در ژوئن ۱۹۷۶ متعاقب کشتار تظاهر کنندگان در سوتو، شوراى امنيت آفريقاى جنوبى را به لحاظ توسل به خشونت براى کشتن آفريقائيان از جمله دانش‌آموزان قوياً محکوم کرد. در همين رابطه مجمع عمومى ۱۶ ژوئن را به عنوان روز بين‌المللى همبستگى با مردم مبارز آفريقاى جنوبى اعلام کرد. پس از آن يازده اکتبر همين سال را نيز به عنوان روز همبستگى با زندانيان سياسى در آفريقاى جنوبى نامگذارى کرد. در هر دو روز فوق سالانه مراسمى برگزار مى‌شد. در يازده اکتبر ۱۹۷۶ مجمع عمومى استقلال هوم‌لند ترانسکاى از طرف آفريقاى جنوبى را رد کرد و از کليهٔ کشورها خواست تا ترانسکارى را به رسميت نشناسند و همچنين از آنها خواسته شد تا از دادوستد بين تجار، شرکت‌ها و مؤسسات خود هربانتونستانى جلوگيرى نمايند. متعاقب آن مجمع عمومى ايجاد ساير هوم‌لندها (کشورهاى مستقل) ازطرف آفريقاى جنوبى را رد کرد.


در چهارم نوامبر ۱۹۷۷ شوراى امنيت، آفريقاى جنوبى را تحريم تسليحاتى کرد. اين اولين بار بود که چنين اقدامى براساس فصل ۷ منشور عليه يکى از اعضا اتخاذ گرديد. اين اولين بار بود که چنين اقدامى براساس فصل ۷ منشور عليه يکى از اعضا اتخاذ گرديد. علت اين تحريم اين بود که آفريقاى جنوبى صلح و امنيت بين‌الملى را به خطر انداخته است. همچنين شوراى امنيت تصميم‌ گرفت که کشورها بايستى از هرگونه همکارى با آن کشور جهت ساخت و توسعهٔ سلاح اتمى اجتناب ورزند. در دسامبر همين سال شوراى امنيت کميته‌اى را براى بررسى اجراى تحريم تسليحاتى به وسيلهٔ کشورها به وجود آورد. کنفرانس جهانى اقدام عليه آپارتايد که به وسيله کميتهٔ ويژهٔ ضد آپارتايد سازمان داده شده بود در آگوست اين سال در لاگوس برگزار شد.


در دسامبر همين سال مجمع عمومى اعلاميهٔ بين‌المللى ضد آپارتايد در زمينهٔ ورزش را به تصويب رساند. به موجب اين اعلاميه از کليهٔ کشورها خواسته شد تا براى توقف ارتباطات ورزشى با هرکشورى که سياست آپارتايد را اعمال مى‌کند و همينطور براى محروم و اخراج کردن چنين کشورى از دستگاه‌هاى ورزشى منطقه‌اى و بين‌الملى اقدامات متقضى معمول دارند.



مجمع عمومى همچنين از شوراى امنيت خواست تا تحريم‌هاى اقتصادى عليه آفريقاى جنوبى را بررسى نمايد.


در سال ۱۹۷۸ مجمع عمومى اين سال را به عنوان سال بين‌المللى ضد آپارتايد و روز ۲۱ مارس را به عنوان روز بين‌المللى محو تبعيض نژادى اعلام کرد.


در ژانويهٔ ۱۹۷۹ مجمع عمومى از شوراى امنيت خواست تا براساس منشور ملل متحد تحريم‌هاى نفتى و فرآورده‌هاى نفتى عليه آفريقاى جنوبى را بررسى کند.


در سال ۱۹۸۱ کنفرانس بين‌المللى تحريم‌ها عليه آفريقاى جنوبى ( پاريش مه ۱۹۸۱) درخواست کرد تا اقدامات بين‌المللى براى در انزوا قرار دادن آفريقاى جنوبى از طريق اعمال تحريم‌ها براساس فصل ۷ منشور ملل متحد افزايش يابد.


مجمع عمومى در ۹ آگوست ۱۹۸۱ تصميم گرفت تا اعتراض زنان به قوانين آفريقاى جنوبى در سال ۱۹۵۴ به عنوان روز بين‌المللى همبستگى با زنان مبارز آفريقاى جنوبى و ناميبيا نامگذارى شود.


در سال ۱۹۸۱ مجمع عمومى سال ۱۹۸۲ را به عنوان سال بين‌المللى بسيج تحريم‌ها على آفريقاى جنوبى نامگذارى کرد. در اين سال افکار عمومى جهانى براى حمايت از اعمال تحريم‌هاى همه جانبه عليه آفريقاى جنوبى و تشويق کشورها در رعايت اين تحريم‌ها به طور انفرادى و جمعى بسيج شد. دستاورد مهم اين اقدام برگزارى کنفرانس‌ها و سمينارها در نقاط مختلف جهان از جمله کنفرانس منطقه‌اى آسيا براى اقدام عليه آپارتايد که اعلاميهٔ مانيل را تصويب کرد مى‌باشد. در روز همبستگى با زندانيان سياسى آفريقاى جنوبى کميتهٔ ويژهٔ ضد آپارتايد تبليغات گسترده‌اى را براى آزادى زندانيان سياسى آفريقاى جنوبى انجام داد.


در سال ۱۹۸۳ کنفرانس‌هايى از جمله کنفرانس منطقه‌اى آمريکاى لاتين براى اقدام عليه آپارتايد که اعلاميهٔ کارکاس را به تصويب رساند جهت ارتقاى اقدامات بين‌الملى بيشتر عليه آپارتايد تشکيل شد. کنفرانس‌هاى ديگرى که براى اين منظور تشکيل شد عبارتند از: کنفرانس بين‌المللى تحريم‌ها عليه آپارتايد در زمينه ورزش در لندن و کنفرانس بين‌المللى اتحاد اسرائيل و آفريقاى جنوبى در وين.


مجمع عمومى در سال ۱۹۸۳ کليهٔ پيشنهادات قانون اساسى و ساير مسائل مربوط به حاکميت اقليت سفيدپوست در اين کشور را رد کرد. اين مجمع ريشه‌کن کردن آپارتايد از طريق برگزارى يک انتخابات عمومى با شرکت کليهٔ نژادها و براساس حاکميت اکثريت را تنها راه‌حل وضعيت انفجارآميز آفريقاى جنوبى معرف کرد.


در ژوئن ۱۹۸۴ کميتهٔ ويژهٔ ضد آپارتايد و کنفرانس آمريکاى لاتين براى اقدام عليه آپارتايد در نيويورک تشکيل شد. همچنين در آگوست همين سال کنفرانس همبستگى اعراب با مبارزه براى آزادى در جنوب آفريقا، در تونس تشکيل شد.


در مارس ۱۹۸۵ شوراى امنيت رژيم پرتوريا را براى کشتار مردم بى‌دفاع آفريقاى که عليه اخراج اجبارى آنها اعتراض کرده بودند و يا دستگيرى تعدادى از اعضاى سازمان‌هاى ضد آپارتايد، قوياً محکوم کرد.


در اين سال کنفرانس بين‌المللى زنان تحت سلطهٔ رژيم آپارتايد در تانزانيا تشکيل شد. اين کنفرانس به کمک مالى و اخلاقى به زنان و کودکان و مبارزه براى آزادى ملى اختصاص داشت.


در سال ۱۹۸۶ کنفرانس جهانى تحريم‌ها عليه نژادپرستى در آفريقاى‌جنوبي، حوادث کنفرانس پاريس راجع به تحريم‌ها در ۱۹۸۱ را مورد بررسى قرار داد و خواستار تحريم‌هاى همه جانبه‌اى عليه آفريقاى جنوبى براى کنارگذاشتن سيستم آپارتايد، پايان بخشيدن به اشغال غيرقانونى کشور ناميبيا و حملات آن به کشورهاى همسايه شد. همچنين در ژوئن همين سال شوراى امنيت با انتشار بيانيه‌اى برقرارى حالت فوق‌العاده در سراسر آفريقاى جنوبى را محکوم کرد و خواستار پايان هرچه سريعتر آن شد. تلاش‌هايى که در شوراى امنيت در جولاى ۱۹۸۶ براى اعمال تحريم‌هاى اقتصادى و غيره انجام شد ناموفق بود. شوراى امنيت در نوامبر همين سال از کشورهاى ثالث به نيروهاى نظامى يا پليس آفريقاى جنوبى نمى‌رسد. اين شورا از کشورها دعوت کرد تا موارد نقض تحريم تسليحاتى را جستجو نمايند. در نوامبر همين سال مجمع عمومى از دولت آمريکا، انگليس و ساير کشورهايى که مخالف اعمال تحريم‌هاى همه جانبه بودند خواست تا مواضع خود را تغيير دهند.


مجمع همچنين يک گروه بين الدولى براى نظارت برعرضه و بارگيرى نفت و فرآورده‌هاى نفتى به آفريقاى جنوبى تشکيل داد.


مجمع عمومى در نوامبر ۱۹۸۷ از کشورهاى عضو دعوت کرد تا به منظور اجراى دقيق تحريم‌ها و مجازات افراد و شرکت‌هاى که تحريم‌ها را نقض مى‌کنند، اقدامات هماهنگ قانونى انجام دهند.


در سال ۱۹۸۸ شوراى امنيت از تجديد حالت اضطرارى به منظور اعمال محدوديت‌هاى سخت عليه سازمان‌ها و افراد ضد آپارتايد اظهار تأسف کرد. همچنين شورا تصميم رژيم پرتوريا بارى اعدام شش نفر در واقعه شارپ ويل را محکوم کرد و از مقامات آفريقاى جنوبى خواست تا در مجازات ادام اين افراد تخفيف دهند و از کشورها و سازمان‌ها نيز دعوت کرد تا با استفاده از نفوذ خود جان اين شش نفر را نجات دهند. در چهار آوريل ۱۹۸۸ کنوانسيون بين‌المللى عليه آپارتايد در زمينهٔ ورزش به مرحله اجرا گذاشته شد. کشورهاى عضو اين کنوانسيون در ۲۳ مارس ۱۹۸۹ اعضاى کميسيون ضد آپارتايد در زمينهٔ ورزش را تعيين کردند. در دسامبر ۱۹۸۸ مجمع عمومى ار روابط اقتصادى بعضى از کشورها با آفريقاى جنوبى انتقاد کرد. مجمع از اين کشورها خواست تا به روابط تجارى خود با اين کشور پايان دهند.


در سال ۱۹۹۱ در پى اصلاحات انجام شده توسط دکلرک، سازمان ملل متحد طى قطعنامه‌اى از کشورهاى جهان خواست تا به تحريم‌هاى علمي، فرهنگي، ورزشى و دانشگاهى عليه آفريقاى جنوبى پايان دهند.


در سال ۱۹۹۳سازمان ملل متحد طى قطعنامه‌اى از کليهٔ کشورها خواست تا به کليهٔ تحريم‌ها (بجز تحريم‌هاى سياسى و تسليحاتي) عليه آفريقاى جنوبى پايان دهند. شايان ذکر است که تحريم‌هاى سياسى و تسليحاتى تا زمان برگزارى اولين انتخابات غيرنژادى در آفريقاى جنوبى که قرار بود از ۲۶ تا ۲۹ آوريل ۱۹۹۴ برگزار گردد ادامه داشت.


با برگزارى انتخابات در موعد مقرر سازمان ملل طى قطعنامه‌اى باقى‌ماندهٔ تحريم‌هاى اعمال شده عليه اين کشور را لغو کرد.