دهد. از پشتیبانی آمریکایی ها علیرغم خرید میلیاردها دلار تجهیزات و ادوات نظامی جنگی نا امید شده و تنها راه حل برای خاتمه این جنگ را مذاکره با ایران و اعلام آتش بس و پایان جنگ می بیند.
پس سردمداران آمریکایی وقتی به کشوری در حوزه خاورمیانه نگاه میاندازند مشاهده می کنند که خواسته یا ناخواسته به طریقی با سپاه رو در رو شده و نمی توانند کاری با آنها انجام بدهد از جناح دیگر یعنی در حیاط خلوت خود در آمریکای حنوبی و ونزوئلا هم رد پای ایران و سپاه را باز هم می بینند، آنجایی که علیرغم آنکه در خاورمیانه نیست اما باز هم آسایش ندارند و در آنجا نیز با ایران و سپاه روبرو می شوند.
به همین علت سعی میکند از این مخمصه فرارکرده و یا فرار به جلو نماید. اولین و سریعترین گزینه روی میز اینست که سپاه را در لیست تروریستی قرار دهند تا کشورهای فوق الذکر را وادار نمایند با سپاه ایران جهت بازسازی مناطق خود همکاری نکنند و از این منظر بتوانند حداقل از مشارکت در بازسازی مناطق نابود شده از جنگ و فروش تجهیرات و فناوری های خود سود سرشاری بدست بیاورند و ضررهای هزینه جنگ در این کشورها را جبران کنند و از طرف دیگر سایر کشورهای در حال جنگ نیز از ترس اینکه بعدا نتوانند بازسازی شوند نا امید شده و دست از مبارزه بکشند.
دولت کنونی آمریکا برای آنکه بتواند در انتخابات آتی دلیلی برای پیروزی حزب خود (که اکنون کمترین اقبال را در بین مردم آمریکا دارد) بدست بیاورد سعی میکند با بدست آوردن پول و منابع مالی ضررهای شکست در این جنگ ها را جبران کند و از طرفی برای آنکه وجهه از دست رفته را بین آمریکاییان و جامعه جهانی خوب نشان دهند، مذاکره را با کره شمالی آغاز نمودند. اما کیم جونگ اون رهبر کره شمالی متوجه منظور و حربه آنها شده است و به همین دلیل موضوع مذاکره بین کره شمالی و آمریکا مطمئنا به جایی نخواهد رسید و پس از مدتی مجددا روابط به مانند گذشته تیره و تار خواهد شد. پس تنها راه حل برای ترامپ تامین منابع مالی خواهد بود. منابع مالی قبلا از فروش تجهیزات به کشورهای در حال جنگ مانند عربستان و امارات بدست می آمد و اکنون می تواند از بازسازی مناطق جنگی و فروش تجیهزات به آنها بدست بیاید.
اما چرا این اتفاق دقیقا یک روز قبل از روز پاسدار افتاد؟ باید به عید امسال و مشارکت و کمکهای سپاه و ارتش ایران در مناطق سیل زده ایران نگاهی بیاندازیم دولت آمریکا برای آنکه بخواهد تضعیف روحیه ای در سپاه بوجود بیاورد و از طرف دیگر تمامی زحمات این عزیزان کم اجر و کوچک نشان دهد، این موضوع را یک روز قبل از روز پاسدار اعلام می نماید تا بازی جدیدی را در خاورمیانه شکل دهد. بازی خطرناکی که اگر هوشمندانه در مقابل آن تصمیم گیری نشود و عجولانه بخواهیم رفتاری انجام دهیم ممکن است باعث رسیدن به خواسته های آنها بشود و به سپاه، این نیروی ارزشی و انقلابی جمهوری اسلامی ایران، لطمه بزند.
امیدواریم که مسئولین و سرداران سپاه با درایت و تامل، رفتاری در خور شأن دولت آمریکا انجام بدهند که در نهایت این حربه نیز همانند جنگ های قبلی به ضرر آمریکاییان تمام بشود. انشالله