تحلیل فاندامنتال و تکنیکال چیست؟ کدام بهتر است؟
در این مقاله با هدف مقایسهی دو روش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، تعاریف و سازوکار هریک را معرفی میکنیم. بهمنظور درک بهتر تفاوت این دو نیز ابزارها و استراتژیهای هرکدام را مختصرا مرور خواهیم کرد. با ما همراه شده و با دو مهارت بسیار مهم برای معامله در بازارهای مالی آشنا شوید.

دو روش فاندامنتال و تکنیکال اصلیترین روشهای آنالیز قیمتها در بازارهای مالی بهویژه فارکس هستند. یک تریدر باید با شناخت و تسلط نسبی بر یک یا هردوی این روشها تصمیمات معاملاتی خود مبنی بر خرید یا فروش را بگیرد. هریک از این روشها مزایا و محدودیتهای خاص خود را داشته و هدف نسبتا مشابهی را از طرق مختلف دنبال میکنند.
در این مقاله با هدف مقایسهی دو روش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، تعاریف و سازوکار هریک را معرفی میکنیم. بهمنظور درک بهتر تفاوت این دو نیز ابزارها و استراتژیهای هرکدام را مختصرا مرور خواهیم کرد. با ما همراه شده و با دو مهارت بسیار مهم برای معامله در بازارهای مالی آشنا شوید.
تحلیل فاندامنتال در فارکس چیست؟
تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) در فارکس، شامل بررسی سلامت و رفاه اقتصادی یک کشور و درنتیجه، وضعیت ارزش ارز ملی آن است. درحقیقت، این تحلیل به نوسانات قیمت ارز و تغییرات آن توجهی ندارد؛ بلکه از دادههایی استفاده میکند که قدرت ارز یک کشور خاص را مشخص میکنند. این تحلیل در کنار شاخصهای اقتصاد کلان عوامل سیاسی و اجتماعی اثرگذار بر عرضه و تقاضای یک دارایی را نیز مطالعه میکند.
شاخص های تحلیل فاندامنتال
تریدر فاندامنتال فارکس، دادههایی مانند تورم، تراز تجاری، تولید ناخالص ملی، رشد مشاغل و حتی نرخ بهرهی معیار بانک مرکزی آن کشور را مطالعه و تجزیهوتحلیل میکند. با ارزیابی روند نسبی این دادهها، معاملهگر میتواند درخصوص سلامت، رکود و یا رونق اقتصادی در آن کشور نتیجهگیری کند. بهطورکلی وقتی چشم انداز اقتصادی کشوری مثبت باشد، ارزش پول آن در برابر ارزهای دیگر تقویت میشود. زیرا سرمایهگذاران خارجی به دنبال فرصتهای سرمایهگذاری در آن کشور خواهند بود.
بهعنوان مثال در یک تحلیل ابتدایی، رشد مداوم تورم و متعاقبا نرخ بهره، نشانهای از کاهش ارزش ارز ملی آن کشور در طولانیمدت خواهد بود. همچنین با منفی شدن تراز تجاری، یعنی پیشی گرفتن حجم واردات بر صادرات، قدرت ارز ملی آن کشور کاهش مییابد.
پیش از اعلام این شاخصها توسط دولتها، پیشبینیهایی درخصوص آنها از سوی تحلیلگران انجام میشود. تفاوت اعداد اعلامشده با پیشبینیها نیز بر بازار اثرگذار خواهد بود. بهعنوان مثال، اگر شاخص تولید ناخالص ملی بالاتر از پیشبینیها اعلام شود، تاثیرش بر ارزش ارز همان کشور، مثبت خواهد بود.
ارزش و قیمت در تحلیل فاندامنتال
در اینجا ذکر یک نکتهی بنیادین که ابزار کار تحلیلگران فاندامنتال است، ضروری بهنظر میرسد. این تحلیلگران یا تریدرها، برای یک دارایی واحد، دو مفهوم قیمت (Price) و ارزش (Value) را جدای از یکدیگر تصور میکنند. آنها معتقد هستند که قیمت یک دارایی، همهی اطلاعات لازم دربارهی آن را به ما نمیدهد. بنابراین آنها با مطالعهی فاکتورهای اثرگذار بر عرضه و تقاضای یک دارایی، ارزش واقعی آن را جدای از قیمتش در بازار به دست میآورند. با مقایسهی ارزش بهدستآمده با قیمت جاری آن در بازار، روند احتمالی حرکت آن دارایی در آیندهی نزدیک پیشبینی میشود. اگر ارزش، پایینتر از قیمت باشد، تریدرها تمایل به فروش خواهند داشت و برعکس.
استراتژی های تحلیل فاندامنتال
همانطورکه گفتیم در تحلیل فاندامنتال فارکس، همهچیز حول عوامل اقتصادی اثرگذار بر عرضه و تقاضای ارز یک کشور میگردد. به زبان ساده اگر تقاضا افزایش یابد یا کاهش عرضه وجود داشته باشد، پیشبینی قیمت ارز موردنظر، افزایشی خواهد بود. برعکس، اگر کاهش تقاضا یا افزایش عرضه وجود داشته باشد، معاملهگر فاندامنتال، پیشبینی میکند که قیمت ارز موردنظر، کاهش پیدا کند.
سادهترین راه برای تجزیهوتحلیل ریسکهای سیستماتیک موثر بر عرضه و تقاضای یک ارز، پیروی از یک تقویم اقتصادی است. چنین تقویمی به تریدر کمک میکند که تاثیر قدرت یا ضعف اقتصاد یک کشور بر ارزش پولش را درک کنید. در ادامه دو استراتژی اصلی معامله بر اساس تحلیل فاندامنتال را مرور میکنیم.
استراتژی News Trading در فارکس
در این استراتژی، معاملهگران، موقعیتهای معاملاتیشان را بر اساس اخبار زندهی اقتصادی، باز میکنند. آمارهایی که بیشترین تاثیر را بر فارکس دارند معمولا از سوی بانک مرکزی متولی یک ارز اعلام میشوند. اعلام ارقام زیر، بیشترین نوسانات در بازار فارکس به دنبال دارد:
-
ارقام مربوط به رشد اقتصادی
-
تورم
-
اشتغال، نرخ بیکاری و تعداد مشاغل ایجادشده
-
تولید ناخالص داخلی
-
هزینههای شخصی (PCE)
-
شاخص قیمت مصرفکننده (PCI)
از این اطلاعات بهمنظور پیشبینی عرضه و تقاضای یک ارز خاص استفاده میشود.
استراتژی معاملات انتقالی
ماهیت جفتی داراییها در فارکس ایجاب میکند که خرید یک ارز با فروش همزمان یک ارز دیگر همراه باشد. حال اگر یک موقعیت معاملاتی را برای مدت بیش از یک روز نگه دارید، به آن موقعیت، نرخ بهرهی شبانه تعلق میگیرد که تریدر بسته به لانگ یا شورت بودن جهت موقعیت معامله، آن را پرداخت یا دریافت میکند. به چنین معاملهای انتقالی یا کری ترید گفته میشود.
سود در معاملات کری ترید، مستلزم تامین مالی موقعیت معاملاتی با ارزی است که نرخ بهرهی پایینتری نسبت به ارز دوم دارد. در زمان نگارش این مقاله، ین ژاپن به دلیل نرخ بهرهی نزدیک به صفر درصدی در این کشور، پای ثابت بسیاری از جفت ارزها بهمنظور تامین مالی خرید ارز دوم در معاملات انتقالی در فارکس است. ارزهای دلار استرالیا و دلار نیوزلند، نرخ بهرهی بالایی در سال های اخیر داشته و همواره با ین در معاملات انتقالی دیده شدهاند.
تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) حرکات قیمت یک دارایی را عمدتا از طریق نمودارها بهمنظور تعیین نقاط ورود و خروج سودآور به موقعیتهای معاملاتی بررسی میکند. این روش، شامل تشخیص انواع الگوها در نمودار قیمت داراییهاست. برخی از این الگوها عبارتند از:
-
الگوی مثلث (Triangles)
-
الگوی کف دوقلو (Double Bottoms)
-
الگوی پرچم (Flags)
برخلاف تریدرهای فاندامنتال، تریدرهای تکنیکال، اعتنایی به چرایی اتفاقی که برای قیمت دارایی میافتد، ندارند. آنها تنها از مطالعهی وضعیت موجود و الگوهای رخداده در گذشته یا در حال شکلگیری، تاریخچهی قیمت و آمار بازار برای پیشبینیهای خود استفاده میکنند. برای این نوع تحلیل، نمودارها بهترین ابزار هستند. به توجه به آنها میتوان روند حرکات قیمت گذشته و الگوها را بهخوبی تشخیص داد. دیگر ابزار تریدرهای تکنیکال شاخصهای فنی هستند. مهمترین این شاخصها عبارتند از:
-
شاخص قدرت نسبی یا RSI
-
میانگینهای متحرک
-
باندهای بولینگر
آنالیز تکنیکال سه فرضیهی اساسی دارد که در ادامه هریک را شرح میدهیم.
ارجحیت قیمت بر بقیه اطلاعات
تریدرهای تکنیکال اعتقاد دارند که تمامی دادههای مربوط به یک دارایی در قیمت آن لحاظ شدهاند. بنابراین، آنها مطالعهی حرکات قیمت یک دارایی را برای فهم اتفاقات جاری در بازار کافی میدانند. بهاینترتیب، لزوم بررسی عوامل دیگر در این روش تحلیلی، ضروری نیست.
حرکت قیمت در روندهای مشخص
تحلیل تکنیکال بر اساس یک فرضیه یا مفهوم مهم بنا شده است که مارکت ترند (Market Trend) یا روند بازار نام دارد. در این تحلیل، فرض بر این است که حرکت قیمت داراییها همواره در جهت و هماهنگی با روند موجود خواهد بود. روند بازار، ابزاری مهم برای پیشبینی قیمتها نزد تریدرهای تکنیکال است. تشخیص این روندها مهمترین قسمت تحلیل تکنیکال بوده و تمامی چارتها، اندیکاتورها و نمودارها برای تشخیص روند بازار استفاده میشوند. روندها خود به سه نوع زیر تقسیم میشوند:
-
صعودی یا Upward. زمانی اتفاق میافتد که تقاضا بر عرضه پیشی گرفته و سقفها و کفهای بالاتری تشکیل میشوند. به این بازار، گاوی (Bullish) نیز گفته میشود.
-
نزولی یا Downward. زمانی اتفاق میافتد که عرضه بر تقاضا پیشی گرفته و سقفها و کفهای پایینتری تشکیل میشوند. به این بازار، خرسی (Bearish) نیز گفته میشود.
-
خنثی یا Sideways. زمانی اتفاق میافتد که قیمت نه صعودی و نه نزولی است. در این بازار، خریداران و فروشندگان هیچ بر یکدیگر برتری نداشته و قیمتها در یک محدوده یا Range نوسان میکند. به این بازار، رنج (Range) نیز گفته میشود.
تکرار تاریخ
تحلیلگران تکنیکال بر این باور هستند که با مطالعهی حرکات قیمت در گذشته، قادر خواهند بود قیمتهای آتی را پیشبینی کنند. اساس این دیدگاه بر این باور است که اگر فعالان بازار در شرایطی مشخص به شکلی خاص رفتار کردهاند، در شرایط مشابه یا نسبتا مشابه در آینده نیز همان رفتارها یا شبیه به آنها را تکرار خواهند کرد. درحقیقت، تریدر تکنیکال زمانی که الگوی سابقهداری را مشاهده میکند، سیاستهای خریدوفروش خود را بر اساس سابقهی بازار در واکنش به آن الگو تعیین میکند.
تفاوتهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
با توجه به تعاریف ارائهشده از روشهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، میتوان اصلیترین موارد تفاوت این دو را به شکل زیر خلاصه کرد:
-
ابزارهای تحلیل فاندامنتال، شاخصهای اقتصاد کلان مانند تورم و تولید ناخالص ملی هستند. این در حالی است که ابزارهای تحلیل تکنیکال، شامل انواع نمودار، چارت و اندیکاتورهای انتزاعیتر، مانند قدرت نسبی و میانگینهای متحرک میشوند.
-
در تحلیل فاندامنتال، مطالعهی ارزش یک دارایی بر قیمت آن ارجحیت دارد؛ اما در تحلیل تکنیکال، قیمت، نمایندهی همهی شاخصهای دیگر بوده و مطالعهی آن کافی است.
-
تحلیل فاندامنتال بهدنبال دلایل تغییر ارزش داراییها در مقیاسهای اقتصادی و سیاسی است؛ اما تحلیل تکنیکال تنها بهدنبال زمان مناسب برای بازکردن یا بستن موقعیتهای معاملاتی میگردد.
تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال؟
دو روش تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازارهای مالی بهویژه فارکس بهمنظور پیشبینی روند قیمتها و سود و زیان موقعیتهای معاملاتی استفاده میشوند. سوال اصلی تحلیل فاندامنتال، چرایی تغییرات است اما تحلیل تکنیکال به دنبال الگوهای تغییرات به شکل انتزاعی و ریاضی میگردد. این که کدام روش برای ترید مناسبتر است به روش ترید شما بستگی دارد. بهطورکلی برای تریدرهای کوتاهمدت، روش تحلیل تکنیکال مهمتر است اما؛
برای سرمایهگذاران و تریدرهای بلندمدت، تحلیل فاندامنتال نیز بههماناندازه ضروری خواهد بود. اما تریدهای حرفهای، در هر اتخاذ هر موقعیت معاملاتی هر دو تحلیل را بهطور همزمان بهکار میگیرند.
منبع: آکادمی آموزشی سایت ITB
وبگردی
-
الی گشت
-
مزایده خودرو
-
فیلم ترسناک جدید
-
قطعات خودرو
-
بلیط هواپیما ارزان
-
خرید کولر گازی
-
تعمیر کرکره پارکینگ
-
بلبرینگ
-
طراحی سایت
-
خرید وب مانی
-
سایبان استخر
-
گندم موزیک
-
خرید گل
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
تعمیر کرکره مغازه
-
آموزش تاتو در تهران
-
خرید یوسی
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
قیمت چمن مصنوعی
-
وکیل
-
چمن مصنوعی ایرانی
-
بهترین آهنگ های ایرانی
-
سرور HP
-
سئو سایت
-
خرید سرور HPE
-
خریدار نقره
-
دانلود فیلم ایرانی
-
وکیل خانواده
-
خرید فالوور ارزان
-
سایت ترجمه
-
بلیط استانبول
-
خرید سرور hp
-
کابین آسانسور
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
-
خرید سرور مجازی
-
تبلیغ در گوگل
-
لباس خواب
-
سمساری
-
دانلود آهنگ جدید
-
هاست ایران
-
دانلود فیلم
-
خرید فالوور واقعی فعال
-
بلیط هواپیما
-
دکتریاب
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است