اين ايل ترکيبى از لباس همهٔ ساکنان ايران است مردان به کت و شلوار و کلاه (کپي) آراسته‌اند و بانوان پيراهن تمام‌پوش و شليته با تنبان، نظير لباس بانوان قشقائى و گيلانى به تن دارند و روسرى آنان چارقدى است نظير چارقدهاى مناطق ديگر ايران که با يک کلاغى (کل اياغي) بسته مى‌شود.


در ميهمانى‌ها و مواقع خاص بانوان جليقه نيز به تن دارند که با سکه‌هاى نقره و طلا و پولک آراسته شده است.


مأوا و مسکن اين ايل از ارامنهٔ قديم چادرى نيم‌کره‌اى شکل به نام ”آلاچيق“ بوده و تا به امروز نيز اين نوع چادرها پابرجا هستند. البته چادري، دالانى شکل به نام (کومه)، که به نسبت کوچک‌تر و خشن‌تر از آلاچيق مى‌باشد در بعضى موارد استفاده مى‌شود که زياد عموميت ندارد. چادرهاى برزنتى نيز به‌دليل ارزان بودن قيمت آن نسبت به آلاچيق، مى‌رود که جاى آن‌را بگيرد.


آلاچيق متشکل از يک حلقه سقف، تعداد ۲۴ الى ۳۲ عدد به نسبت (بزرگى و کوچکى آلاچيق) ميلهٔ چوبى انحناءدار و پوشش نمدى است و چگونگى اين پوشش نمدى و تزئينات داخلى و خارجى آلاچيق مبين وضع اجتماعى صاحب آن است.


معيشت و گذران زندگى ايل شاه سونان بستگى کامل به دامدارى دارد و چون مراتع طبيعى و امکانات ييلاق و قشلاقى اين ايل مطلوبت‌تر از کوچ‌نشينان ساير نواحى مى‌باشد لذا را موقعيت اقتصادى بهترى برخوردار هستند.


- شاه‌سون مشکين شهر از ۳۲ طايفه به‌شرح زير تشکيل شده است


(نمودار صفحه ۴۱۱ - الف)


طبق تازه‌ترين اطلاعات و آمار اين طايفه‌ها داراى ۱۸،۹۶۰ خانوار و ۱۱۳،۷۶۴ نفر جمعيت دارند.


- شاه‌سون اردبيل از ۱۳ طايفه به‌شرح زير تشکيل شده است


(نمودار صفحه ۴۱۱ - ب)


کشاورزى و صنايع دستى نيز در رده‌هاى بعدى اقتصاد شاه‌سونان حائز اهميت است و بايستى توجه بيشترى در اين زمينه صورت بگيرد از صنايع دستى اين ايل که بيشتر صنايع وابسته به دام از قبيل ريسندگى و بافندگى مى‌باشد مى‌توان به گليم ـ جاجيم ـ خورجين ـ جل اسب ـ جا رخت‌خوابى (فرمش) و ساير بافتنى‌هاى زينتى محلى اشاره کرد.