نخست وزیر روسیه اعلام کرد در صورتی که اوکراین بدهی باقی مانده خود را پرداخت نکند مسکو نیز عرضه گاز را به این کشور کاهش خواهد داد.
به نقل از خبرگزاری ریانووستی از مسکو، «ولادیمیر پوتین» نخست وزیر روسیه روز پنجشنبه گذشته (۱۴ آذرماه) به دولت اوکراین تاکید کرد که چنان که این کشور بدهی گازی خود را در اسرع وقت پرداخت نکند روسیه عرضه گاز خود را به اوکراین کاهش خواهد کرد.
پوتین تصریح کرد: اگر شرکای ما هزینه گاز وارداتی را به طور کامل نپردازند ما نیز واردات گاز طبیعی را به این کشورها کاهش می دهیم.
نخست وزیر روسیه اظهار کرد: جز این اقدام، چاره دیگری نداریم. وی اضافه کرد که مسکو به مصرف کنندگان اروپایی نیز این اخطار را می دهد.
شرکت گازپروم پیش از این بدهی معوقه اوکراین را برای واردات گاز روسیه، دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرده بود.
بنابراین گزارش، اوکراین بخشی از بدهی خود را پرداخت کرده اما گاز پروم به این کشور هشدار داده است در صورتی که بدهی خود را کامل پرداخت نکند؛ عرضه گاز خود را کاهش خواهد داد.
اوکراین در حدود ۸۰ درصد گاز روسیه را به اروپا انتقال می دهد.
کی اف و مسکو همچنین بر سر تغییر تدریجی بهای گاز با توجه به وضعیت بازار به توافق رسیدند.
اوکراین هم اکنون برای هر یک هزار متر مکعب گاز ۱۷۹ دلار و ۵۰ سنت به روسیه می پردازد.
عرضه گاز در سال های اخیر منجر به بروز مشکلاتی میان دو کشور جزء جماهیر شوروی سابق شده است. |