صادرات

صنعت

نام استان يزد با صنعت و فعاليت‌هاى توليدى و صنعتى همراه بوده و صنعت‌گران اين استان از گذشته‌هاى دور در تأمين کالاهاى مورد نياز کشور نقش شاخص و قابل توجهى داشته‌اند. در اين استان قريب به ۲۱۰۸ واحد توليدى و صنعتى داراى پروانهٔ بهره‌بردارى با اشتغال ۵۲،۴۱۳ نفر وجود دارد که بيش از ۷۳۰ نوع محصول و کالاى صنعتى توليد مى‌کنند. بيش از ۴۶۰ واحد توليدى به صنعت نساجى مشغول هستند. بعد از آن صنايع کانى غيرفلزى به‌ويژه کاشى و سراميک از رشد قابل ملاحظه‌اى برخوردار است.

معدن

استان يزد داراى معادن عظيم سنگ‌آهن، سرب، روي، کانسنگ مس، سنگ‌هاى تزيينى و نما، باريت، فسفات، فلدسپات، آرژيل، مصالح ساختماني، ذغال‌سنگ و ... است و در مجموع با چهار ميليارد تن ذخاير زمين‌شناسى يکى از مهم‌ترين و غنى‌ترين مناطق معدنى ايران به‌شمار مى‌رود. ميزان اشتغال در بخش معدن بالغ بر ۶۹۰۰ نفر است.

کشاورزى و دامپرورى

شيوهٔ کشاورزى نيمه‌سنتى و نظام خرده‌مالکى و دهقانى بر کشاورزى استان حاکم است. با توجه به تنوع آب‌ و هوايى توليد انواع محصولات کشاورزى هرچند در سطح کم وجود دارد و در حال حاضر بالغ بر ۱۱۰ هزار هکتار از اراضى استان زير کشت محصولات باغى و زراعى است.


از جملهٔ اين محصولات مى‌توان به گندم، جو، ذرّت علوفه‌اي، يونجه، خربزه، هندوانه، پسته، انار، بادام و ... اشاره کرد. در بخش دامپرورى عليرغم شرايط نامساعد در پرورش گاوشيري، گوسفند، بز و شتر، انواع طيور موفقيت‌هاى چشمگيرى حاصل گرديده است.

صنايع دستى

صنايع دستى در استان يزد سابقهٔ ديرينه داشته و در حال حاضر بيش از ۱۲۰ هزار نفر در حِرَف مختلف صنايع دستى فعاليت دارند. عمده‌ترين صنعت دستى استان فرش دست‌باف، سفال و سراميک است.


از جمله صنايع دستى ديگر مى‌توان به زرگرى سنتي، چاقوسازي، سبدبافي، منبت‌کاري، خرّاطي، موتابي، شيرينى‌سازي، آهنگرى و ... اشاره کرد.