سياسى

تاريخ مراودات سياسى بين ايران و نروژ به سال ۱۲۸۴ شمسى (۱۹۰۵ ميلادي) برمى‌گردد. هم‌زمان با اعلام استقلال نروژ، ابتدا سفراء ايران در روسيه و پس از تأسيس سفارت در استهکلم در سال ۱۲۸۹ شمسى (۱۹۱۰ ميلادي)، سفراء ايران در سوئد، در نروژ اکرديته بودند. در ۳۰ فروردين ۱۳۴۲ شمسى (۱۹۶۳ ميلادي)، سفارت ايران در اسلو تأسيس گرديد و از آن پس روابط ايران و نروژ، بر اساس اصول تفاهم و همکارى گسترش يافت.


در سال ۱۳۵۰ شمسي، اولاف پنجم پادشاه نروژ، به ايران آمد و در همان سال، محمدرضاشاه براى ديدار متقابل به نروژ مسافرت نمود از آن پس، سفر مقامات عالى‌رتبه سياسى همه‌ساله بين دو کشور وجود داشت.


در اسفندماه ۱۳۵۳ شمسى Severe giellom دبيرکل وزارت امور خارجه نروژ، ضمن سفر به ايران و ملاقات با معاون سياسى وزارت امور خارجه وقت ايران، در باره بهبود و گسترش مناسبات دوجانبه مذاکراتى به عمل آوردند.

اقتصادى

روابط اقتصادى ايران و نروژ در سال ۱۳۰۹، با امضاء عهدنامه مودت‌آميزى در زمينه دريانوردى آغاز شد. بعد از آن در تاريخ ۱۰ خرداد ۱۳۲۹ (۲۲ ماه مِى ۱۹۵۰) موافقت‌نامه سرويس‌هاى حمل و نقل هوائى - بازرگانى ميان دو دولت به امضاء رسيد و قراردادهائى نيز در (اکتبر ۱۹۵۶)، در باره معافيت متقابل شرکت‌هاى هواپيمائى از پرداخت ماليات مورد توافق قرار گرفت.


روابط اقتصادى بين دو کشور، طى ساليان متمادى به صورت سنتى ادامه داشت ولى در سطح نسبتاً پائينى برقرار بوده است. در سال ۱۳۵۵، اجلاس مشترکى در زمينه‌هاى اقتصادى و فنى در سطح وزيران دو کشور در اسلو برگزار شد. در اين اجلاس، دولت نروژ براى همکارى خود با ايران در زمينه توسعه صنايع فلزي، کمک به بهبود سيستم کشاورزى ايران و توسعه ارتباطات راه دور اعلام آمادگى نمود و دولت ايران نيز در مقابل موافقت کرد که برخى از اقلام مورد نياز نروژ را تأمين نمايد.


در سال ۱۳۵۷، دومين نشست اقتصادى و فنى مقامات دو کشور برگزار گرديد، اين کميسيون موافقت کرد که همه اقداات لازم براى افزايش صادرات کالاهاى صنعتى و نيمه تمام ايران به نروژ واگذار شود. ضمن اينکه توصيه‌هائى نيز در مورد افزايش صادرات نروژ به عمل آمد. با وجود اين نشست‌ها سطح مبادلات تجارى بين دو کشور ايران و نروژ هيچ‌گاه توسعه چشمگيرى نيافت که علت آن، محدود بودن امکانات صادراتى دو کشور، دسترسى آسان نروژ به بازارهاى اروپا و آمريکا، بُعد مسافت ايران و نروژ، غنى بودن نفت و گاز نروژ و طبعاً بى‌نيازى نروژ از نفت و گاز ايران مى‌باشد.

فرهنگى

تبادل هيأت‌هاى مختلف فرهنگي، اعطاء بورس تحصيلي، تقويت کرسى زبان و ادبيات فارسى در دانشگاه‌هاى نروژ، ترتيب مسابقات دوستانه ورزشى ازجمله همکارى‌هاى فرهنگى دو کشور محسوب مى‌شود.


در ارديبهشت ماه ۱۳۵۱، به منظور ادامه همکارى‌هاى فرهنگى بين دو کشور انجمن دائمى ايران و نروژ تأسيس گرديد و در سال ۱۹۷۰ نمايشگاهى از آثار کودکان و دانش‌آموزان و نيز آثار هنرى و صنايع‌دستى و باستانى ايران در نمايشگاه صنعتى اسلو در معرض ديد گذاشته شد. در خرداد ۱۳۵۳ پروفسور مورگن استرنه (Morgen Stirne) استاد دانشگاه اسلو - ايران‌شناسى معروف نروژي، ضمن سفر به ايران، موفق به دريافت دکتراى افتخارى از دانشگاه تهران شد.