افزايش آلودگى تابعى از افزايش جمعيت است. آلوده کننده‌هاى محيط بسيار متنوع هستند و امروزه هيچ يک از منابع طبيعى مورد استفاده آدمى از گزند آلودگى کننده‌ها دور نمانده‌اند. شايد تاکنون بارها از طريق رسانه‌هاى گروهى شنيده و يا خوانده باشيد که به افراد مسن و بيمار ساکن در تهران هشدار مى‌دهند که به‌‌خاطر آلودگى بيش از حد هوا و حفظ سلامت خود از منزل خارج نشوند. البته افراد سالم نيز از گزند اين آلودگى در امان نيستند.

آلودگى آب

آب آلوده به آبى گفته مى‌شود که خواص آن به گونه‌اى تغيير يابند که بر اثر اين تغييرات غيرقابل مصرف شود. مواد آلوده کننده آب بسيار زياد هستند. در کشور ما وسعت مسئله آلودگى آب از آلودگى هوا بيشتر و کنترل آن نيز مشکل‌تر است. بايد توجه داشت آلودگى آب، سبب آلوده شدن خاک نيز مى‌شود؛ به‌عبارت ديگر هر جا آب آلوده‌اى وجود داشته باشد به خودى خود خاک نيز آلوده مى‌شود. آلوده کننده‌هاى آب شامل: فاضلاب‌هاى خانگى، کشاورزى و صنعتى مى‌باشند.


- فاضلاب‌هاى خانگى:

فاضلاب‌هاى خانگى، بيشتر شامل، پساب ناشى از شستشوى ظروف و لباس و زباله‌هائى هستند که انواع ميکروب‌هاى بيمارى‌زا را همراه خود دارند. در برخى از شهرها از جمله شهرهاى شمالى کشور اين نوع فاضلاب‌ها مستقيماً به رودخانه‌ها مى‌ريزند و باعث آلودگى آب آنها و به مخاطره افتادن حيات در آنها مى‌شوند.


- فاضلاب‌هاى کشاورزى:

فاضلاب‌هاى کشاورزى، شامل: باقى مانده کودهاى شيميائى و سموم دفع آفات هستند که پس از شستشو توسط باران سبب آلودگى آب‌ها مى‌شوند.


- فاضلاب‌‌هاى صنعتى:

فاضلاب‌‌هاى صنعتى، بيشتر حاوى: فلزات سنگين و مواد شيميائى خطرناکى هستند که پساب‌هاى کارخانه مختلف مى‌باشند. مواد نفتى ناشى از شستشوى مخازن نفتى. ترکيدگى لوله‌هاى انتقال نفت و تصادم نفتکش‌ها نيز از ديگر آلوده کننده‌هاى منابع آبى هستند.

آلودگى هوا

آلودگى هوا يکى از مشکلات عمده امروزه مناطق پرجمعيت صنعتى و شهرها است. آلوده کننده‌هاى هوا شامل دود، ذرات سمى حاصل از دودکش کارخانه‌ها و خانه‌ها و اگزوز اتومبيل‌ها و سوزاندن زباله‌ها است که حاوى ترکبياتى مثل دى‌اکسيدکربن، منواکسيدکربن، ترکيبات گوگردى و سرب هستند. آلوده کننده‌‌هاى هوا باعث آثار مخرب زير در محيط‌زيست مى‌شوند:


- کاهش سلامت و تهديد جدى سلامت انسان

- آسيب رساندن به جانوران و گياهان

- ايجاد فرسودگى در فلزات و ساختمان‌ها


امروزه آلودگى هوا ابعادى جهان به خود گرفته است و پديده‌هائى چون تخريب لايه اُزن، گرم شدن هواى کره زمين و باران‌هاى اسيدى حيات را در زمين مورد تهديد قرار داده‌اند.

آلودگى صوتى

اين نوع آلودگى خاص مناطق شهرى و پرجمعيت و مناطق صنعتى است. صداهاى ناهنجار و دائمى سبب آزردگى و به هم خوردن تعادل روانى انسان مى‌شوند. پيامد اين پديده بروز ناراحتى‌هاى جسمانى مختلف از جمله ناراحتى‌هاى گوارشى و عصبى است. بعضى افراد عادت کردن به سر و صدا شديد را مصونيت در برابر آنها تلقى مى‌کنند اما بايد توجه داشت آلودگى صوتى به‌تدريج اثرات سوء خود در سلامت باقى مى‌گذارد.