در ۱۵ ژوئيه کلينتون لايحه‌اى را امضاء کرد به صادرکنندگان آمريکائى اجازه دهد تا گندم به پاکستان صادر نمايند. در ۲۱ ژوئيه استروب تابلوت معادل وزير خارجه آمريکا به پاکستان آمد و در مورد مسائل امنيتى منطقه با مقامات پاکستانى گفتگو نمود. ادامه کمک‌هاى آمريکا و ديگر سازمان‌هاى بين‌المللى به پاکستان منوط به تعهدات امنيتى پاکستان و امضاء پيمان منع آزمايش‌هاى هسته‌ اين کشور مى‌باشد.


پاکستان به حمله آمريکا به افغانستان در ۲۰ اوت ۱۹۹۸ که در طى آن چند نفر پاکستانى کشته شدند، اعتراض کرد. سرتاج عزيز خارجه وقت پاکستان در ۲۲ سپتامبر از آمريکا ديدار نمود و در مورد روابط دو جانبه، تحريم بر عليه پاکستان بحران بين ‌ايران و افغانستان و مسئله کشمير با مقامات آمريکائى تبادل نظر کرد.


کلينتون در ۲۲ اکتبر ۱۹۹۸ اصلاحيه براون را پس از تصويب مجلس امضاء نمود اين اصلاحيه به رئيس جمهور اجازه مى‌دهد که تحريم‌ها عليه هند و پاکستان را به مدت يک‌سال لغو نمايد. در ۵ نوامبر وزير خارجه پاکستان از آمريکا ديدار کرد. در ۷ نوامبر بيل کلينتون بعضى از تحريم‌هاى اعمال شده بر عليه هند و پاکستان را لغو نمود. بيل‌کلينتون و نوازشريف در ۲ دسامبر ۱۹۹۸ در واشنگتن ملاقات کردند. در ۱۹ دسامبر کلينتون تلفنى به نواز شريف اطلاع داد که آمريکا ۳۲۶ ميليون دلار به‌صورت نقدى تا پايان اين ماه و ۱۴۰ ميليون دلار گندم تا دو سال آينده در برابر وجوه پرداخت نشده مربوط به ۲۸ جنگنده اف- ۱۶ به پاکستان خواهد داد.


سناى آمريکا در ۹ ژوئن ۱۹۹۹ اصلاحيه پرسلر را به حالت تعليق در آورد و تمامى تحريم‌هاى اقتصادى که به هند و پاکستان با نخست وزير دو کشور هند و پاکستان تحميل شده بود را براى پنج سال به تعويق انداخت. در ۱۴ژوئن کلينتون با نخست وزيران دو کشور هند و پاکستان در مورد بحران به‌وجود آمده در کشمير (بحران کارگيل) گفتگو کرد، وى از نوازشريف خواست که سربازان پاکستان را از کشمير هند خارج نمايد. يک ژنرال عالى‌رتبه نظامى آمريکا براى بحث در اين زمينه در ۲۳ ژوئن به پاکستان اعزام شد.


نوازشريف در ديدار با کلينتون در ۴ ژوئيه ۱۹۹۹ در واشنگتن در مورد جنگ در کارگيل و امکان گسترش آن به مناطق ديگر بحث و گفتگو نمود و دو طرف توافق کردند که هند و پاکستان براساس قرارداد سيملا در ۱۹۷۲ به توافق برسند.


در ۲۸ سپتامبر ۱۹۹۹ سرتاج عزير وزير خارجه پاکستان با مادلين آلبرايت وزير خارجه امريکا در واشنگتون ديدار کرد. آلبرايت تأکيدکرد که هند و پاکستان از طريق گفتگوى مستقيم در مورد مسائل دو جانبه نظير کشمير پس از روى کار آمدن دولت جديد در هند بحث و تبادل نظر نمايند. وى همچنين در مورد روندهاى ضد دمکراسى در پاکستان ابزار نگرانى کرد.


به‌دنبال کودتاى نظامى اکتبر ۱۹۹۹ در پاکستان، مقامات آمريکا ابزار اميدوارى کردند که هرچه سريع‌تر دمکراسى در پاکستان اعاده شود. در ۲۸ اکتبر سخنگوى کاخ سفيد اظهار داشت که کلينتون تصميم گرفته است که تنها دو تحريم اقتصادى در مورد پاکستان از جمله ممنوعيت اعتبارات تجارى آمريکا و ضمانت نامه‌هاى کشاورزى را لغو نمايد. صاحب‌زاده يعقوب‌خان نماينده ويژه آمريکا و ضمانت نامه‌هاى کشاورزى را لغو نمايد. صاحب‌زاده يعقوب‌خان نماينده ويژه ژنرال مشرف براى توجه حکومت جديد پاکستان به آمريکا رفت. در دسامبر ۱۹۹۹ پنج هيئت از سنا و کنگره آمريکا براى بررسى وضعيت پاکستان و مسائل منطقه‌ وارد اسلام‌آباد شدند. عمراصغر خان وزير کار پاکستان در فوريه ۲۰۰۰ از آمريکا ديدار کرد.



وزير کشور، وزير دارائى و مشاور امور ملى پاکستان در آوريل ۲۰۰۰ از ايالت‌متحده ديدار داشتند. وزير خارجه پاکستان در ژوئن و سپتامبر ۲۰۰۰ به آمريکا رفت. يک هيأت عالى‌رتبه در زمينه موادمخدر در نوامبر ۲۰۰۰ از آمريکا ديدار داشت.


کارل ايندر فورت دستيار وزير امور خارجه و ميخائل شحان هماهنگ‌کننده امور در زمينه مبارزه با تروريسم در ژانويه ۲۰۰۰ و توماس پيکرينگ معاون وزير خارجه در امور سياسى از ۲۵ تا ۲۸ مه از پاکستان ديدار داشتند. همچنين برخى از اعضاءِ کنگره و سنا از جمله هيئتى به رهبرى حزب دمکرات در سناى آمريکا در ژانويه ۲۰۰۰ و هيئت‌هائى از کنگره آمريکا در آوريل، ژانويه ۲۰۰۰ و هيئت‌هائى از کنگره آمريکا در آوريل، ژوئن و دسامبر ۲۰۰۰ و ژانويه ۲۰۰۱ از پاکستان ديدار کردند.


در طى اين ديدارها چند مسئله از جمله عدم تکثير سلاح‌هاى هسته‌اي، تروريسم، امنيت منطقه، تحولات اخير در منطقه با توجه به مسئله کشمير، روابط پاکستان با هند و افغانستان مورد بحث قرار گرفت.


مقامات آمريکائى در سال ۲۰۰۰ از پاکستان مى‌خواستند که مشکلات بين هند و پاکستان به‌خصوص مسئله کشمير را از طريق مسالمت‌آميز حل کند و اقدامات مؤثرى در زمينه جلوگيرى از گروه‌هائى که با شبکه بين‌المللى تروريسم در افغانستان فعاليت مى‌کند و دستگيرى اسامه بن لادن انجام دهد و با امضاء قرار داد CTBT و NPT به صلح و ثبات در منطقه کمک نمايد.


در ۲۵ مارس ۲۰۰۰ کلينتون رئيس جمهور آمريکا در طى سفر به آسياى جنوبى از اسلام‌آباد ديدار داشت. اين سفر رئيس جمهور آمريکا به پاکستان در سه دهه اخير بود. بحث‌هاى مختلفى در زمينه روابط دو جانبه، مسائل منطقه‌اى و جهانى با توجه به دمکراسي، تروريسم، عدم تکثير سلاح‌هاى هسته‌اي، روابط پاکستان و هند و مسئله کشمير و بين مقامات دو کشور مطرح شد.


در ۱۷ ژوئن ۲۰۰۰ نهمين دور گفتگوى آمريکا و پاکستان در مورد مسائل هسته‌اى و امنيتى در واشنگتن پس از يک‌سال وقفه انجام شد. پس از اين مذاکرات وزير خارجه پاکستان گفت که اين کشور نمى‌تواند بدون کسب اجماع ملى CTBT را امضاء کند و از آمريکا خواست که تحريم‌هاى تحميل شده به پاکستان پس از آزمايش‌هاى هسته‌اى در ۱۹۹۸ را لغو نمايد. ژنرال مشرف از ۶تا۱۳ سپتامبر ۲۰۰۰ براى شرکت در اجلاس سازمان ملل به آمريکا رفت و ملاقاتى نيز باکلينتون داشت. کلينتون در اين ديدار از گام‌هاى مثبتى که در زمينه حل مسئله کشمير برداشته شده ابراز خشنودى کرد.


ژنرال تام فرانک فرمانده نيروهاى مرکزى آمريکا در ۱۹ ژانويه ۲۰۰۱ به اسلام‌آباد سفر کرد.


آمريکا بزرگ‌ترين شريک تجارى پاکستان است و بيشترين صادرات پاکستان به آمريکا مى‌باشد. در طى ۲۰۰۰-۱۹۹۹ صادرات پاکستان به آمريکا حدود ۳/۲۴ درصد کل صادرات پاکستان بوده است.


موازنه تجارى بين پاکستان و آمريکا به نفع پاکستان است. در طى ۲۰۰۰-۱۹۹۹ مازاد تجارى به نفع پاکستان ۶/۱۴۷۶ ميليون دلار بوده است. صادرات پاکستان در طى اين دوره ۱۵/۲۱۲۳ ميليونى دلار و واردات از آمريکا ۵/۶۴۶ ميليون دلار بوده است.