در حالی كه نماینده روسیه در شورای امنیت بر تلاش كشورهای غربی برای وخیم تر كردن اوضاع در سوریه تاكید كرد، گزارش های سازمان اطلاعات آمریكا از دست داشتن القاعده در وقوع انفجارهای تروریستی در دمشق حكایت دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ویتالی چوركین، نماینده روسیه در شورای امنیت در گفت وگو با شبكه سی. ان. ان عنوان داشت: كشورهای غربی تلاش دارند تا شرایط موجود در سوریه را از طریق درخواست برای بركناری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه وخیم تر كنند.
وی در ادامه افزود: بشار اسد مانند معمر قذافی، رهبر سابق لیبی منزوی نیست.
چوركین همچنین تاكید كرد: اخباری در خصوص اینكه كشورهای غربی از مخالفان سوری حمایت نظامی می كنند منتشر شده است. در صورتی كه این اخبار درست باشد شرایط در سوریه بسیار خطرناك می شود و به سمت درگیری های مسلحانه در این كشور پیش می رویم.
وی در ادامه افزود: در ابتدا شاهد تظاهرات مسالمت آ میز در سوریه بودیم ولی این روند متوقف شد و اقدامات مسلحانه علیه نظام حاكم جای تظاهرات مسالمت آمیز را گرفت.
چوركین همچنین تصمیم بازگشت ناظران اتحادیه عرب به سوریه و پیوستن برخی از ناظران از سازمان ملل به این هیات را تایید كرد و عنوان داشت كه نظام سوریه اصلاحات قانون اساسی را انجام می دهد و انتخابات به زودی در این كشور آغاز می شود.
چوركین همچنین عنوان داشت: كشورهای غربی در نحوه برخورد با اسد از اهرم حمله استفاده می كنند واین مساله باعث كشته شدن هزاران تن و تهدید منطقه می شود. ما خواهان عدم آغاز جنگ داخلی در این كشور هستیم.
از سوی دیگر افراد مسلح دو تن از افسران ارتش سوریه در شهر دمشق و شهر دیر الزور واقع در شرق سوریه را ترور كردند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام كرد كه افراد مسلح دكترعیسی الخولی، از ژنرال های ارتش سوریه و رئیس بیمارستان نظامی دمشق و همچنین فیصل احمد ظاهر العرسان، معاون رئیس شاخه امنیت نظامی استان دیر الزور را ترور كردند.
اما مسئولان آمریكایی اعلام كردند كه القاعده مسئول انفجارهای تروریستی صورت گرفته در دمشق در ۲۳ دسامبر هستند.
روزنامه آمریكایی مك كلاچی، در خبری نوشت كه گزارش های سازمان اطلاعات آمریكا (سیا) در خصوص اقدامات القاعده شاخه عراق نشان می دهد كه این گروه عملیات تروریستی درون سوریه انجام داده اند.
گزارش های سیا همچنین نشان داد كه ایمن الظواهری، رهبر القاعده دستورانجام این عملیات تروریستی را صادر كرده است.
از سوی دیگر عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان عنوان داشت كه هرگونه مداخله بیگانگان در امور داخلی سوریه تنها شرایط در این كشور را وخیم تر می كند و تنها راهكار برای خروج از بحران آغاز مذاكرات است.
وی در ادامه افزود: مواضع ما با دولت لبنان در خصوص سوریه كاملا هماهنگ است.
محمد رعد، رئیس فراكسیون وفا به مقاومت وابسته به حزب الله لبنان نیز عنوان داشت كه سوریه امروز تاوان حمایت از مقاومت لبنان را می دهد چرا كه سوریه تنها كشوری است كه حاضر به تسلیم در برابر شروط آمریكا و اسرائیل نشده است. |