اولین كنفرانس ملی و نمایشگاه صنایع وابسته " سی ان جی " ۱۲ و ۱۳ مرداد ماه به مدت دو روز در تهران برگزار می شود.
محمدرضا امیدخواه رییس كنفرانس و مدیر پژوهش، توسعه و فناوری شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران امروز در جمع خبرنگاران به تشریح موضوعات این كنفرانس پرداخت.
وی با اشاره به همكایر دستگاه های مختلف در موضوع CNG گفت: شركت های گاز ایران و شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در برگزاری اولین كنفرانس CNG مشاركت دارند.
امیدخواه اهداف برگزاری این كنفرانس را آشنایی با آخرین دستاوردهای فنی و تكنولوژیكی، ارتقای توانمندی شركت های داخلی در تامین قطعات، بررسی استانداردهای ایمنی، سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث و تجهیز جایگاه ها، پشتیبانی و نگهداری جایگاه های CNG برشمرد.
به گفته وی در این كنفرانس دو روزه، كارگاه های تخصصی جایگاه های سوخت گیری CNG به منظور بررسی تجهیزات سیستم سوختگیری، معرفی استانداردها، ظرفیت جایگاه های سوخت گیری و جایگاه های متوسط، انواع سییستم های سوخت گیری و ایستگاه های سوخت گیری بدون كمپرسور برگزار می شود.
وی درباره برگزاری كارگاه تخصصی فرآیند تبدیل سوخت خودروها نیز گفت: در این نشست تخصصی فرآیند سوخت در خوردهای دو گانه سوز، معرفی انواع كیت ها و مخازن و ایمنی و مراقبت های لازم در خودروها از موضوعات مورد بحث در این نشست خواهد بود.
وی بر تشكیل دبیرخانه دائمی كنفرانس تاكید كرد و گفت: تا هنگامی كه سوخت CNG در كشور وجود دارد وجود این دبیرخانه ضروری است.
امیدخواه محورهای كنفرانس CNG را بر پایه معضلات و چالش ها عنوان كرد و گفت: این كنفرانس به دنبال دستیابی و راهكار عملی و اجرایی برای حل مشكلات CNG در كشور است.
وی افزود: مشاركت بخش خصوصی در این بخش با چالش هایی روبرو است كه باید این چالش ها به حداقل برسد و همایش محلی برای تبادل نظر در این زمینه است.
در این نشست مصطفی علوی مدیر عالم شركت گاز خودرو نیز بر اهمیت CNG تاكید كرد و افزود: در حاشیه این كنفرانس نمایشگاهی برگزار می شود كه تبیین كننده رابطه منطقی بین تولیدكننده و مصرف كننده CNG است.
وی افزود: در شرایطی كه در كشور تامین قطعات با مشكل روبرو است یا انحصاری است، نحوه دستیابی به آن در این كنفرانس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علوی تصریح كرد: در حال ح اضر در كشور ۲۶۷ جایگاه تك منظوره عرضه CNG فعال است كه از این تعداد ۳۸ جایگاه در سال جاری راه اندازی شده است.
وی افزود: هم اكنون ۲۰۰ دستگاه نازل در جایگاه های عرضه CNG كشور غیر فعال است كه نیاز به تعمیرات دارد.
علوی قطع برق، عدم محدودیت برای سوخت گیری خودروها و عدم تعادل بین تعداد جایگاه ها و خودروهای دو گانه سوز از دلایل عمده ازدحام در جایگاه های عرضه CNG عنوان كرد.
مدیر عامل شركت گاز خودرو تاكید كرد: در حال حاضر در ایران از نظر تعداد جایگاه های عرضه CNG رتبه هفتم و از نظر تعداد خودروهای دو گانه سوز رتبه چهارم را در دنیا دارا است. |