اولين موافقت‌نامهٔ ميان دو کشور ايران و پاکستان در ۲۰ مه ۱۹۶۲ در تهران امضاء شد پس از آن يک‌سرى موافقت‌نامه‌هاى ديگرى از جمله: معتبر شناختن گواهى‌نامهٔ ظرفيت کشتى‌هاى بازرگانى در ۲۷ ژانويه ۱۹۶۸ در تهران، موافقت‌نامهٔ طويل‌المدت بازرگانى در ۹ مه ۱۹۷۵ در اسلام‌آباد، موافقت‌نامهٔ ترانزيت کالا در ۹ مارس ۱۹۷۶ در اسلام‌آباد و بالاخره بين دو کشور منعقد گرديد که موجب گسترش روابط اقتصادى و بازرگانى شد.


در سال ۱۹۷۴ اولين مشترک همکارى اقتصادى و فنى بين ايران و پاکستان تشکيل شد. طى اين اجلاس مقرر گرديد که دو کشور طرح‌هاى مشترکى را در زمينهٔ همکارى‌هاى مورد نظر به مرحلهٔ اجراء درآورند. مهم‌ترين اين طرح‌هاى مشترک عبارت بود از: تأسيس کارخانه نساجي، کارخانه سيمان، مجتمع بزرگ کشت و صنعت و يک کارخانهٔ توليد کائوچوى مصنوعي.


در سال ۱۹۷۴ به منظور کمک به پرداخت‌هاى خارجى پاکستان ۵۸۰ ميليون دلار وام از طرف ايران با شرايط بسيار سهل در اختيار آن کشور گذاشته شد.


دومين کميسيون مشترک وزيران دو کشور در فوريه ۱۹۷۵ در تهران تشکيل شد. در پايان اجلاس پروتکلى به امضاء رسيد که طى آن طرفين موافقت کردند در زمينه‌هاى بازرگاني، صنعت، حمله و نقل و امور مالى به مقياس گسترده‌اى با يکديگر همکارى کنند در زمينه همکارى‌هاى صنعتى موافقت‌نامه‌اى کلى در مورد نحوهٔ مشارکت ايران و پاکستان در دو شرکت مختلط نساجى و سيمان و اساسنامه و شرکت نامه‌هاى اين دو شرکت به امضاء رسيد، توافق شده بود که ۴۹ درصد از سهام شرکت‌هاى مختلط مزبور متعلق به ايران و ۵۱ درصد آن متعلق به پاکستان باشد.


همکارى‌هاى اقتصادى بين دو کشور پس از انقلاب اسلامى با سفر يک هيئت اقتصادى ايرانى در ۱۹۸۱ به پاکستان آغاز شد. در ملاقات‌هاى انجام شده و دربارهٔ خريد برخى کالاهاى مورد نياز از پاکستان، ترانزيت کالا از هند با استفاده از راه‌آهن پاکستان و اتصال راه‌آهن به پاکستان مذاکرات به عمل آمد.


در سال ۱۹۸۲ غلام‌اسحاق‌خان وزير بازرگانى وقت پاکستان از تهران ديدار کرد و يک قرارداد بازرگانى ۴۰۰ ميليون دلارى با جمهورى اسلامى ايران منعقد کرد. در اين سفر همچنين يادداشت تفاهمى در زمينه همکارى‌هاى بازرگاني، اقتصادى و فني؛ قرارداد خريد نفت خام از خارک به مدت يک‌سال از اول ژوئيه ۱۹۸۲ به ميزان ده هزار بشکه و يادداشت تفاهمى در زمينه راه و راه‌آهن امضاء شد.


در ۹ آوريل ۱۹۸۲ موافقت‌نامهٔ بلند مدت بازرگانى بين ايران و پاکستان به امضاء رسيد و جانشين موافقت‌نامهٔ سال ۱۹۷۵ گرديد. به موجب موافقت‌نامه جديد انواع کالاهاى قابل صدور در حال و آينده هر يک از طرفين که طبق قوانين و مقررات جارى در هر يک از دو کشور مابين طرفين مبادله مى‌شود، تعيين گرديده است. همچنين طرفين به منظور تشويق و توسعه مبادلات بازرگانى تسهيلات لازم بازرگانى طرف ديگر ايجاد خواهند نمود و به تشکيل نمايشگاه‌هائى جهت ارائه کالاها و مصنوعات دو کشور مبادرت خواهند نمود.


در سال ۱۹۸۳ غلام اسحاق خان وزير اقتصاد و بازرگانى پاکستان در ديدار از تهران يادداشت تفاهمى امضاء نمود. امکانات توسعه بيشتر همکارى‌هاى اقتصادي، بازرگانى و فنى مورد بحث قرار گرفت و بدين منظور کميته‌هاي: بازرگاني، کشتيراني، حمل و نقل و گمرک و امور بانکى تشکيل گرديد. در مورد شروع به کار يا انحلال شرکت نساجى پاک- ايران نيز مذاکراتى به عمل آمد.


در سپتامبر ۱۹۸۳ تفاهمى در مورد بررسى و تهيه اساسنامه براى کشتيرانى مشترک جمهورى اسلامى و پاکستان، افزايش همکارى در زمينه ساخت کشتى‌هاى کوچک و مبادله اطلاعات فنى با استفاده از نيروى انسانى طرفين در تهران بين مدير عامل کشتيرانى جمهورى اسلامى ايران و پاکستان امضاء گرديد.


در اواخر سال ۱۹۸۴ نيز موافقت‌نامه تشکيل کميسيون مشترک وزيران در ديدار دکتر حسين نمازى وزير امور اقتصادى و دارائى ايران با غلام اسحاق خان وزير اقتصادى بازرگانى پاکستان در اسلام‌آباد منعقد گرديد. اهداف تشکيل اين کميسيون مشترک: تعيين و گسترش همکارى بين سازمان‌هاى ذى‌ربط دو کشور در زمينه‌هاى صنعت و معدن و انرژى و کشاورزي، حمل و نقل، مخابرات، بانکداري، امورمالي، علوم و تکنولوژي؛ نظارت بر اجراء و بررسى موافقت‌نامه‌هاى اقتصادي، فرهنگى و بازرگانى و فنى و علمى منعقده بين دو کشور و بررسى امکانات انعقاد موافقت‌نامه‌هاى بعدى بود. قرار شد اجلاسيه‌هاى عادى سالانه کميسيون مشترک وزيران به‌طور متناسب در اسلام‌آباد و تهران تشکيل شود. در اين ديدار همچنين يادداشت تفاهمى امضاء شد و کميته‌هاى بازرگاني، حمل و نقل، کشاورزي، صنعت و مبادلات فرهنگي، آموزشي، علمى و فنى جهت بحث و مذاکرات بين دو هيئت تشکيل گرديد.


دومين اجلاس مشترک وزيران در ۱۹۸۶ و سومين اجلاس مشترک وزراى اقتصاد در نوامبر ۱۹۸۷ در اسلام‌آباد تشکيل شد.


در سال ۱۹۸۷ موافقت‌نامهٔ همکارى حمل و نقل جاده‌اى (ترانزيت) ميان ايران و پاکستان در اسلام‌آباد امضاء شد.


در دسامبر ۱۹۸۷ (آذر ۱۳۶۶) يادداشت تفاهمى در ديدار دکتر ولايتى وزير خارجه از پاکستان امضاء شد. در اين يادداشت ميزان حمل بار از سوى پاکستان به ايران مشخص شد و ايجاد ديگر تسهيلات حمل و نقل بين دو کشور مورد تأکيد قرار گرفت. همچنين يک قرارداد مرزى بين دو کشور به منظور جلوگيرى از ورود غيرمجاز افراد از مرز پاکستان به امضاء رسيد.


در جريان ديدار وزير بازرگانى ايران از پاکستان در مه ۱۹۸۸ (خرداد ۱۳۶۷) دو طرف توافق کردند سقف ارزش مبادلات تجارى بين دو استان سيستان و بلوچستان ايران و پاکستان به ۲۰۰ ميليون روپيه افزايش يابد. و سالانه دو ميليون تن کالا از طريق راه‌آهن و جاده به زاهدان منتقل شود. مقدمات صدور ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به پاکستان فراهم شد.


از سال ۱۹۸۷ ايران روزانه ۱۰ هزار بشکه نفت خام به پاکستان صادر مى‌کند و در مقابل کالاهاى کشاورزى وارد مى‌کند. براساس قرارداد جديد ايران صادرات نفت خام خود را دو برابر مى‌نمايد.