کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که آزمایش های موشکی ایران تصمیم آمریکا برای حل بحران هسته ای این کشور از طریق دیپلماتیک را تغییر نخواهد داد.
دانا پرینو، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا از این آزمایش ها نگران شده است، مدعی شده است که،این آزمایش ها نشان دهنده ادامه بی اعتنایی ایران به التزام های بین المللی و نیز انزوای بیشتر مردم این کشور است.
وی افزود:«اما من فکر نمی کنم که ما از موضوع خود منحرف شده ایم که سعی دارد آن را از طریق دیپلماتیک حل و فصل کند.»
به نقل از فاکس نیوز، گفته سخنگوی کاخ سفید، آنچه که ایران انجام می دهد، جامعه بین المللی را در این اعتقاد راسخ تر می کند که ایران نباید اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را داشته باشد.
این اظهارات یک روز پس از آن انتشار می یابد که ایران در مانوری نظامی در خلیج فارس موشک های دوربردی را آزمایش کرد که گفته می شود قادر است اسرائیل و پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه را هدف قرار دهد.
آزمایش موشکی تازه جمهوری اسلامی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد موجی از نگرانی های بین المللی و واکنش های منفی در میان قدرت های غربی بدنبال داشت و با محکومیت آنها روبرو شد.
اتحادیه اروپا روز جمعه با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از مانور تازه موشکی جمهوری اسلامی از ایران خواست تا فعالیت های حساس غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است:« این مانور نظامی به نگرانی در مورد صلح جهانی دامن می زند.»
برنامه هسته ای تهران و فعالیت های توسعه برد موشک های دوربرد آن از سوی کشورهای غربی به اصطلاح گامی برای تهدید و تلاش ایران برای دستیابی به سلاح های کشتار دسته جمعی ارزیابی شده است.
اما ایران فعالیت های هسته ای خود را «صلح آمیز» خوانده و دنبال کردن فعالیت های موشکی اش را صرفا در چارچوب دفاعی عنوان می کند.
در همین حال، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه، گفت: «آزمایش های موشکی ایران که در این هفته انجام شد، محدودیت برد موشکی ایران را نشان داد و ثابت کرد که برنامه آمریکا برای استقرار موشک های دفاعی در اروپا غیر ضروری است.»
به گزارش نووستی، لاورف گفت: «آزمایش هایی که در ایران انجام شدند فقط نشان دادند که دامنه برد موشکی ایران حداکثر دو هزار کیلومتر است. این، گفته های قبلی ما، یعنی عدم ضرورت نصب سیستم دفاع ضد موشکی امریکا در اروپا، را تایید می کند.»
روسیه استدلال های آمریکا برای استقرار سپر موشکی در اروپای مرکزی را رد می کند و این اقدام را تهدیدی برای امنیت ملی روسیه می داند.
آمریکا می گوید که این اقدام را برای پیشگیری از حملات احتمالی ایران انجام می دهد. روسیه تهدید کرده است در صورتی که موافقتنامه نصب سپر موشکی، که این هفته میان جمهوری چک و آمریکا به امضا رسید، در مجلس این کشور به تصویب رسد، با واکنش «نظامی فنی» روسیه روبرو خواهد شد . |