یك عضو كمیسیون برنامه وبودجه معتقد است كه در لایحه برنامه پنجم اولویت بندی اهداف چندان قوی نیست.
علی بنایی نماینده قم در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به لایحه برنامه پنجم توسعه، اظهار داشت: از این برنامه انتظار می رود كه فصول آن هدفمند باشد. چرا كه در حال حاضر در آستانه دومین برش از سند چشم انداز ۲۰ ساله قرار دارد.
وی با بیان اینكه لازم است شاخص های و معیارهایی داشته باشیم تا بتوانیم میزان پیشرفت و عملی شدن اهداف برنامه را شاهد باشیم ، خاطرنشان كرد: برنامه پنجم بسیار كلی تر از برنامه چهارم است و در بیشتر موارد آن با تعبیر ”دولت مجاز است..." مواجه می شویم. نمی توان با وجود این تعبیر متوجه شد كه چه مقدار از اهداف برنامه چهارم اجرا شده است و بیشتر به كلیات موضوع توجه می شود.
این عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی معتقد است كه باید جداول اندازه گیری در برنامه پنجم لحاظ شود تا بتوانیم متوجه شویم كه دولت ظرف ۴ سالی كه بر سر كار است چه مقدار از نیازها را برطرف می كند. در نتیجه باید اجزاء كاملاً به هم پیوسته و منسجم باشد.
بنایی همچنین تعیین اولویت ها در برنامه پنجم را از دیگر نیازها دانست و گفت: از آنجا كه منابع ما محدود و تقاضا بسیار زیاد است، لازم است كه در برنامه پنجم مشخص شود كه اولویت ها در چیست و باید چه كرد تا كمبودها برطرف شود.
وی معتقد است در برنامه پنجم كه از سوی دولت به مجلس ارائه شده است، اولویت بندی نیز چندان قوی نیست.
نماینده مجلس رویكرد قانونی برای بررسی برنامه پنجم را نقدو بررسی میزان تحقق برنامه چهارم عنوان كرد و گفت: لازم است برنامه چهارم بررسی شده و از نقاط ضعف و آسیب های آن با خبر شویم تا در بررسی برنامه پنجم آن را مد نظر قرار دهیم.
وی درپایان زمان آغاز بررسی برنامه پنجم را تا پایان اردیبهشت ماه عنوان كرد. |