بى‌نظير بوتر در اوايل سپتامبر ۱۹۹۵ از قزاقستان ديدار کرد و در مورد صدور تجهيزات پالايشگاه‌هاى نفت در مقابل دريافت غله و ديگر مواد غذائى از قزاقستان با نور سلطان نظر بايف رئيس جمهور قزاقستان به توافق رسيد. ميزان مبادلات پاکستان و قزاقستان در سال ۱۹۹۴ معادل دو ميليون و ۸۷۰ هزار دلار بود و اين سهم از ديگر هم‌پيمانان دراکو کمتر است. بوتر در اين سفر کوشيد سهم پاکستان را در اقتصاد و تجارت آسياى مرکزى افزايش دهد و پيشنهاد کرد از بنادر اين کشور براى صدور و ورود کالا به آسياى مرکزى استفاده شود. وى از قزاقستان نيز ديدار کرد.


پاکستان در اکتبر ۱۹۹۵ موافقت کرد که اعتبارى بالغ بر ۵۲ ميليون دلار دراختيار قزاقستان قرار دهد که اين کشور از اين اعتبار براى خريد يک کارخانه سيمان از پاکستان استفاده کند. تاکنون دو اعتبار ده ميليون دلارى با نرخ بهره پنج درصد رد اختيار قزاقستان قرار داده است.


رئيس جمهور پاکستان در اوايل اکتبر از آذربايجان ديدار کرد و مقدار کمک‌هاى امدادى شامل دارو و پتو همراه خود به آذربايجان برد. اسلام‌آباد از موضع باکو در قبال مسئله قره‌باغ پشتيبانى مى‌کند.


اسلام‌آباد و ترکمنستان درباره احداث خط لوله انتقال گاز و نفت از طريق خاک افغانستان در اکتبر ۱۹۹۵ مذاکراتى انجام دادند. هزينه اين دو پروژه حدود ۲۰ ميليارد دلار برآورد شده و قرار است تا سال ۲۰۰۰ به انجام برسد. طول لوله گاز ۱۳۰۰ کيلومتر به ظرفيت ۲ ميليارد فوت مکعب در روز خواهد بود. طول خط لوله نفت نيز حدود ۲ هزار کيلومتر برآورد شد که ۷۰ هزار بشکه نفت در روز به پاکستان خواهد رساند. کمپانى ايونوکال از آمريکا و شرکت نفت دلتا از عربستان به‌طور مشترک در پروژه مذکور سرمايه‌گذارى خواهند کرد.


رؤساى جمهورى چهار کشور افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و ازبکستان يادداشت تفاهمى را در مورد احداث خط لوله انتقال گاز دو کشور آسياى مرکزى به پاکستان از طريق افغانستان در اجلاس سران اکو در ترکمنستان در مارس ۱۹۹۶ به امضاء رساندند. يک شرکت آرژانتينى اجراء قرارداد احداث خط لوله انتقال گاز از ترکمنستان به پاکستان را از طريق افغانستان در مارس ۱۹۹۶ به عهده گرفت.


نوازشريف نخست وزير پاکستان در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۷ از عشق‌آباد ديدار کرد و با رئيس جمهور ترکمنستان در مورد روابط و منطقه‌اى از جمله مسئله کشمير و افغانستان تبادل نظر نمود. آنها همچنين در مورد همکارى‌هاى اقتصادي، تجارى و سرمايه‌گذارى بين دو کشور بحث کردند.


به‌دنبال حملات طالبان در اوت سال ۱۹۹۸ صديق کانجو وزير مشاور در امور خارجى پاکستان به کشورهاى تاجيکستان، ازبکستان و ترکمنستان سفر کرد. وزير خارجه ازبکستان عبد‌العزيز کمال اف نيز در ۲۶ نوامبر ۱۹۹۸ با مقامات ارشد طالبان در اسلام‌آباد ديدار کرد و از آنها براى شرکت در اجلاس ۲+۶ در تاشکند دعوت به‌عمل آورد. بوريس شيخ مراد اف وزير امور خارجه ترکمنستان در ۹ دسامبر ۱۹۹۸ از اسلام‌آباد ديدار نمود. به‌دنبال مذاکرات بين تالبک نظر اف وزير خارجه تاجيکستان و مقامات پاکستان در ۲۴ دسامبر ۱۹۹۸ اعلاميه مشترک صادر شد که در آن برعدم تأمين تسليحات جناح‌هاى مختلف درگير در افغانستان تأکيد شده است.


چين، پاکستان قزاقستان و قرقيزستان در ۲۴ نوامبر ۱۹۹۸ دراسلام‌آباد موافقت‌نامه‌اى در مورد عبور ترانزيت امضاء نمودند که به روابط تجارى از طريق جاده‌هاى موجود از آلماآتا به کراچى با استفاده از جاده ابريشم کمک مى‌کند. اين موافقت‌نامه از ابتداى مه ۱۹۹۹ به مرحله اجراء درآمد.


عبدالعزيز کريم اف وزير خارجه ازبکستان در ۲۶ نوامبر ۱۹۹۸ با نوازشريف ديدار کرد و دو کشور خواهان حل مسئله افغانستان شدند. همچنين نوازشريف در مذاکره با بوريس شيخ مراد اف وزير امور خارجه ترکمنستان در ۲۷ ژانويه ۱۹۹۹ برحل مسئله افغانستان تأکيد کرد. وزير خارجه قزاقستان در ۵ مارس ۱۹۹۹ از اسلام‌آباد ديدار کرد و در مورد صلح در افغانستان با مقامات پاکستانى گفتگو نمود.


پاکستان، ترکمنستان و افغانستان در ۲۹ آوريل ۱۹۹۹ موافقت‌ کردند که تا سه ماه آينده طرح خط لوله گاز دو ميليارد دلارى را مجدداً فعال نمايد.


وزراى خارجه ۱۶ کشور در کنفرانس اقدامات اعتماد سازى در آسيا که در ۱۴ سپتامبر ۱۹۹۹ در آلماآتا برگزار شد تأکيد کردند. که با يکديگر براى استقرار صلح و دمکراسى در مناطق آسياى جنوبى و مرکزى و غربى همکارى نمايد و برعليه درگيرى‌هاى منطقه‌اى و نژادى و تروريسم و قاچاق مواد مخدر مبارزه نمايند. کشورهاى شرکت کننده در اين کنفرانس عبارتند از: روسيه، تاجيکستان، ازبکستان، قرقيزستان، آذربايجان، پاکستان، چين، مغولستان، افغانستان، هند، ايران، اسرائيل، مصر، ترکيه و فلسطين.


وزير دفاع ترکمنستان در ۱۹ نوامبر ۱۹۹۹ از اسلام‌آباد ديدار کرد تا در مورد پروژه ۹/۱ ميليارد دلارى خط لوله گاز، الکتريسته و راه‌آهن از کشورش به پاکستان گفتگو نمايد.


بوريس شيخ مراد اف وزير خارجه ترکمنستان با عبدالستار وزير خارجه پاکستان در ۴ مارس ۲۰۰۰ ديدار کرد و دو طرف برنياز به صلح و ثبات در منطقه و بازگشت افغانستان به حالت طبيعى تأکيد کردند و در مورد همکارى دو جانبه در زمينه‌هاى مختلف به ويژه توسعه ارتباطات و روابط اقتصادى تبادل نظر کردند. وزير خارجه ترکمنستان همچنين با وزير نفت پاکستان ديدار و در مورد منافع دو جانبه و توافق در زمينه رفع موانعى که اجراء پروژه خط لوله گاز را بين دو کشور به تأخير بحث کردند.


در ۱۶ مه ۲۰۰۰ ژنرال مشرف با صفر مراد نياز اف رئيس جمهور ترکمنستان در عشق‌آباد ملاقات کرد و دو طرف در مورد روابط دو جانبه و موافقت‌ بر افزايش همکارى در زمينه نفت، گاز و بخش انرژى بحث و تبادل نظر کردند.